Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Varga Barnabás már a válogatott videokonferenciáján "felkérdezte" Szappanost: "Majdnem megdumáltam magam, hogy..."

A paksiak hőse szerint 70-75 százalékot is hozzátett a teljesítményéhez, hogy Marco Rossi beválogatta a magyar válogatott Eb-keretébe.
Budai László 2024. május 16., csütörtök 9:50
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
A paksiak hőse szerint 70-75 százalékot is hozzátett a teljesítményéhez, hogy Marco Rossi beválogatta a magyar válogatott Eb-keretébe.
Szerző: Budai László 2024. május 16., csütörtök 9:50

Kivédte Varga Barnabás 11-esét, és emellett is számos bravúrja volt Szappanos Péternek, a Paks kapusának a Fradi elleni, tolnai szempontból győztes Magyar Kupa-döntőben. Az Eb-keretbe is meghívott kapus a találkozó után elárulta: Varga Banabással volt már egy kis különcsatájuk a héten.

Ennyi kulisszatitkot talán elárulhatok: hétfőn volt egy videokonferencia a válogatott játékosok között, és felkérdezett, ha tizenegyesek lesznek, melyik irányba vetődök? Annyit feleltem, abba, amerre kell. Örülök, hogy így lett, noha különösebb figyelmet nem érdemel a dolog, pusztán egy kis trash talk volt, amitől függetlenül simán be is lőhette volna

- idézte Szappanost az Index. A kapus szerint Varga lőlapját látva igazán még statisztikai trendeket sem lehet meghatározni, így hiába az előzetes felkészülés, ösztönből döntött a vetődés irányát illetően.

- Majdnem megdumáltam magamat, hogy jobbra menjek, de végül még időben visszatértem az első megérzéshez.

A játékos nem fukarkodott a számmal, mikor arról kérdezték, mennyit tett a szerda esti teljesítményéhez, hogy Marco Rossi beválogatta az Európa-bajnokságra készülő válogatott keretébe is.

Volt vagy hetven-hetvenöt százalék is. Egy kupadöntő óriási motiváció, de nem titkolom, a válogatott miatt legalább ekkora feszültség volt bennem. Óriási öröm és megkönnyebbülés, hatalmas kő gördült le a szívemről, hogy ott van a nevem az Európa-bajnoki keretben.

- Hatalmas lökést, óriási pluszt jelentett a hír. De nem törvényszerű, hogy egy ilyen meccse lesz másnap az embernek. Ahhoz, hogy ma ilyen jól menjen, kellettek azért a többiek is. Könnyű egy kapott gól nélkül lehozott kupadöntő után a kapust dicsérni, de nem szabad elfelejteni a csapattársaim védőmunkáját sem, a visszafutásokat, a blokkokat, az utolsó emberes mentéseket. Örülök a jó teljesítményemnek, de nélkülük ez nem jöhetett volna össze. 

Szappanos az M4 Sportnak is nyilatkozott a finálé után, ahol azt is megkérdezték, fordulópontot jelenthetett-e a 11-es hárítása.

- A Fradi ellen nem lehet ilyet érezni. Az előző mérkőzésen kilenc védésem volt az Üllői úton, aztán a 86. percben kaptunk egy gólt, és kulloghattunk haza, úgyhogy a Ferencváros ellen egy percig nem lehet kihagyni.

Újabb szörnyű tavaszom volt, egy éve is voltak nehézségeim, most pedig egy hosszabb sérülés. Nyilván az ember fejében járt, mi lesz a válogatott meghívóval, de szerencsére úgy tudtam visszatérni, hogy nem volt most kérdés ezzel a teljesítménnyel.

Olvastad már?
Fradi: Ennyi volt, Stankovic távozik a magyar bajnoktól
Elfogadta egy másik klub ajánlatát.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok / Mezőkövesd
Kövesdről igazolt a szlovák élvonal újonca
A szlovák élvonalba feljutott KFC Komárno csapata hivatalosan is bejelentette a Mezőkövesdről érkező 31 éves középpályás, Nagy Gergő szerződtetését.
Nyíregyháza
Itt a második nyári igazolás
Megvan a Nyíregyháza második nyári igazolása, Tóth Balázs is a Szparinál folytatja pályafutását.
Újpest
Csoboth Kevin
A spanyol Celta Vigo ügyeiben jártas újságíró, Claudiura González információi szerint az élvonalbeli gárda jó úton jár az újpesti Csoboth Kevin szerződtetése felé. 
Tovább az összes átigazoláshoz