Ronaldo és Ibrahimovic a példa az Újpest alapembere előtt: "Az NB I-ben nem igazán beszélhetünk papírformáról"

Branko Pauljevic szerint mind a mérkőzések, mind pedig a bírói döntéshozatalok tekintetében fejlődött a magyar bajnokság.
Póczik Dávid 2023. május 13., szombat 13:42
Branko Pauljevic szerint mind a mérkőzések, mind pedig a bírói döntéshozatalok tekintetében fejlődött a magyar bajnokság.
Szerző: Póczik Dávid 2023. május 13., szombat 13:42

2017 óta erősíti az Újpest csapatát Branko Pauljevic, aki az évek során meghatározó alapemberré lépett elő a liláknál.

- Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy egy ilyen nagy múlttal rendelkező klubnál játszhatok már lassan 6 éve, mint az Újpest. Igyekszem segíteni a fiatal játékosoknak, örülök, mert meghallgatnak és figyelnek a tanácsaimra. Ám az életkoromtól függetlenül mindig is nagy felelősség volt és van is rajtam. Amint elkezdődik az edzés vagy a meccs a tudásom legjavát szeretném nyújtani. Csak és kizárólag ezzel a mentalitással tudok hozzáállni a futballhoz - kezdte a 33 éves játékos az ujpestfc.hu-nak.

- Úgy érzem, hogy 33 évesen is minden edzésen tanulok valami újat. Számomra ez a tanulás iránti vágy adja a legnagyobb motivációt. De nézzük meg a kedvenc labdarúgóimat, Ronaldot vagy Messit, 30 éven felül vannak, és majdnem 20 éve egy komoly, és sokak által megsüvegelendő formát nyújtanak a pályán.

Mindig is azt mondtam magamnak, ha Ronaldo 38 évesen, Ibrahimović pedig 41 évesen napról napra tud valami újat elsajátítani a futballban, akkor én miért ne lennék rá képes.

Pauljevic Magyarországon a Pécs, a Mezőkövesd és a Puskás Akadémia együttesében is megfordult, mielőtt a IV. kerületbe költözött.

Amikor 2014-ben Magyarországra jöttem az NB I-es bajnokság nem volt annyira erős. Az idő előrehaladtával viszont azt tapasztaltam, hogy nőtt a színvonal mind a mérkőzések, mind pedig a bírói döntéshozatalok tekintetében. Ezt szerintem az mutatja meg a legjobban, hogy az egyes csapatok között eltörpül a teljesítménybeli különbség, így nem igazán beszélhetünk papírformáról a meccseken, a tabella alsó felében elhelyezkedő csapatok is okozhatnak nagy meglepetéseket.

- Több klub is nagy tapasztalattal és kiemelkedő technikai tudással rendelkező játékosokat vásárol külföldről, ez pedig jó hatással van a magyar bajnokságra. Összességében úgy vélem, hogy a magyar NB I magas színvonalat képvisel. Emellett a magyar labdarúgó-válogatott megítélése is sokat változott. Emlékszem, mikor gyerek voltam Szerbia többször is nagy arányú győzelmet aratott Magyarország ellen, viszont ma már nem éppen ez a helyzet. A magyar válogatott nagyon megerősödött, és szerintem ma már Szerbia is félve menne fel a pályára a magyarok ellen látva azokat az eredményeket, amiket az elmúlt időszakban produkált a válogatott Marco Rossi vezetésével.

Az Újpest vasárnap a Kisvárdával mérkőzik meg az NB I-ben, Pauljevic szerint Nebojsa Vignjevic érkezése óta nagyobb önbizalommal játszik a csapat.

- Nagyon jó a hangulat, Nebojsa Vignjevic érkezésével nemcsak a játékstílusunk változott meg, hanem a pályán és az öltözőben lévő atmoszféra is. A mondhatni régi-új edző nagyon nagy hangsúlyt helyez a csapatkohézió építésére. Szerintem ez is szerepet játszott abban, hogy összeszedetten, egy csapatként fociztunk a derbin a címvédő Fradi ellen. Amikor március végén megérkezett Vignjevic, többször is hangsúlyozta, hogy az Újpest az egyik legnagyobb múlttal rendelkező klub Magyarországon, szóval ennek tudatában kell minden meccsen játszanunk. Emellett Nebojsa nagy magabiztosságot adott az egész csapatnak. Ezzel az önbizalommal, és győzni akarással fogunk felmenni a pályára Kisvárdán, hogy revansot vegyünk a februári vereség miatt - zárta a védőként és középpályásként is bevethető játékos.

Olvastad már?
BL-selejtezők: Bundabotrány miatt nem indulhat a bajnokcsapat, a magyarok rémálma lehet így a Fradi ellenfele
Három klubot is megbüntettek Fehéroroszországban a közelmúltban kirobbant bundabotrány miatt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
PMFC
Weitner Ádám
A Kozármisleny ellen elszenvedett 3-0-s vereség után menesztették Weitner Ádámot, a PMFC vezetőedzőjét.
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
Tovább az összes átigazoláshoz