Storckot kritizálta egy magyar edző forradalmi váltása miatt - reagált a kapitány

Vezért cseréltek az edzőképzésben, kritizált a sportigazgató, megszólalt a korábbi első ember. Storck meg reagált.
Dudás Gábor 2017. február 7., kedd 17:29
Vezért cseréltek az edzőképzésben, kritizált a sportigazgató, megszólalt a korábbi első ember. Storck meg reagált.
Szerző: Dudás Gábor 2017. február 7., kedd 17:29

A magyar edzőképzés korábbi vezetője, Szalai László az Origónak adott nyilatkozatában beszélt arról, hogy szerinte óriási hiba lenne annak a három évnek az eredményeit lerombolni, amikor ő vezette az edzőképzést.

 

Ezt annak kapcsán jegyezte meg a szakember, hogy nemrég kiderült, német kézbe került az edzőképzés is, Jörg Danielt nevezték ki, miközben Bernd Storck kritikusan beszélt az edzőképzésben eddig elvégzett munkáról.

- Amikor Bernd Storck arról beszélt, hogy mostantól minden más lesz, mert ami eddig volt, az semmit sem ért, kissé megütköztem. Mindez azért érdekes, mert Jörg Daniel azt mondta, hogy amit a magyar edzőképzés területén tapasztalt, az számára rendben van, és a munkáját erre szeretné alapozni. Közben Bernd Storck azt nyilatkozza, hogy forradalmat kell csinálniuk, mert a magyar edzőképzés anyaga köszönőviszonyban sincs a külföldön oktatott dolgokkal. Tényleg nem értem. (…) Ha Bernd Storck részt vett volna a tanfolyamainkon, ha tudná, hogy irányításom alatt mi zajlott a magyar edzőképzésben, akkor egészen biztosan nem nyilatkozta volna ezt – hacsak nem más célja volt ezzel. Az UEFA nagyon erős szabályrendszerekkel határozza meg azt a minimális követelményrendszert, amelyet a magyarországi edzőképzés vezetői sem hagyhatnak figyelmen kívül. Ezt ki lehet egészíteni a helyi sajátosságokkal

Storck úr kritikáját komolytalannak érzem – mondta a portálnak Szalai.

 

Bernd Storck szövetségi kapitány és az MLSZ sportigazgatója az Origónak elküldött közleményben reagált Szalai szavaira, kiemelve azt is, amit magyar kollégája is elismert, azaz hogy tény, hogy a hazai trénerek nem igazán versenyképesek a nemzetközi porondon. A közleményből idézünk az alábbiakban:

"Természetes, hogy a szakemberek, kollégák véleménye különbözik adott kérdésekben, sokan, sokféleképpen ítélhetik meg a magyar labdarúgásban az edzőképzés múltját és jelenét is. Az viszont tény, hogy jelenleg a magyar edzők nem versenyképesek a nemzetközi futball piacán. Ezen változtatni kell! Az elmúlt években pozitív folyamatok indultak el, ám az nem kétséges, hogy további változtatásokra, innovációra – vagy ha úgy tetszik –, forradalmi újításokra van szükség. Olyan rendszer felépítésében kell gondolkodnunk, amely személyektől függetlenül képes garantálni a naprakész, versenyképes tudást az edzőképzésben részt vevő sportszakemberek számára. Az én ambícióm, minden erőfeszítésem, munkám azt a célt szolgálja, hogy a magyar edzők – a nagy elődökhöz méltó módon – újra versenyképesek legyenek a világ futballjában.

(…)

Legyen mindenki számára egyértelmű: sportigazgatóként és szövetségi kapitányként is a magyar edzők sikerességében vagyok érdekelt, és nagy öröm az is, hogy egyre több helyen – így például a Szalai Lászlót is foglalkoztató Puskás Akadémiánál is – nyitottak a velem való együttműködésre" – reagált Storck.

A teljes cikk és közlemény itt elolvasható – kattints!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
Hivatalossá vált, hogy az Újpestről távozott Kiss Tamás a lengyel másodosztályú Wisla Kraków játékosa lett.
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
ETO FC Győr
Akadémisták kaptak szerződést
A 19 éves védő, Kulcsár Martin és a 17 éves Décsy Ádám személyében a győriek két akadémistája kapott profi szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz