Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Simon Krisztián a 23. Fradi elleni derbijén a 6-0 után a 0-5-öt is átélhette: "Mindenkinek felelősséget kell vállalnia"

Simon Krisztián szerint kicsit visszakerült az Újpest az edzőváltás előtti állapotba a Ferencváros elleni derbin. A szélső úgy látja, látni a fényt az alagút végén, de kell még a kitartás a szurkolók részéről is.
Csakfoci.hu 2024. február 26., hétfő 9:03
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Simon Krisztián szerint kicsit visszakerült az Újpest az edzőváltás előtti állapotba a Ferencváros elleni derbin. A szélső úgy látja, látni a fényt az alagút végén, de kell még a kitartás a szurkolók részéről is.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. február 26., hétfő 9:03

Simon Krisztián a statisztikák szerint vasárnap már a 23. Újpest-Ferencváros rangadóján léphetett pályára (immáron 21-szer a bajnokságban és 2-szer a kupában kapott szerepet a szélső).

A 32 éves futballista részese lehetett a 2010-es, 6-0-s lila-fehér sikerrel véget ért derbinek, aztán számára kimaradt a pályán a 2022 szeptemberi, 0-6-s találkozó, ezúttal viszont egy félidő erejéig lehetőséget kapott a Fradi 5-0-s vendéggyőzelmével véget ért bajnokin.

A vasárnapi találkozót követően Simon érthető okokból csalódottan értékelt az M4 Sportnak.

- Abszolút fájó ez az eredmény, hiszen azt gondolom, hogy jól álltunk bele a mérkőzésbe, nagyon jól kezdtünk, de olyan hibákból kaptuk a gólokat, amikről egész héten beszéltünk, hogy ne veszítsük el ott a labdát, hiszen a második hullámból nagyon veszélyesek. Sajnos a félidőre 0-2-vel mentünk, aztán megpróbáltunk mindent, de egy kicsit kinyíltunk, és még kaptunk rá hármat, úgyhogy ez a mai nap alakult. Azt éreztem a társaságon, ami a korábbi hónapokat jellemezte, pedig Mészöly Géza vezetőedző érkezésével valami változott, de voltak olyan automatizmusok még, amik arra utalnak, hogy most egy kicsit visszakerültünk a korábbi állapotba. Tényleg három hete van egy új impulzus, próbálunk mi is mindent megtenni, látjuk már a fényt az alagút végén, de még ez egy nehéz időszak. Azt gondolom, hogy nagyon-nagyon rövid idő állt rendelkezésre, hogy rendezzük a sorokat. Végigcsináltunk egy egész felkészülést, három hete jött az edzőváltás, ami szezon közben nem nagyon szerencsés, de tényleg azt gondolom, hogy mindent megpróbáltunk, mindent megbeszéltünk a héten, de még valamiért dobjuk ugyanazokat a hibákat, úgyhogy ez egy hosszabb folyamat lesz.

Még azért nem vagyunk kint a gödörből, de van még hátra azért jópár mérkőzés, bizonyítanunk kell továbbra is. Tényleg azt gondolom, hogy mindenkinek felelősséget kell vállalnia. Oké, hogy sok gólt kaptunk, de azt gondolom, hogy csapat szinten vagyunk egy kicsit gödörben, még egy kis kitartást kérek, és tényleg bízom is a legjobbakban. Értem a szurkolóknak a csalódottságát, de fel fogunk ebből is állni

- tette hozzá a lilák rutinos futballistája.

Olvastad már?
Mészöly a 0-5 után: "Amit elkezdtünk, az jó irány, folytatni kell"; Stankovic: "Felálltunk az Olympiakosz-meccsből" - értékelések
Így látták a szakvezetők a vasárnapi NB I-es mérkőzéseket Kisvárdán, illetve a Szusza Ferenc Stadionban. Edzői értékelések.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Honvéd
William Gallas
A korábbi világklasszis védő, a francia William Gallas egyéni képzésért felelős edzőként dolgozik a Magyar Futball Akadémián.
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Tovább az összes átigazoláshoz