Fotó: mlsz.hu

U17-es válogatott: Simán vertük az íreket

A magyar fiatalok 2-0-ra nyertek az írek elleni felkészülési mérkőzésükön.
Csakfoci.hu 2024. február 14., szerda 22:01
Fotó: mlsz.hu
A magyar fiatalok 2-0-ra nyertek az írek elleni felkészülési mérkőzésükön.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. február 14., szerda 22:01

Az U17-es válogatott a spanyolországi San Pedro del Pinatarban edzőtáborozik a héten.

A Jeremiás Gergő vezette U17-es együttes 2-0-s győzelmet aratott, méghozzá remek első félidei játékot produkálva, amely során a 16. percben egy szép támadás végén Kovács Patrik vette be az ír kaput - írja az mlsz.hu. Kombinatívan, támadó szellemben játszott a magyar válogatott, a gólon kívül is voltak helyzetei, de a szünetig nem tudta növelni az előnyét. A fordulás után az ír válogatott változtatott a játékán, és átvette a kezdeményezést, de helyzetekben nem mutatkozott meg a labdabirtoklási fölénye. A mieink nemcsak szervezetten védekeztek, hanem a hajrában egy kontra végén Hős Zsombor találatával bebiztosították a sikerüket, és a lefújásig meg is tartották a kétgólos előnyt.

– Az első félidőben ötletesen, jól futballoztunk, a játékosok maximálisan betartották, amiket kértünk tőlük. A második félidőben a vezetésünk birtokában próbált nyomást helyezni ránk az ír csapat, de kompaktak voltunk, jól védekeztünk, ezért csak egy-két pontrúgásból tudott veszélyeztetni az ellenfél. Hasznos mérkőzésen vagyunk túl, amelyen sok taktikai elemet tudtunk gyakorolni, és a játékosok teljesítménye alapján is rengeteg fontos tapasztalatot szereztünk – értékelt a mérkőzés után Jeremiás Gergő.

A mieink pénteken délután Svájc korosztályos csapatával mérkőznek meg.

U17-es felkészüléi mérkőzés:

Írország-Magyarország 0-2

Magyarország: Kocsis Botond - Csontos Dominik, Koncz Dávid, Vitályos Viktor - Lakatos Noel, Décsy Ádám (Kiss László, 67.), Németh Hunor, Bolgár Botond (Szekér Botond, 59.) - Barkóczi Barnabás (Hős Zsombor, 67.), Kovács Bendegúz (Kancsij Artúr, 75.), Kovács Patrik

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Légiósok
Németh Szabolcs
Az osztrák negyedosztályú ASK Kohfidisch vezetőedzője lett Németh Szabolcs, a Haladás, a Dorog és a Soproni VSE korábbi trénere.
Kisvárda
Mario Ilievski
Két élvonalbeli csapat is érdeklődik Mario Ilievski iránt, aki a Várda kiesése esetén bizonyos feltételekkel távozhat a klubtól. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz