Vignjevic: "Valami még mindig hiányzik a csapatomból", a felcsúti edző csalódott a Kisvárda játékában - értékelések

Hornyák Zsolt úgy látta, ha a várdaiak többet fociztak volna, nagyobb esélyük lett volna a jó eredmény elérésére. Vignjevic szerint úgy nehéz, ha a játékosok nem értik meg, hogy minden meccsen ki kell köpniük a tüdejüket. Edzői értékelések.
Nyikes Zoltán 2019. október 26., szombat 21:13
Hornyák Zsolt úgy látta, ha a várdaiak többet fociztak volna, nagyobb esélyük lett volna a jó eredmény elérésére. Vignjevic szerint úgy nehéz, ha a játékosok nem értik meg, hogy minden meccsen ki kell köpniük a tüdejüket. Edzői értékelések.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. október 26., szombat 21:13

Mezőkövesd–DVSC 3-1

Kuttor Attila (Mezőkövesd): – Nagyon értékes, és fontos győzelmet arattunk, egy olyan rivális ellen, amellyel szemben tavaly kicsit mumusként szerepeltünk. Azt gondolom, nagyon nagy fegyvertény, hogy győzni tudtunk a tavalyi bronzérmes ellen, és egy harcos, kemény mérkőzésen gyűjtöttük be a három pontot. (www.mezokovesdzsory.hu)

Herczeg András (DVSC): – Az első félidőben jól játszott a csapat, úgy érzem, hogy sikerült kontrollálni a Mezőkövesd játékát. Veszélyes támadásaink voltak, de az első játékrész utolsó percében elnéztünk egy szituációt, és abból a támadásból gólt kaptunk. Mondanom sem kell, a lehető legrosszabbkor jött ez a találat. A második kapott gólunkat is nagy védelmi hiba előzte meg, annak ellenére, hogy ebben a periódusban rá tudtuk erőltetni akaratunkat a hazaiakra. Vissza is álltak, sikerült is szépíteni, de sajnos egy újabb hiba megpecsételte a sorsunkat. Ezeket a hibákat ilyen szinten megbüntetik, amit azért sajnálok, mert úgy érzem, nem volt két gól különbség a két csapat között. (www.mezokovesdzsory.hu)

Budapest Honvéd–Kaposvár 2-0

Giuseppe Sannino (Honvéd): – Elhoztuk a pontokat, győztünk, ugyanakkor sajnálom, hogy ma is előfordult az, ami a utóbbi időben többször is: nem zártuk le a mérkőzést. Amikor helyzetek adódnak, muszáj azokat kihasználni. Sajnos egy ideje jellemzi a játékunkat, hogy végigvisszük az akciókat, kialakítunk helyzeteket, ám ezeket nem használjuk ki. Ilyenkor az ellenfél, ha résen van, egy kontrából szerezhet gólt és visszatérhet a játékba. (www.honvedfc.hu)

Disztl László (Kaposvár):Hagytuk játszani a Honvédot, a középpályán hiányoztak az ütközések, nem tudtuk jól felvenni a mélységből érkező embereket. Ellenfelünk viszont agresszívan futballozott, mozgékonyak voltak, jól játszottak, és ezt nem tudtuk kompenzálni, s bátortalan volt az előre játékunk. A második félidőben megpróbáltuk feljebb tolni a védekezést, kicsit bátrabban játszani, ez sikerült is, ez a játékrész már jobban nézett ki, kiegyenlített játék zajlott a pályán, ahol nekünk is voltak lehetőségeink. Bíztunk benne, hogy sikerült gólt szereznünk és szorosabbá tennünk a meccset. Volt egy pár jó támadásunk, veszélyes beadásunk, sajnos azonban nem tudtunk eredményesek lenni, a mérkőzés egészét nézve megérdemelt a Honvéd sikere. (www.honvedfc.hu)

Kisvárda–Puskás Akadémia 0-1

Dajka László (Kisvárda): – Nagy szívvel és lélekkel küzdöttünk, de előre játékban nem azt kaptuk, amit vártunk. Hogy az ellenfél erőltette ránk az akaratát ennyire, vagy néhány támadójátékosom játszott halványabban, azt majd megvizsgáljuk. Hazai pályán illik gólt rúgni, de nem találtunk egyet sem. Nagyot küzdöttünk, szerettünk volna egy pontot érdemelni, ezzel a játékkal nem érdemeltünk volna ennél többet, de sajnos ez sem sikerült. (www.kisvardafc.hu)

