Fotó: mlsz.hu

Rossi Szalai átigazolása után: "Ez egy hihetetlen helyzet, amire az utóbbi legalább 25 évben nem volt példa"

Bár Szoboszlai Dominik távozott a Bundesligából, továbbra is legalább hat magyar játékos szerepel majd a német első osztályban, miután a válogatott védője, Szalai Attila Szalai Ádám korábbi klubjához, a Hoffenheimhez igazolt.
Nyikes Zoltán 2023. július 24., hétfő 19:18
Fotó: mlsz.hu
Bár Szoboszlai Dominik távozott a Bundesligából, továbbra is legalább hat magyar játékos szerepel majd a német első osztályban, miután a válogatott védője, Szalai Attila Szalai Ádám korábbi klubjához, a Hoffenheimhez igazolt.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. július 24., hétfő 19:18

Marco Rossi szövetségi kapitány a válogatott szempontjából is fontos előrelépésnek tartja a védő átigazolását, hiszen így még egy válogatott játékossal több szerepel majd a topligák valamelyikében.

– Korábban beszéltem már róla, hogy minél több játékosunk játszik a topligák valamelyikében, annál jobb helyzetben van a válogatott – mondta Rossi az mlsz.hu-nak. – Még ha a Fenerbahce egy jó csapat is, a Bundesligába igazolni mindenképpen előrelépés, hiszen a bajnokság erősebb, ami egyben azt is jelenti, hogy még a nem topcsapatok esetében is intenzívebbek, magasabb színvonalúak az edzések, mint a török bajnokság csapatainál. A Bundesligában minden klubnál top edzők dolgoznak, így biztos vagyok benne, hogy Szalai Attila taktikailag is nagyon sokat fog fejlődni a Hoffenheimnél.

A Bundesligába igazolása tehát mindenképp előrelépés, azonban a képességeit, a hozzáállását, a munkáját ismerve, egy idő után szerintem Attila még előrébb léphet a karrierjében. A válogatott szempontjából ez a mostani egy hihetetlen helyzet, hiszen jelenleg 8 alapemberünk játszik már a topligák valamelyikében, amire, ha jól emlékszem, az utóbbi legalább 25 évben nem volt példa.

A mostani átigazolási szezonban a válogatott alapemberei közül eddig Szoboszlai Dominik igazolt a Liverpoolhoz, Kerkez Milos a Bournemouth-hoz, Szalai Attila pedig a Hoffenheimhez. Jelenleg Szalain kívül a Bundesligában szerepel még Gulácsi Péter, Orbán Willi, Sallai Roland és Schäfer András.

Olvastad már?
Fradi: Változtattak az EKL-kereten, magyar válogatott játékos helyére került be a legújabb igazolás - hivatalos
Botka Endre helyét Cristian Ramírez vette át a Shamrock elleni keretben.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz