Fotó: fradi.hu

Stankovic: "Lisztes lenyűgöző játékos, de nem azt kaptam tőle, amit elvártam" - így látták az edzők

Így látták a szakvezetők a vasárnapi NB I-es meccseket Kisvárdán, a Groupama Arénában, illetve Debrecenben. Edzői értékelések.
Dudás Gábor 2023. november 12., vasárnap 21:30
Fotó: fradi.hu
Így látták a szakvezetők a vasárnapi NB I-es meccseket Kisvárdán, a Groupama Arénában, illetve Debrecenben. Edzői értékelések.
Szerző: Dudás Gábor 2023. november 12., vasárnap 21:30

KISVÁRDA - KECSKEMÉT 1-2

Bővebben a mérkőzésről itt!

Feczkó Tamás (Kisvárda): - Gyors góllal kezdtük a mérkőzést, utána túlzottan is arra rendezkedtünk be, hogy megtartsuk az előnyt. Az első félidőben többet kellett volna kezdeményeznünk, illetve birtokolni a labdát az ellenfél térfelén, a gól után lehetőségünk nem is volt, igaz, a vendégeknek sem. Bosszantó, hogy a szünetre nem tudtunk előnnyel bemenni. Ez döntő momentum volt, illetve az is, hogy második félidőben a Kecskemét szerzett gólt. (kecskemetite.hu)

Szabó István (KTE): - A mérkőzés előtt nehéz dolgunk volt, mert új edző vette át a Kisvárdát, így nehéz elemezni. Új elképzelések jöhetnek ilyenkor, meg is leptek kicsit minket a három védős felállással, hiszen mindenre nem lehet felkészülni. Jól kezdtünk, de mégis korán gólt kaptunk, elcsúszott a védekezésünk egy olyan szituációban, amit már elvétettünk párszor idegenben a szezon során sajnos. Utána átvettük az irányítást, rengeteg pontrúgást harcoltunk ki, majd a félidő végén egy jogosan megítélt büntetőből egyenlítettünk. Ez lélektani szempontból jókor jött. A második félidőben küzdelmes és harcos meccset vívtunk, nem is játszottunk igazán jól, illetve a Kisvárda is jól futballozott. A védekezésünk viszont stabil volt, egy pontrúgás után pedig megszereztük – mint később kiderült – a győztes gólt is. Nagy nyomást helyezett ezután ránk a Kisvárda, és az átmeneteink nem jól működtek, noha több sanszunk is lehetett volna ezekből, ugyanakkor sokat tettün kazért, hogy nyerjünk. Nem voltunk a legjobb szériában pár hete, de úgy tűnik, kikecmeregtünk ebből a helyzetből, ez is azt mutatja, hogy ebben a bajnokságban sose szabad feladni. Megvan az első idegenbeli sikerünk, 19 pontunk van, nagyon meg vagyok így elégedve a válogatott szünet előtt. Bízom benne, hogy ezt folytatni tudjuk majd utána is, a Kisvárdának pedig sok sikert kívánok! (kecskemetite.hu)

FERENCVÁROS - FEHÉRVÁR FC 0-1

Bővebben a mérkőzésről itt!

Dejan Stankovic (FTC): - Ha a Ferencváros kétszer egymás után veszít a magyar bajnokságban, annak hírértéke van. Nyilván vannak olyan játékosok, akiket különböző okok miatt kell nélkülöznöm, például Abu Fani a nemzeti válogatottjában játszik, illetve vannak, akik sérültek, ilyen Botka, de például Zachariassen meg lázas volt. Mindezek ellenére szerettem volna egy erős csapatot a pályára küldeni. Úgy gondolom, hogy az első félidőben megfelelően presszingeltünk, de az utolsó passzok hiányoztak, és a kaputól 20 méterre rossz döntéseket hoztunk. Egy idő után ettől nyilván ideges lesz az ember, szeretne gólt szerezni. Aztán próbáltunk a cserékkel a támadósorunkon javítania és egy kicsit agresszívebbnek lenni. Furcsa sport a futball, igazából egy csapat akár mennyire lehet koncentrált, egy pontrúgás eldönthet mindent. Nem vagyok boldog jelenleg. Általában nyilván nem vagyok boldog,  hogy ha veszít a csapat. Ha háromnaponta mérkőzéseket játszik az ember, akkor sokat is kell rotálnia. Ez benne van a játékban. Szeretem, hogy ha azt látom a játékoson, hogy gólra éhes. Talán, ha az első félidőben sikerült volna gólt szerezni, akkor máshogy alakul ez a mai mérkőzés. Ettől függetlenül vállalom a felelősséget és gratulálok a Fehérvárnak!

Ha olyat kérdeznek, ami a meccsel és a sporttal kapcsolatos, arra szívesen válaszolok. Úgy gondolom, hogy ez a bulvár és a pletyka kategóriát meríti ki... ettől függetlenül, amit a játékosoknak mondtam az öltözőben, az ott is marad. Nem cseréltem le Lisztes Krisztiánt, és úgy gondolom, hogy egy lenyűgöző játékos, talán egy az egy elleni szituációkban a legkiválóbb a magyar bajnokságban, de nem azt kaptam tőle, amit elvártam. Ugyanakkor nagyon fiatal, és amikor a pálya szélén beszéltünk, akkor próbáltam neki elmagyarázni, hogy mi az, amit szeretnék látni tőle.

Bartosz Grzelak (Fehérvár): - Tudtuk, hogy a Ferencváros elleni idegenbeli mérkőzés egy nagyon nehéz találkozó lesz számunkra.

Megpróbáltuk mentálisan felkészíteni, felépíteni a játékosokat a mai mérkőzésre. Elmondtuk nekik, hogy ez egy olyan meccs, ahol túl sokat nem veszíthetünk, ez nem az a mérkőzés, ahol mindenki győzelmet vár tőlünk. Viszont emellett fontosnak tartottuk azt is, hogy ne veszítsék el a játékosok a magabiztosságukat. Tudtuk azt is, hogy a Ferencváros labdabirtoklási fölényben lesz. Vannak olyan mérkőzések, amiken el kell fogadnunk azt, hogy nincs nálunk annyit a labda, mint szeretnénk, de fontos, hogy ennek ellenére se veszítsük el a koncentrációt, segítsük a pályán a csapattársainkat és próbáljuk a tizenhatosunkon kívül tartani az ellenfelet. Két-három helyzetünk volt a mérkőzésen, de legalább egyet be kellett lőnünk, hogy meg tudjuk nyerni azt.

Már a nyár óta éreztem azt, hogy teszünk lépéseket előre, ennek ellenére is rosszul kezdtük a bajnokságot. Edzőként muszáj hinned az elképzelésedben és a folyamatos előrelépésben. Az elmúlt hónapban változtattunk egyrészt a formáción, és megtaláltunk minden olyan meccstervet, ami működik. Tudják a játékosok, hogy hogyan kezdjük a mérkőzést, hogy fejezzük be az első félidőt, és ezek a dolgok összeálltak. De azt nem várhatom el a játékosoktól, hogy minden héten szállítsák ezt a teljesítményt. Minden héten dolgoznunk kell ezen, hogy fejlődjünk. Azért tartom fontosnak az első idegenbeli győzelmet, mert remélem, hogy ezáltal elhisszük, hogy igenis idegenben is tudunk nyerni és pontokat szerezni. Kalmár Zsolt nem tudott túl sokat edzeni a legutóbbi válogatott szünet óta, így amellett döntöttem, hogy inkább olyan játékosok kezdjenek, akik végig tudnak játszani 90 percet, de tudtam, hogy az utolsó 30 percben beállva meg tudja változtatni a játék képét. Kalmár nagyon jó játékos, védekezésben tudta Gergényit és Schönt segíteni Traoréval szemben, támadásban pedig megtalálja a szabad helyeket és sokat tud segíteni a csapatnak.

DVSC - PAKSI FC 1-0

Bővebben a mérkőzésről itt!

Srdjan Blagojevic (DVSC): - Nehéz mérkőzés volt. Nagy volt a nyomás a csapaton, az első félidőben ezért nem hoztunk jó döntéseket, sok labdát vesztettünk. Megmutatkozott, miért van a Paks a tabella elején, nem volt könnyű. Úgy gondolom, a csapatom a karaktere miatt tudott győzni, a játékosok rendkívül sok energiát fektettek a találkozóba. Tudunk ennél jobban játszani, de örülök, hogy nyertünk. Köszönet a szurkolóknak az egész éves támogatásért! (dvsc.hu)

Bognár György (Paks): - Egyáltalán nem érzem azt, hogy ezen a mérkőzésen vereséget kellett volna szenvednünk. Végig pariban voltunk, jól játszottunk, furcsa ítéletek voltak ma. Maximálisan benne volt a döntetlen ebben a találkozóban. Adódtak lehetőségeink, jól futballoztunk a fiatalokkal, viszont a Debrecen is jól játszott. A végén már mindent egy lapra tettünk fel, ekkor a hazaiak veszélyes kontrákat vezettek. Nem a tabellában gondolkozunk, mindig az adott mérkőzésben és azon belül a helyzetekben. (paksifc.hu)

Az NB I állása:

Olvastad már?
Megvan, ki lehet a ZTE új edzője: "Jó esélyei vannak" Sallói szerint
Sallói István szerint Márton Gábornak "jó esélyei vannak" arra, hogy átvegye az OTP Bank Ligában szereplő Zalaegerszegi TE labdarúgócsapatának kispadját.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz