Thomas Doll leszámolt Indonéziával és Budapest közelében keresi új csapatát

A német edző szeretne sokkal közelebb kerülni a magyar fővárosban élő családjához.
Budai László 2024. június 12., szerda 14:54
A német edző szeretne sokkal közelebb kerülni a magyar fővárosban élő családjához.
Szerző: Budai László 2024. június 12., szerda 14:54

Két év után véget ért a Ferencvárossal bajnok és háromszoros kupagyőztes Thomas Doll indonéziai kalandja, miután a német edző szerződése lejárta előtt egy évvel közös megegyezéssel távozott a Persija Jakartától.

- Végül nem minden úgy alakult, ahogyan elképzeltük, de jó viszonyban váltunk el - mondta a MOPO-nak Doll, aki elsősorban Budapesten élő családja miatt döntött a távozás mellett, főleg amiatt, mert magyar felesége közös kislányuk után ismét gyermeket vár, ezúttal kisfiút.

Indonézia nagyszerű, de nagyon messze voltam a családomtól. A távolság hosszú távon egyszerűen túlságosan nagy. Ilyen kisgyerekekkel nem lehet állandóan repülni, az éghajlati viszonyok sem olyan egyszerűek. Ráadásul szeretném látni a gyerekeimet felnőni.

Doll első szezonjában remekelt a Persija Jakartával, amellyel második lett, ezután azonban csak a nyolcadik helyen végzett az együttessel. A német tréner természetesen folytatná a munkát, de biztos, hogy egy, Budapesthez közelebbi helyen.

Szeretnék dolgozni, de nem olyan messze, legalábbis egyelőre. Európai csapatnak kellene lennie.

Doll a Fradi után volt a német Hannover, majd a ciprusi APOEL edzője, ezt követően igazolt Indonéziába - korábban dolgozott Szaúd-Arábiában és Törökországban is.

Olvastad már?
Újpest: Grzelak a teljes stábjával érkezhet a Viditől - már célegyenesben van a klubváltás
A Csakfoci információi szerint hamarosan bejelenthetik a felek Grzelak Fehérvárról Újpesre szerződését - a tréner ráadásul nem egyedül érkezne.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
Hivatalossá vált, hogy az Újpestről távozott Kiss Tamás a lengyel másodosztályú Wisla Kraków játékosa lett.
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
ETO FC Győr
Akadémisták kaptak szerződést
A 19 éves védő, Kulcsár Martin és a 17 éves Décsy Ádám személyében a győriek két akadémistája kapott profi szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz