Fotó: magyarnemzet.hu

Szenvedélybetegségéről is beszélt a korábbi válogatott játékos: "Olyan örömforrást találtam az életben, amitől függővé váltam"

Buzsáky Ákos egy interjúban beszélt a labdarúgás utáni életéről, sérüléséről, szenvedélybetegségéről és annak kezeléséről is.
Póczik Dávid 2022. október 12., szerda 18:39
Fotó: magyarnemzet.hu
Buzsáky Ákos egy interjúban beszélt a labdarúgás utáni életéről, sérüléséről, szenvedélybetegségéről és annak kezeléséről is.
Szerző: Póczik Dávid 2022. október 12., szerda 18:39

- Amikor abbahagytam a labdarúgást, egy teljesen új helyzettel kellett szembesülnöm. Az az életritmus, ami addig megvolt, megszűnt. Meg kellett találnom azt az utat, ami arra irányít engem, hogy boldog legyek. Amíg az ember focizik, ez a boldogság a sikerekben mérhető és amíg az ember lépked előre a ranglétrán, addig boldog tud lenni - kezdte Buzsáky Ákos a Neked könnyű! podcastben.

- Amikor elkezdtem focizni, azt szerettem volna elérni, hogy minden nap focizhassak. 17 évesen mondtam, hogy külföldön szeretnék futballozni és példakép szeretnék lenni. Amikor 17 évesen beraktak az MTK felnőttcsapatának öltözőjébe, körülöttem válogatott játékosok voltak, akik már több száz meccset lejátszottak. Ettől függetlenül én ugyanolyan tagja voltam annak a csapatnak, szóval ha valaki nem tud pillanatok alatt felnőni ehhez, akkor ki fog onnan esni.

Buzsáky 33 évesen egy sérülés miatt volt kénytelen visszavonulni, játékoskarrierje során játszott a portugál Portóban, az angol Plymouth, a QPR és a Portsmouth együttesében, míg itthon az MTK-t és a Ferencvárost is erősítette.

- Folyamatosan voltak sérüléseim a karrierem során, gyakorlatilag kétévente volt egy komolyabb sérülésem. Tudat alatt felkészültem arra, hogy véget ér a karrierem. Ekkor szakemberhez kellett volna fordulnom, mert gödörben voltam és nem találtam azt az örömforrást, amit a foci adott. Nagyon fegyelmezett élet a profi labdarúgók élete.

Amikor ez megszűnik az ember hajlamos olyan dolgokat kipróbálni, megélni, amikre nem volt lehetősége a játék során. Szenvedélybeteg lettem. Olyan örömforrást találtam az életben, amitől függővé váltam. Milyen függőségek vannak: szerencsejáték, alkohol, drog. Az egyikbe beleestem, amire nem vagyok büszke. Ez része az életemnek, ha tagadnám, vagy meg nem történtté nyilvánítanám azt az időszakot, magamat csapnám be.

A 40 éves szakember vezetőedzőként a III. Kerületi TVE és a BVSC együttesénél dolgozott. Utóbbi klubtól 2022 júniusában távozott.

- Miután abbahagytam a játékot volt egy teljes év szünet. Elkezdtem edzősködni és a TV-be is bejártam. Ezután keresett meg az NB III-as III. Kerület, de ekkor még nem voltam kész arra, hogy ezt a csapatot irányítsam, még nem voltam önmagam, nem gondolkodtam tisztán. Amikor később a Kerülettől eljöttem, azon gondolkoztam, hogyan tudnám ezt az egészet elfelejteni, így újra gödörbe kerültem.

- Játékosként mindig elértem, amit nagyon akartam. Azt éreztem, amikor ebben az időszakban voltam, hogy nem tudtam megfeszülni dolgokért, nem voltam elég erős. Elvesztettem azt, ami vagyok. Akkor jöttem ki az egészből, amikor felfogtam, hogy én nem ez vagyok. Nem tetszett az, amivé váltam - zárta.

A teljes beszélgetés itt érhető el!

Olvastad már?
Interjú: "Volt egy üvegkastélyom, amit berendeztem és egyszer csak összetört" - Buzsáky élete mélypontjáról, a fényűzésről és a munkamániájáról
Kisteleki István hívásának nem tudott nemet mondani. Az MLSZ korábbi elnöke, a jelenleg harmadosztályú, de az NB II-be igyekvő BVSC szakmai igazgatója benne látja a siker kulcsát. A korábbi 20-szoros válogatott középpályás két és fél év után irányít újra felnőtt csapatot és beszél magánélete legmélyebb időszakáról, arról, hogyan rángatta ki magát a gödörből és miképp változott meg a futballról alkotott véleménye. Munkamániás edzőnek tartja magát, aki a legapróbb részletekre is figyel. Angliában tanul és nem tartja véletlennek, hogy a korosztályából többen ma már komoly pozíciót töltenek be a hazai vagy éppen az európai futballban. Interjú Buzsáky Ákossal, a BVSC vezetőedzőjével.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz