Fotó: blick.ch

Szalai Ádám verekedésbe keveredett Budapesten: "Visszarohantam, majd egy rúgással eltávolítottam a testvéremtől az üvöltöző embert"

A válogatott korábbi csapatkapitánya azt állítja, a testvérét védte meg, miután négyen belekötöttek. Feljelentés alapján ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást garázdaság gyanúja miatt.
Budai László 2023. január 5., csütörtök 8:15
Fotó: blick.ch
A válogatott korábbi csapatkapitánya azt állítja, a testvérét védte meg, miután négyen belekötöttek. Feljelentés alapján ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást garázdaság gyanúja miatt.
Szerző: Budai László 2023. január 5., csütörtök 8:15

Verekedésbe keveredett a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya, Szalai Ádám - számolt be róla a Blikk. Egy fiatalember állítása szerint a példaképének tartott labdarúgó néhány napja megrúgta őt. Szalai azonban azt mondja, csak a testvérét védte meg, akit részeg fiatalok inzultáltak. A rendőrség nyomoz az ügyben.

A fiatalember szerint a balhé abból alakult ki, hogy a buli után a barátaival már az utcán megkérték Szalai Ádám öccsét, hogy készítsen egy képet róluk.

- Azt mondta, hogy nem, ami miatt értetlenkedtem, mert semmi rosszat nem akartunk, és hát persze, akkor már túl voltunk néhány italon, úgyhogy visszakérdeztem, „miért nem, te f.szfej?” Valami ilyesmit mondtam neki, amit persze, nem kellett volna. Nem túl szépen, nyilvánvalóan.

Zsombor elmondása szerint ekkor Szalai Ádám visszafordult, majd nekiszegezte a kérdést: „Te most lef.szfejezted az öcsémet?”

- Ekkor derült ki számomra, hogy a focista testvérét szólítottam meg. Szalai odajött hozzám, majd elkezdett velem ordibálni. Azt üvöltötte, hogy én, egy senkiházi, hogy merek ilyet mondani az öccsének... És már rúgott is a talpával, ami a mellkasomon ért. A földre kerültem, és még akkor is belém rúgott – mondta a fiatalember.

Zsombor egyébként pár nappal a történtek után úgy véli, nem kellett volna beszólnia a focista öccsének, de a verést akkor sem érzi azzal arányosnak. – A legfájóbb nekem mégis az, hogy pont Szalaiban kellett csalódnom, akit eddig rettenetesen tiszteltem.

A Sportal.hu elérte Szalai Ádámot, aki meglepődött a hallottakon, mivel másképp emlékszik a történtekre, de nem tagadta, hogy valóban összeütközésbe keveredtek.

Megpróbálom a legrövidebben és a legőszintébben összefoglalni a történteket. Valójában az öcsémmel voltam egy találkozón, majd az elköszönésünk után azt láttam, hogy négy, nagyon részeg fiatal körbeveszi a testvéremet, az egyikük pedig olyasmit üvöltött az arcába, ami itt idézhetetlen lenne, de támadásra utalt. Jó néhány méternyi távolságból is úgy értékeltem, hogy meg akarják verni a testvéremet. Ezt természetesen nem hagyhattam, visszarohantam, majd egy rúgással eltávolítottam a testvéremtől az üvöltöző embert

– mondta a Basel labdarúgója.

Nem igaz, hogy a földön fekvő embert megrúgtam

– mondta Szalai, miután szembesítették azzal, amit Zsombor állított. – Féltem a családtagjaimat, és minden körülmények között megvédem őket. Úgy tudom, szelfizni akartak a testvéremmel, amire ő nem volt hajlandó, ebből alakult ki a szóváltás. Amikor pedig négyen körbevették, ténylegesen fenyegetve érezte magát.

Zsombor a történtek miatt feljelentést tett a XI. kerületi kapitányságon, onnan az illetékesség miatt a belvárosi rendőrökhöz került az ügy. A Blikk is megkérdezte erről a BRFK-t, azt írták, hogy a feljelentés alapján ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást garázdaság gyanúja miatt. Gyanúsítotti kihallgatás a válaszadásukig nem történt. Hogy jelenleg milyen nyomozati cselekmények zajlanak az ügyben, azt az eljárás érdekeire tekintettel nem válaszolták meg.

Olvastad már?
Fradi: Közel járnak a Slovan 3-szoros bajnokának a szerződtetéséhez - egy fontos kérdés maradt még
A csakfoci.hu információi szerint Myenty Abena nagy eséllyel a Fradiban folytatja pályafutását. Az azonban kérdéses, hogy már most télen vagy csak nyáron szerződik az Üllői útra.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Callum Styles
Angol sajtóhírek szerint valamivel több mint 2 millió fontos kivásárlási záradék szerepel Callum Styles szerződésében.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Angol sajtóhírek szerint a Championshipben vitézkedő Birmingham mellett az MLS-ben szereplő Philadelphia Union és a Toronto is ajánlatot tehet Brandon Ormonde-Ottewillért.
DVSC
Marko Milosevic
A nezavisne.com szerint Marko Milosevic kapus távozik a klubtól télen, miután alig jut játéklehetőséghez. A 32 éves játékos márciusban igazolt a Lokihoz és 11 tétmeccsen védett.
Tovább az összes átigazoláshoz