Antzoulas (balra) is a távozók között. Fotó: dvsc.hu

Újpest: Az új vezetőség megkezdte a nagytakarítást, öt játékos távozását jelentették be - hivatalos

Luca Mack, Stefan Jevtoski, Dzenan Burekovic, Georgios Antzoulas és Albi Doka is távozik a szezon végén - jelentették be a klubhonlapon.
Nyikes Zoltán 2024. május 14., kedd 15:41
Antzoulas (balra) is a távozók között. Fotó: dvsc.hu
Luca Mack, Stefan Jevtoski, Dzenan Burekovic, Georgios Antzoulas és Albi Doka is távozik a szezon végén - jelentették be a klubhonlapon.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. május 14., kedd 15:41

Az Újpest FC vezetősége a mai napon döntést hozott több, a keretet érintő kérdésben. Ezek alapján a 2023/24-s szezon végén távozik Luca Mack, Stefan Jevtoski, Dzenan Burekovic, Georgios Antzoulas és Albi Doka is – jelentette be kedd délután a negyedik kerületiek hivatalos oldala.

Mint ismert, a nemrégiben főtanácsadóként visszatért Kovács Zoltán az első interjújában már részben említette, hogy komoly változások várhatóak a keretben.

– Nekem az fáj a legjobban, amikor olyan játékosokat is látok, akik nem tesznek meg mindent és nem élvezik minden pillanatát annak, hogy ilyen szurkolók előtt játszhatnak, és itt nem a kvalitásokról beszélek elsősorban. Van olyan, akinek megvan a kvalitása, csak éppen a lelke nincs meg, van olyan, akinél ez fordítva van, és van olyan akinek mind a kettő megvan, de valamiért nem sikerül. Én olyan csapatot, játékosokat és stábot szeretnék, akiknek a legfontosabb az Újpest sikere, hétfőtől vasárnapig. Ahogy aláírják a szerződést, azt szeretném, hogy itt mindenki a szívét-lelkét beletegye ebbe a projektbe, ilyen játékosokat, embereket keresünk a klub minden szintjén. Nemcsak a csapatot kell újraépíteni, hanem az egész klubot el kell kezdeni más szintre emelni. Vannak a csapatban természetesen olyan játékosok, akik megérdemlik, hogy itt legyenek, de emelni kell a szintet, mert van feladat, elmaradás – mondta Kovács.

Mack 2021 nyarán érkezett Újpestre, a mostani szezonban 25, összesen pedig 74 tétmeccsen játszott, Jevtoski is ugyanúgy három évvel ezelőtt igazolt a negyedik kerületiekhez, de ebben a kiírásban már csak 132 perc jutott neki az NB I-ben. Burekovic a most futó idény elején tért vissza kölcsönjátékából, de nem lépett pályára azóta a magyar élvonalban, míg a másfél évvel ezelőtt igazolt Antzoulas 24-szer kapott lehetőséget ebben a szezonban, Doka lábában pedig öt újpesti bajnoki van.

Olvastad már?
Rossi alibizést emlegetett egy kimaradt támadó kapcsán: "Nincs 20 ugyanolyan minőségű játékosunk; kapusok nélkül játszunk és akkor megúszom ezt a döntést"
A kerethirdetés után Marco Rossi válaszolt az újságírók kérdéseire Telkiben, szóba került Ifjabb Dárdai Pál, Németh András helyzete, valamint a sérült Fiola Attila és Lang Ádám állapota is.
Elolvasom

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz