A románok rájöttek, hogy határon túli játékosok is vannak a magyar válogatottban

Zsóri Dániel esetében már rácsodálkoztak, most újabb három határon túli magyart találtak az U21-es keretben.
Dudás Gábor 2021. március 23., kedd 21:40
Zsóri Dániel esetében már rácsodálkoztak, most újabb három határon túli magyart találtak az U21-es keretben.
Szerző: Dudás Gábor 2021. március 23., kedd 21:40

"Magyarország stratégiája kifizetődő: négy magyar etnikumú játékosuk is van Romániából, Szerbiából, Szlovákiából és Ukrajnából" – ezzel a felvezetéssel közölt cikket a szerdán kezdődő U21-es Eb kapcsán egy csoportellenfelünk, Románia vezető sportlapja, a Gazeta Sporturilor.

A lap szerint jól mutatja a magyar keret összetétele, mennyit számítanak a határon túli magyar fociakadémiák, és az, hogy nálunk odafigyelnek a magyar kisebbségekből származó játékosokra is, hiszen az U21-es keretünkben négy környező országból is van futballistánk. Fel is sorolják őket.

Előtte azonban kiemelik, hogy a magyar válogatott "outsider", azaz nem sok eséllyel rendelkezik Eb-csoportjában, amelynek Németország, Hollandia és Románia is a tagja. Ezt azzal indokolják, hogy selejtezőt nem kellett játszanunk társrendező révén, tétmeccsünk sem volt az elmúlt bő két évben, ráadásul a koronavírus és sérülések miatt erősen tartalékosak is leszünk. Ott van viszont a keretünkben négy határon túli futballista – írják.

Ami valójában nem négy, csak három, hiszen a Nagyváradon született Zsóri Dániel – akinek akkor még lehetséges Eb-szerepléséről külön is cikkeztek néhány napja, mondván akár náluk is pályára léphetne a tornán – sérülése miatt nem lehet ott az Eb-n.

Ott lesz viszont Szőke Adrián (a képen), aki a holland Heracles játékosa és a vajdasági Zentán született, a fehérvári Mocsi Attila, aki a felvidéki Lakszakállasról származik és a kárpátaljai Aknaszlatinából elindult Tamás Olivér, aki szintén a Vidi futballistája, de most Pakson futballozik kölcsönben.

Mint írják, mindannyian "külföldön" pallérozódtak, mielőtt Magyarországra kerültek volna, vagy épp korán felfedeztük és nagyon fiatalon elhoztuk őket - hogy aztán most profitálhassunk belőlük válogatott szinten is.

Olvastad már?
A 8 hiányzó ellenére Gera kezdője már majdnem megvan az Eb-re: "A csapat jól reagált a nehézségekre"
Gera Zoltán szerint az U21-es válogatott nagyon motiváltan várja a részben hazai rendezésű Eb rajtját és a nehézségek, illetve hiányzók ellenére is a továbbjutás az álom a csoportból.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Kölcsönadás
Zuigéber Ákos a következő idényt a Budafok csapatánál tölti majd kölcsönben. A 21 éves támadó tavasszal a Szegednél szerepelt, 11 bajnokin egy gólt szerzett. (mtkbudapest.hu)
ZTE
Zoran Lesjak
A szlovén élvonalbeli lendvai Nafta bejelentette a Zalaegerszegtől távozó Zoran Lesjak érkezését.
Szentlőrinc
Távozott a vezetőedző
A Szentlőrinc tulajdonosának döntése értelmében távozott a vezetőedzői posztról Pichler Gábor. A Csakfoci korábbi értesülése szerint Waltner Róbert lesz a klub új trénere.
Tovább az összes átigazoláshoz