Fotó: puskasakademia.hu

Utánpótlás: NB I-es együttes mérkőzött meg a Real Madrid otthonában

A Puskás Akadémia U19-es csapata felkészülési mérkőzésen 3-1-re kikapott a Real Madrid korosztályos csapatától.
Csakfoci.hu 2024. március 27., szerda 17:29
Fotó: puskasakademia.hu
A Puskás Akadémia U19-es csapata felkészülési mérkőzésen 3-1-re kikapott a Real Madrid korosztályos csapatától.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. március 27., szerda 17:29

Mint minden évben, így 2024-ben is ellátogatott a Real Madrid otthonába a Puskás Akadémia U19-es csapata, az idei madridi látogatás során a magyar fiatalok a sokszoros spanyol bajnok edzőközpontjában, a Valdebebasban barátságos mérkőzésen találkozhattak a királyiak korosztályos gárdájával - számolt be a hírről a felcsútiak klubhonlapja.

A házigazdák már a 10. percben vezetést szereztek, ám hét perccel később válaszoltak a magyarok: A spanyolok támadását Orján akadályozta meg, majd az erős visszatámadásból ki tudta venni a labdát. Oszadcsij forgatott Dmitrijev irányába, aki egy átvétel után nagyon szép indítást adott Piscsur mozgására reagálva. A támadó remek pozíciót tudott fogni, kiszorította a királyiak belső védőjét, majd a kiérkező kapus felett a kapuba emelte a labdát.

Piscsur góljának hála 1–1-s ikszről fordultak a felek, ám a második félidőben a spanyol futballóriás az 50. percben megfordította az állást, a 64. percben pedig újabb találattal növelte előnyét, így végül 3–1-re győzött.

- Nagyon hasznos mérkőzést játszottunk a Real Madrid csapatával. A királyi gárda a tavalyi csapathoz hasonlóan nagyon jó felfogásban játszott. Tudatos, kreatív alakzatépítő és – bontó játékot játszottak – pozíciókból kiindulva. Az első 10-15 percben fel kellett vennünk a tempót, ez szerencsére sikerült. Az erős ellenfél ellenére kellően agilisan és kezdeményezően játszottunk. Támadásban törekedtünk minél hamarabb feljutni az ellenfél térfelére, és ott létszámfölényt kialakítani a széleken. Védekezésben kompaktan és egységként próbáltunk szerveződni, és igyekeztünk folyamatos nyomást gyakorolni az ellenfélre. Az átmenetekben minél gyorsabbak akartunk lenni. A hatékonyságunk kellő mértékű volt, több gólhelyzetünk is volt. Gratulálok a játékosoknak a mutatott játékhoz és a teljesítményhez. A találkozó legjobb üzenete az volt önmagunk számára, hogy jó az, amit csinálunk, és nem szabad abbahagyni - értékelt Körtvélyesi István vezetőedző.

U19-es felkészülési mérkőzés, Madrid

Real Madrid CF (Juvenil B)-Puskás Akadémia 3–1 (Sanchez 10., Vazquez 50., Pablo 64., ill. Piscsur 17.)

Puskás: Lehoczki – Orján, Umathum, Kubicsek, Kun – Oszadcsij, Dmitrijev, Sallai – Antal, Piscsur, Halászi

Csereként pályára lépett: Retter, Lőrincz, Visinka, Kubarics, Tarasevics, Lahuncov, Szojma, Horváth

Olvastad már?
Magyar-koszovói: "Elfogadhatatlan bekapott gól, elkerülhetetlen vereség és hibát hibára halmozó válogatott" - lapszemle
Így látták a külföldi lapok, internetes portálok a keddi, Magyarország-Koszovó (2-0) barátságos mérkőzésen történteket. Lapszemle.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr / Fehérvár
Szabó Levente
Vladimir Radenkovic, a DVTK vezetőedzője elárulta, van esély arra, hogy a fehérvári Szabó Levente maradjon a Diósgyőrnél.
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Tovább az összes átigazoláshoz