Fotó: honvedfc.hu

Spórolnak a Honvédnál: Kiderült, miért nem igazoltak egyet sem, és hogy eladják-e Szappanost

A Honvéd sportigazgatója, Chris Docherty beszélt az őszi gyenge teljesítményről, a vezetőedző kiválasztásáról és a kispestiek keretéről is.
Budai László 2023. január 26., csütörtök 14:41
Fotó: honvedfc.hu
A Honvéd sportigazgatója, Chris Docherty beszélt az őszi gyenge teljesítményről, a vezetőedző kiválasztásáról és a kispestiek keretéről is.
Szerző: Budai László 2023. január 26., csütörtök 14:41

A hétvégén megrendezik az NB I 2022/23-as szezonjának első tavaszi fordulóját, a Honvéd vasárnap az Újpest otthonában kezdi majd meg idei szereplését. A tavaszi start előtt a kispestiek sportigazgatója, Chris Docherty a klubhonlapnak adott interjút, ebben több érdekes témát is érintett.

Az őszi szereplésről

Biztos vagyok benne, hogy senki sem elégedett az elmúlt félévvel és ezt nemcsak én érzem így, a játékosok is tisztában vannak vele, tudják, hogy ennél jobb teljesítményre képesek. Jogosak a kritikák, ezeket el kell fogadnunk, és az előttünk álló időszakban keményen kell küzdeni minden egyes pontért, minden egyes győzelemért

- kezdte Docherty a honvedfc.hu-n.

Dean Klafuric vezetőedzőről

- Amikor a váltásra került a sor, több szempont is szólt Dean mellett. Sokat számított, hogy egy kiemelkedő akadémián szerzett tapasztalatokat és emellett vezetőedzőként is sikeres volt, és az edzői stílusa is nyomott a latban. Kilenc éve követem a munkásságát, odafigyel a taktikai finomságokra és csapat építésére és szervezettségére. Nyáron azt éreztem, hogy a sok érkező eredményeként nem volt meg a csapat megfelelő identitása, nem tudtunk még igazán egységes társaságként futballozni. A téli felkészülést látva, egyértelműen mondhatjuk, hogy Dean sokat javított a szervezettségen és minden labdarúgónk tisztában van azzal, hogy mit várunk el tőle a különböző játékszituációkban.

Arról, hogy a csapat egy játékost sem igazolt

Minden szervezet a rendelkezésre álló költségvetésnek megfelelően tud működni, jelenleg minden területen törekszünk a költséghatékonyabb működésre, ezért nem igazoltunk a télen.

- Másrészt ahogy említettem, hiszek abban, hogy megvannak az embereink a sikeresebb szerepléshez. Ha mindenki jó állapotban lesz, ha csapat egységesen, taktikusan futballozik, akkor biztos, hogy ez a teljesítményen is meglátszik majd és jobban fogunk szerepelni.

Szappanos Péter esetleges távozásáról

Azzal szeretném kezdeni, hogy több pletykát is hallottam azzal kapcsolatban, miszerint Szappanos Péter ki akarta kényszeríteni az átigazolását, gondot okozva ezzel a klubnak. Ilyen azonban soha sem történt! Péter nemcsak remek kapus, hanem nagyszerű csapatkapitány, egy igazi profi. Valóban érkezett érte ajánlat, ami azonban nem egyezett klubunk elképzeléseivel, az ügy lezárult és a pletykák sem voltak igazak.

- Péter mindig is azt mondta, hogy boldog a Honvédnál és mi is nagyon boldogok vagyunk tagja a csapatunknak.

Olvastad már?
10 év után csap össze a magyar válogatott a régió egyik legerősebb csapatával - hivatalos
Tíz év után rendeznek magyar-cseh válogatott mérkőzést a Puskás Arénában - jelentette be a Magyar Labdarúgó Szövetség. A találkozót szeptember 10-én játsszák majd.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Kisvárda
Milos Kruscic
A csakfoci.hu információi igaznak bizonyultak: a Kisvárda vezetőedzője lett az Újpestről távozott Milos Kruscic.
Tovább az összes átigazoláshoz