Hornyák Zsolt (Puskás): – Nagyon köszönöm a csapatomnak a teljesítményt. Nehéz volt számunkra a mérkőzés megtörése, főleg a második félidőben, amikor mélyen védekezett a Kisvárda, és tudtam, hogy nagyon veszélyes lehet számunkra, ha ellentámadásokra játszanak. Az volt a szerencse, hogy bejött a váltás, 4-1-4-1-ről váltottunk 4-4-2-re, Henty beállításával megváltozott a komolyságunk elől. Gondunk volt az ellenfél megbontásával a középpályán. Kár, hogy Gyurcsó Ádám támadását a félpályán belül a játékvezető megállította fault miatt, ez számomra érthetetlen volt. Nagyon örülök az eredménynek, tudtam, hogy nehéz ellenfél lesz a Kisvárda. A második félidőben megint az történt, hogy a hazai csapat ahelyett, hogy többet támadott volna, inkább visszaállt és ellentámadásokra játszott, emiatt kicsit csalódott vagyok. Minden csapat beáll ellenünk. Ha a hazaiak többet fociztak volna a második félidőben, nagyobb esélyük lett volna a jó eredmény elérésére, de már megszoktam, hogy sajnos az ellenfél edzői fordítva gondolkodnak és azt hiszik, védekezésből könnyebben alakul ki játék. (www.kisvardafc.hu)

Újpest–ZTE 0-0

Nebojsa Vignjevic (Újpest): – Újra abban a szituációban éreztem magam, hogy a játékosaim egy futballistától várnák, hogy berúgja a gólt. Csalódott vagyok az eredményt illetően, főleg azért, mert a Fradi elleni derbin egy hete úgy néztünk ki, mint egy igazi, összekovácsolódott csapat, de ha a játékosok nem értik meg, hogy minden meccsen ki kell köpniük a tüdejüket, úgy nehéz. Valami még mindig hiányzik a csapatomból. Egyértelműen mentális problémákra vezethetőek vissza ezek a problémák, hiszen a játékosok tudják, hogy ezeket a mérkőzéseket meg kellene nyerniük. Meg kell birkózniuk ezekkel a kihívásokkal.

Dr. Dobos Barna (ZTE): – Mindenképpen értékes az Újpest otthonában pontot szerezni, az első félidőben viszont olyan ziccereket alakítottunk ki, amelyeket értékesítenünk kellett volna és kell is a jövőben. A második félidőben az Újpest erőteljesebben próbált támadni, volt, amikor beszorítottak minket, de nekünk is voltak olyan lehetőségeink, amivel eldönthettük volna a mérkőzést. 

Paks–DVTK 1-2

Tomiszlav Szivics (Paks): – Mind a két csapatnak szüksége volt a három pontra, és ez látszott is a mérkőzésen. A kapott gól után elveszítettük a hitet, és nem találtuk a kulcsot a probléma megoldásához. Sok technikai hibát követtünk el, rossza passzok miatt nem tudtuk megtartani a labdát. A 2. félidőben száz százalékot nyújtottak a srácok, harcoltak, küzdöttek, és amikor kiegyenlítettünk, akkor újra olyan hibát követtünk el, ami gólt eredményezett. A végén mindent megtettünk, Szabó János már csatárt játszott, de nem sikerült újra egyenlíteni. Két pontrúgás után kaptunk két gólt, vereség lett az eredménye. (www.dvtk.eu)

Feczkó Tamás (DVTK): – Az első félidőben teljesen kontrolláltuk a játékot, a gólunk mellett egy hatalmas ziccerből is eredményesek lehettünk volna, amit, ha értékesítünk, akkor könnyebbé válik a második játékrész. A szünet után is támadólag léptünk fel, szerettük volna lezárni a mérkőzést, azonban az ajtó-ablak ziccerünk kimaradt. A Paks cseréi jól szálltak be a mérkőzésbe, új lendületet hoztak. A szurkolók biztosan élvezték a mérkőzést, a játékosok szívüket-lelkület kitették a pályára. Az első félidő taktikailag, a második "szívügyileg" volt rendben. Ezúttal kevesebb, három ziccert alakítottunk ki, de ilyen az élet, ezzel nyertük meg a mérkőzést. Annak külön örülök, hogy idegenben is hatékonyan tudtunk játszani. Mióta én irányítom a DVTK csapatát, öt gólunkból négyet pontrúgás után szereztünk. Ugyanúgy gyakoroljuk a ezeket a játékhelyzeteket, mint a ziccerek kialakítását. Egyelőre ebből élünk, amikor gördülékenyebb lesz a támadójátékunk, nyugodtabbak leszünk a kapu előterében, akkor majd abból rugdossuk a gólokat. Nagyon bízom benne, hogy jövő héten visszatérnek a szurkolóink, és közösen még erősebbek leszünk. És akkor a mérkőzés után nemcsak az öltözőben, hanem a szurkolótáborral közösen is ünnepelhetünk. (www.dvtk.eu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz