Fotó: fradi.hu

Fradi: Ennyi volt, Stankovic távozik a magyar bajnoktól

Elfogadta egy másik klub ajánlatát.
Csakfoci.hu 2024. május 16., csütörtök 16:11
Fotó: fradi.hu
Elfogadta egy másik klub ajánlatát.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. május 16., csütörtök 16:11

Az M4 Sporthoz hasonlóan a Csakfoci is úgy értesült, hogy Dejan Stankovic vezetőedző távozik a Ferencvárostól, miután elfogadta egy másik klub ajánlatát, ezt pedig már közölte is az FTC vezetésével.

Kubatov Gábor elnök már a Ferencváros 125. évfordulóján elárulta, a szerb edzőnek van kivásárlási záradék a szerződésében – ami a négy havi fizetésének felel meg – ezt aktiválhatta most egy másik csapat.

– Stankovic egy olyan ember, aki Olaszországban kelendő. Lehet, hogy olyan ajánlatot kap, amit nem tud visszautasítani, és lehet, a helyében én sem tenném azt. Ez a szép a futballban, hogy sosincsen nyugalom. Fájlalnám, ha ő elmenne, de kaphat ilyen ajánlatot. Engem egyébként érdekel, hogy melyik edző mit csinál. Lengyelországban most van például egy "csodaedző", aki tornatanárból lett edző, és egy nagyon okos és nagyon jó szisztémát rakott össze. Oroszországban is látok olyanokat, akiknél jelen van a gondolkodás és a filozófia. Ezeket az embereket figyeljük évek óta, futjuk a a köröket, de egy edzőnél nagyon sok mindennek kell stimmelnie. Könnyű helyzetben vagyunk, mert olyan szerződést kötöttünk az edzőnkkel, mely szerint őt négy hónapnyi fizetésért el lehet vinni. Amennyiben viszont mi válunk meg tőle, akkor tükörszerződés van; nekünk is négy hónapot ki kell neki fizetni – nyilatkozta korábban Kubatov.

A 45 éves szakember 2023 szeptemberében érkezett az FTC-hez, miután Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző menesztését követően ideiglenesen Máté Csaba megbízott edző irányította a zöld-fehéreket. A szerb szakember a Nagyecsed elleni Magyar Kupa-mérkőzésen mutatkozott be, majd veretlen maradt csapatával az Európa Konferencia Liga-csoportkörben, tavasszal az Olympiakosz jelentette a végállomást a playoffban.

Stankoviccsal a Ferencváros magyar bajnok lett a 2023/24-es idényben, míg szerdán, a Magyar Kupa-döntőben alulmaradt a Pakssal szemben.

Hogyan értékeled Stankovic munkáját a Fradi élén? Kattints és szavazz itt!

Olvastad már?
Fradi: Stankovicot már be is jelentette az új csapata - hivatalos
A Szpartak Moszkvánál folytatja pályafutását a szerb szakember.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Kölcsönadás
Zuigéber Ákos a következő idényt a Budafok csapatánál tölti majd kölcsönben. A 21 éves támadó tavasszal a Szegednél szerepelt, 11 bajnokin egy gólt szerzett. (mtkbudapest.hu)
ZTE
Zoran Lesjak
A szlovén élvonalbeli lendvai Nafta bejelentette a Zalaegerszegtől távozó Zoran Lesjak érkezését.
Szentlőrinc
Távozott a vezetőedző
A Szentlőrinc tulajdonosának döntése értelmében távozott a vezetőedzői posztról Pichler Gábor. A Csakfoci korábbi értesülése szerint Waltner Róbert lesz a klub új trénere.
Tovább az összes átigazoláshoz