Fotó: pmfc.hu

Új tulajdonosa lesz a nagy múltú magyar klubnak – itt vannak a részletek

Honlapunk információi szerint új tulajdonosa lehet az NB II-ből idén kiesett PMFC-nek. Már folynak a tárgyalások a potenciális befektetőkkel.
Privacsek András 2024. július 10., szerda 8:22
Fotó: pmfc.hu
Honlapunk információi szerint új tulajdonosa lehet az NB II-ből idén kiesett PMFC-nek. Már folynak a tárgyalások a potenciális befektetőkkel.
Szerző: Privacsek András 2024. július 10., szerda 8:22

A csakfoci.hu pécsi forrásokból úgy értesült, hogy az NB III-ba visszazuhant PMFC tulajdonosváltás alatt áll. A jelenlegi tulajdonos, György Tamás, a GVC cégcsoport vezetője ugyanis szponzorként támogatná tovább a klubot. Úgy tudjuk, a tulajdonosváltást Rabi Csaba vezényli le, aki ezer szállal kötődik a pécsi futballhoz. A kilencvenes években volt klubigazgató, majd a Matyi Dezső-érában ügyvezető és társadalmi munkában azóta is jelen van az egyesület életében. Rabinak egy új klubmodell kialakítása is a feladata lenne, mivel strukturálisan és szerkezeti felépítésben is változik a klub.

Információink szerint több támogatóval, szponzorral, valamint két nagyobb cégcsoporttal is folynak a tárgyalások, amelyek potenciális tulajdonosai lehetnek a klubnak. Az elképzelések szerint a városhoz kötődő vezetése lenne a megújult PMFC-nek.

Mint ismert, a vezetőedző posztot Aczél Zoltán tölti be, neki az lesz a feladata, hogy minél előbb visszarakja a csapatot a magyar futballtérképre.

György Tamás 2021-ben vette át a pécsi klubot tulajdonosként, pár hónappal később a csakfoci.hu-nak adott interjúban többek között arról is beszélt, hogy 2-3 éven belül lehet realitása az NB I-es szereplésnek. Az NB III-ba való kieséssel azonban ez most egy ideig még várat magára.

A tulajdonosváltással kapcsolatban kerestük György Tamást és Rabi Csabát is, de egyelőre egyikük sem kívánt nyilatkozni a témában.

Olvastad már?
Rendkívüli: Megszűnés szélén a Haladás, a játékosok után a vezetők is távoznak
Az NB III-ban sem indul el a nagy múltú szombathelyi klub, amely kedden tartotta meg - alighanem utolsó - tulajdonosi taggyűlését.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
Hivatalossá vált, hogy az Újpestről távozott Kiss Tamás a lengyel másodosztályú Wisla Kraków játékosa lett.
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
ETO FC Győr
Akadémisták kaptak szerződést
A 19 éves védő, Kulcsár Martin és a 17 éves Décsy Ádám személyében a győriek két akadémistája kapott profi szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz