Fotó: fcdac.sk

Világi Kalmár távozásáról: "Végül mindkét félnek be kellett látnia, hogy együtt ez már nem megy" - a tulaj a csalódott DAC-szurkolóknak is üzent

A tulajdonos szerint belátták, hogy a klubnak és Kalmárnak is ez a legjobb megoldás.
Nyikes Zoltán 2023. augusztus 11., péntek 19:45
Fotó: fcdac.sk
A tulajdonos szerint belátták, hogy a klubnak és Kalmárnak is ez a legjobb megoldás.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. augusztus 11., péntek 19:45

Péntek délután vált hivatalossá, hogy Dunaszerdahelyről a Fehérvár FC-be igazol a 32-szeres magyar válogatott játékos, Kalmár Zsolt. A DAC klubhonlapján így búcsúzott el a szurkolóktól a középpályás.

– Sok sikeres év után új kihívást kerestem az életemben és a pályafutásomban, örülök, hogy a klub támogatott ebben. Rendkívül nehéz a távozás, a DAC volt az otthonom, csodálatos éveket éltem itt át. Mindig szeretettel fogok emlékezni az egész klubra és a szurkolókra. Remélem, hogy találkozunk majd a válogatott mérkőzésein – mondta a búcsúzó játékos, aki éveken át a kapitányi karszalagot is viselte a DAC-nál.

Kalmár távozásával kapcsolatban Világi Oszkár tulajdonos is megszólalt.

– Vannak dolgok az életben, amik nem úgy alakulnak, ahogy a történet szereplői szeretnék. Ilyen a mi esetünk is Zsoltival. A klub az elmúlt években végig mellette állt, a nehéz időszakokban is, és mindent támogatást megadott, hogy újra visszatérhessen a pályára. Az utóbbi hónapok azt mutatták, hogy bár mindketten szeretnénk folytatni az együttműködést, de végül mindkét félnek be kellett látnia, hogy együtt ez már nem megy. Hosszas beszélgetések után úgy döntöttünk, hogy a klub engedélyezi Zsolt távozását a Fehérvár FC-hez. Nem volt ez egy egyszerű döntés, de beláttuk, hogy a klubnak és Zsoltinak is ez a legjobb megoldás. További karrierjéhez jó egészséget és sok sikert kívánunk. Zsolt a klub történetének része marad, és biztos vagyok benne, hogy a jövőben még találkozhatnak útjaink. A szurkolóinknak szeretném üzenni, akiknek fontos a DAC-jövője és akik szintén csalódottak Zsolti távozása miatt: sok nehéz pillanatunk volt, de visszatekintve az elmúlt évekre láthatjuk, hogy a klub egyre erősebb, sikeresebb, és haladunk a céljaink felé. Nem lesz ez másképp ebben a szezonban sem – nyilatkozta Világi Oszkár klubtulajdonos.

Olvastad már?
EKL: "Váratlan megaláztatás, a kegyetlen Fradi futball-leckét adott és játszadozott a Hamrunnal" - lapszemle
Ezt írják a máltai lapok, miután a Ferencváros 6-1-re nyert a Hamrun elleni EKL-selejtező odavágóján. Lapszemle.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz