Fotó: mlsz.hu

Rossi rossz hírt közölt, egy fontos játékosunk nem játszhat Svájc ellen: "Nem véletlenül jutottunk ki ide, szeretnénk főszereplők lenni"

Rossi fejében nincs már kérdőjel a kezdőcsapatot illetően. Ahogy közeledik a mérkőzés, Bolla egyre inkább érzi a koncentrációt a csapaton. Nego azt mondja, azért vagyunk itt, hogy a végsőkig harcoljunk.
Nyikes Zoltán 2024. június 14., péntek 19:29
Fotó: mlsz.hu
Rossi fejében nincs már kérdőjel a kezdőcsapatot illetően. Ahogy közeledik a mérkőzés, Bolla egyre inkább érzi a koncentrációt a csapaton. Nego azt mondja, azért vagyunk itt, hogy a végsőkig harcoljunk.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. június 14., péntek 19:29

Szombaton a svájci csapat ellen kezdi meg a szereplését a németországi Európa-bajnokságon  magyar válogatott.A közel ötvenezer néző befogadására alkalmas kölni Müngersdorfer Stadionban az idei Bajnokok Ligája-döntő játékvezetőjének, a szlovén Slavko Vincicnek a sípjelére kezdődik az összecsapás 15 órakor. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány mellett a két jobbszélső, Loic Nego és Bolla Bendegúz jelent meg.

– Nagyon sok erőssége van Svájcnak, mert egy nagyon kemény, szilárd csapatról van szó, erős védekezéssel, komoly játékerőt képviselnek a középpályán, elöl pedig nagyon gyorsak, képzettek. Az egész csapatra kell figyelnünk, nem csak egyenként a játékosokra, együtt kell fellépnünk a védelemben, a támadásban és az átmenetekben is, egységben. Nincs már kérdőjel a kezdőcsapatot illetően. Azt mondtam a játékosoknak, hogy a magabiztosság napról napra növekedett, amikor elkezdtük a közös munkát. Előtte is megvolt ez a magabiztosság, de a kemény munkával és az összetartással tovább növekedett, és most is növekszik. Bízom bennük, de senki nem tudja, mi fog történni holnap, az érzelmeket majd a pályán fogjuk megtapasztalni. Ugyan az előző Eb-n is ott voltunk és jól is játszottunk, de nem jutottunk tovább a csoportból, majd meglátjuk, mi fog történni most. Nem véletlenül jutottunk ki ide, a pályán mutatott játékunkkal kiérdemeltük. Szeretnénk főszereplők lenni, örömet szerezni a szurkolóknak – nyilatkozta Rossi.

Szövetségi kapitányunk egy francia újságíró kérdésére a francia-magyar kettős állampolgárságú Loic Negóról is beszélt.

– Ugyanolyan magyar, mint én, hiszen ahhoz, hogy itt játszhass, állampolgárnak kell lenned, ebből a szempontból teljesen egyformák vagyunk. Loic egy nagyszerű srác, emberként nem is könnyű leírni őt, sok időt töltött Magyarországon, majd nemrég visszatért a francia ligába és remek idény van mögötte. Elkerülték a kiesést, folyamatosan játszott és egy összetett, fontos játékosról van szó.

A holnapi mérkőzésen nem fog rendelkezésre állni, de reméljük, azt követően számíthatunk rá. Szerintem a játékosaim érzik a nyomást és az elvárást, hiszen itt vagyunk az Eb-n, amit az egész világon nézni fognak, ez természetes, nem egy barátságos meccsről van szó. Van rajtunk nyomás, amit nem lehet elkerülni, de fontos a koncentrációt megőrizni, összeszedettnek kell lenni

– mondta Rossi, aki végül a svájci válogatott egyik legnagyobb sztárjáról, Granit Xhakáról is kapott kérdést.  – Xhaka pályafutását tekintve és az előző szezonban nyújtott teljesítménye alapján egy nemzetközi sztárról beszélünk, az egyik legjobb játékos a világon az utóbbi években, egy kulcsjátékos a svájciaknál, de Akanjiról, Vargasról és Freulerról is elmondható ez, szinte mindenkit felsorolhatnék. Xhaka a játék egyik letéteményese, megpróbáljuk őt korlátozni, megteszünk mindent, hogy ez sikerüljön – zárult Rossi sajtótájékoztatója.

Bolla és Nego várakozása

Bolla Bendegúz: – Kicsit később csatlakoztam a társakhoz, de ez nem jelentett gondot. Fontos volt, hogy az ír meccs után jó teljesítményt nyújtsunk otthon, hazai közönség előtt, az utolsó felkészülési mérkőzésen. Ez sikerült, az én teljesítményemmel is elégedett lehetek, ez volt a legfontosabb. Kihoztuk belőle a maximumot, sikerült az önbizalmunkat tovább növelni. Ahogy egyre közeledtünk a holnapi meccshez, egyre jobban lehetett érezni a társaságon, hogy mindenki egyre jobban koncentrál, összpontosít. Tökéletesen felkészültünk a holnapi mérkőzésre, nincs okunk az aggodalomra. Az elmúlt három évben két csapatban játszottam, de mindenhol megkaptam a lehetőséget, úgyhogy sikerült felépíteni magamat, ezzel jött a válogatottban is az egyre több játékperc. Ahogyan az előző meccsen is látszott, egyre jobban ki tudtam nyílni, remélem, ezt folytatni tudom az Eb-n is.

Loic Nego: – Jó csapatunk van, hosszú ideje együtt vagyunk, hozzá vagyunk szokva az ilyen meccsekhez, mint ami holnap sorra kerül. Készen állunk, mindenki teljesen a meccsre összpontosít, tudjuk, mennyire fontos az első találkozó, amikor ilyen nagy tornákról van szó, mint az Eb. Svájc egy nagyon kemény csapat, láttuk a legutóbbi tornán és az utóbbi években is, mindig képesek jó eredményt elérni az Eb-ken, de elsősorban arra koncentrálunk, hogy nekünk mit kell tennünk holnap. Svájc nagyon sok tehetséges játékossal rendelkezik, Xhakát kiemelném a Leverkusenből, de nekünk is megvannak az erősségeink. Megpróbáljuk megnyerni a mérkőzést. Ha őszinte vagyok, nem gondoltam volna arra, hogy magyar válogatott legyek, de az élet Magyarországra sorolt és sosem bántam meg ezt a választást. Minden nap megköszönöm a magyar embereknek azt a szeretetet, amit kapok tőlük. Az Eb-t illetően nincsen határ, azért vagyunk itt, hogy a végsőkig harcoljunk. A csoportból továbbjutás a minimális célkitűzés, de szerintem ez minden csapat célja, amely kijutott az Eb-re. Nem mondanám, hogy riválisok vagyunk Bollával, inkább csapattársak, egy nagyon tehetséges játékosról van szó a személyében, szoktunk tanácsokat adni egymásnak, látom, hogy sokra viheti a karrierjében. Nincs féltékenységről szó, legfeljebb egészséges rivalizálásról. A legfontosabb, hogy jól teljesítsünk csapatként.

csakfoci.hu Suzukival jut el a magyar válogatott Eb-meccseire: auto.suzuki.hu

Olvastad már?
Durva: A magyar Eb-csoportban a játékosok egyharmada másik válogatottat is képviselhetne - felmérés
Honlapunk aszerint vizsgálta meg a magyar válogatottal azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő együttesek keretét, hogy hányan születtek eredetileg is abban az országban, melyet képviselni fognak a kontinenstornán.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
Hivatalossá vált, hogy az Újpestről távozott Kiss Tamás a lengyel másodosztályú Wisla Kraków játékosa lett.
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
ETO FC Győr
Akadémisták kaptak szerződést
A 19 éves védő, Kulcsár Martin és a 17 éves Décsy Ádám személyében a győriek két akadémistája kapott profi szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz