Szerződést hosszabbított a DAC a Slovan-verő magyar edzővel

Németh Antal irányítja a DAC-ot az új, 2021/22-es szezonban is. A magyar vezetőedző egyéves szerződést írt alá, további egyéves opcióval.
Privacsek András 2021. június 2., szerda 19:28
Németh Antal irányítja a DAC-ot az új, 2021/22-es szezonban is. A magyar vezetőedző egyéves szerződést írt alá, további egyéves opcióval.
Szerző: Privacsek András 2021. június 2., szerda 19:28

A 47 esztendős magyarországi tréner az előző idény rájátszásában, öt fordulóval a vége előtt lett a dunaszerdahelyi együttes vezetőedzője, amellyel 4 győzelmet (többek között legyőzte a Slovant Pozsonyban) és 1 döntetlent ért el.

Németh Antal tavaly júniusban, az akkori vezetőedző, Bernd Storck asszisztenseként érkezett a klubhoz - írja az fcdac.sk. Összesen tehát már 37 bajnoki találkozón, három Európa-ligás meccsen és hat Slovnaft Cup-beli összecsapáson ült a DAC kispadján.

- Hatalmas megtiszteltetés és egyben nagy kihívás számomra a felkérés. A DAC csapata az elmúlt években folyamatosan, néha nagyobb, néha apróbb léptekkel haladt előre. Kollégáimmal minden erőfeszítésünkkel, tudásunkkal és szakmai-emberi alázatunkkal azon fogunk dolgozni, hogy ez a folyamat ne szakadjon meg, és a klub felfelé ívelő pályája töretlen legyen.

Amikor elképzelem a játékunkat, egy harcos, lendületes, tudatosan játszó csapatot látok magam előtt.

- Nagyon bízom benne, hogy a járvány elmúltával a játékosok, stábtagok, a vezetőség és a szurkolók együtt tudnak majd örülni a DAC sikereinek – jelentette ki a DAC élvonalbeli történelmének 27. vezetőedzője.

- Amióta Antal átvette a csapat irányítását, sokszor beszélgettünk arról, mire van szüksége a klubnak a DNS és a filozófiája tekintetében. Azt éreztük ezen beszélgetések során, hogy Antal a megfelelő edző, aki számára mindig a klub érdeke szerepel az első helyen és aki ezzel összhangban irányítja majd napi szinten a csapatot, a játékosokat és a többi stábtagot is. Már nagyon várom a vele való együttműködés folytatását. Úgy gondoljuk, hogy egy profikkal teli, erős csapattal nagyon jó szolgálatot tehetünk a klubnak és a szurkolóknak a következő szezonban – mondta a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

Olvastad már?
Interjú a legboldogabb magyar edzővel: "Egy olyan korban élünk, amely már meghaladta ezt a fajta gondolkodást" - a DAC-ot választaná az NB I helyett a Slovan-verő tréner
Évekig edzősködött Magyarországon, de a Felvidéken mégis ismertebb és népszerűbb. Számára a DAC élvez most prioritást, a dunaszerdahelyiek kedvéért akár egy NB I-es ajánlatra is nemet mondana. Már kétszer dolgozott együtt Bernd Storckkal, de nem volt vele problémája, ugyanakkor tisztában van vele, hogy nem nagyon lehet meggyőzni semmiről a német trénert. Markáns és határozott véleménye van arról, hogy nálunk a magyar vagy a külföldi edzőkre van nagyobb szükség. Interjú:
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Csákvár / Puskás Akadémia
Öt játékos is visszatér Felcsútra
Már Felcsúton kezdik meg a felkészülést a fiatal futballisták.
Szeged
Megvan az első érkező
A 21 éves támadó középpályás 3 évre kötelezte el magát az NB II-es klubhoz.
Puskás Akadémia
Változások a szakmai stábban
Honlapunk információi szerint Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője új asszisztens edzőkkel kezdheti meg a következő szezont.
Tovább az összes átigazoláshoz