Fotó: blick.ch

Újabb fejlemény derült ki Szalai Ádám verekedős ügyében - sajtóhír

A 24.hu úgy tudja, ténybeli beismerő vallomást tett Szalai Ádám, aki jogos védelemre hivatkozott. A játékos Facebook-kommentben reagált és cáfolt.
Budai László 2023. február 22., szerda 9:06
Fotó: blick.ch
A 24.hu úgy tudja, ténybeli beismerő vallomást tett Szalai Ádám, aki jogos védelemre hivatkozott. A játékos Facebook-kommentben reagált és cáfolt.
Szerző: Budai László 2023. február 22., szerda 9:06

Ténybeli beismerő vallomást tett a kihallgatása során Szalai Ádám, akit garázdaság és könnyű testi sértés gyanúja miatt hallgatott ki néhány nappal ezelőtt a BRFK a decemberi, a Bazilikánál történt verekedés miatt – tudta meg a 24.hu. Ezt azonban maga az érintett később cáfolta.

A lap szerint a futballválogatott volt csapatkapitánya jogos védelemre hivatkozott a vallomása során, és azt mondta, hogy csak az öccsét féltette. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a megkeresésükre mindössze annyit mondott, hogy a terhelt nem tett panaszt a gyanúsítás ellen, érdemi vallomást tett, amiben érdemi védekezést terjesztett elő. Ennek ellenőrzése a nyomozás feladata.

Szalai Ádám Facebook-kommentben reagált az információra.

A cikk címében szereplő „ténybeli beismerő vallomás” kifejezés súlyos tévedés. A büntetőjogi szóhasználatban az olyan vallomást nevezzük ténybeli beismerő vallomásnak, melynek során az illető beismeri a bűncselekmény elkövetését. Szalai Ádám semmiféle bűncselekmény elkövetését nem ismerte el. A jogos védelemre történt hivatkozás nem beismerő vallomás, hanem érdemi védekezés

- írta a játékos.

Korábban a Blikk írta meg, hogy verekedésbe keveredett a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya. Egy fiatalember állítása szerint a példaképének tartott labdarúgó néhány napja megrúgta őt. Szalai azonban azt mondja, csak a testvérét védte meg, akit részeg fiatalok inzultáltak.

Olvastad már?
Szalai Ádám verekedésbe keveredett Budapesten: "Visszarohantam, majd egy rúgással eltávolítottam a testvéremtől az üvöltöző embert"
A válogatott korábbi csapatkapitánya azt állítja, a testvérét védte meg, miután négyen belekötöttek. Feljelentés alapján ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást garázdaság gyanúja miatt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
REAC
Urbán lehet az edző
Sajtóhírek szerint Urbán Flórián veheti át a harmadosztályban szereplő rákospalotaiak irányítását.
Légiósok
Dárdai Pál
A 26 éves szélső, Fabian Reese a napokban a csapat nevében látogatást tett Dárdai otthonában, a célja pedig az volt, hogy meggyőzze a magyar trénert a júniusban lejáró szerződésének meghosszabbításáról.
Magyarokat igazol?
Csepregi György
Három magyar játékos (ebből egy játszik itthon) van a belga élvonalba feljutó Beerschot magyar sportigazgatójának, Csepregi Györgynek a listáján. (Sportrádió)
Tovább az összes átigazoláshoz