Fotó: kozarmislenyfc.hu

Ritkán látott részletességgel számolt be pénzügyi helyzetéről egy NB II-es csapat: "Egyértelműen klubunk a legkisebb költségvetésű"

A Kozármisleny teljes költségvetése ebben a szezonban 505 millió forint - derült ki a klub hivatalos oldalának részletes beszámolójából.
Nyikes Zoltán 2024. március 29., péntek 10:37
Fotó: kozarmislenyfc.hu
A Kozármisleny teljes költségvetése ebben a szezonban 505 millió forint - derült ki a klub hivatalos oldalának részletes beszámolójából.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. március 29., péntek 10:37

Ritkán látott részletességgel hozta nyilvánosságra a jelenleg is futó bajnoki idényre szóló teljes költségvetését a másodosztály ötödik helyén álló Kozármisleny.

A hivatalos honlapról kiderül, hogy a teljes működés költségvetése ebben az évadban 505 millió forint, amely a következő bevételi forrásokból áll össze:

  • MLSZ TAO-támogatás, amelyet klubunk gyűjtött össze cégektől (a cégeknek pedig így adóelőny): 100 millió Forint/szezon
  • minden egyéb MLSZ-támogatás, amelyeket klubunk az NB II-es csapat versenyeztetésére, illetve eredményességének függvényében kap, továbbá az Utánpótlás Körzetközponti támogatás, illetve a Produktivitási bónusz (ez a klub eredményes utánpótlás-nevelését vizsgálja abból a szempontból, hogy az ott nevelkedett játékosok mennyit játszanak a kiemelt felnőtt bajnokságokban): összesen 241 millió Forint
  • Feleki Attila tulajdonos saját cégeinek támogatása: 146,5 millió Forint Utánpótlás tagdíj bevétel és mérkőzés jegybevétel: 7 millió Forint
  • Önkormányzat támogatása: 9,5 millió Forint/szezon (+ 1 millió Forint az Öregfiúk csapat támogatására)

Utóbbival kapcsolatban a klub megjegyzi: "ezt a támogatási összeget nem tudjuk pontosan meghatározni, hiszen a 4,5 millió Forintos támogatásunk mellé az öregfiúk támogatásán felül jelenleg egy 2,5 millió Forintos támogatási összegről kaptunk szerződést, a Facebookon azonban más összegek jelentek meg, amit egyelőre nem tudunk teljesen értelmezni."

A hivatalos honlap kiemeli, hogy "az alábbi számok is jól mutatják, hogy klubunk egyértelműen a legkisebb költségvetésű csapat a Merkantil Bank Liga NB II-ben, az élcsapatok rendre 1-2 milliárd forint összköltségvetéssel bírnak a beszámolók szerint", továbbá hozzáteszik, hogy a fenti összegekből az utánpótláscsapataikat is utaztatják, versenyeztetik, számukra pályát bérelnek.

A beszámolóból kiderül, hogy a bevételeikből olyan kiadásokat is finanszírozniuk kell, amelyek a versenytársaikat nem terhelik.

Ebből a két legfájóbb, nagyságrendileg 20-20 millió Forintos kiadást jelentő tétel:

  • rezsikiadások, illetve az önkormányzati tulajdonú sporttelep fenntartása
  • megfelelő infrastruktúra és edzőpálya híján külsős pályabérletek, illetve a mindennapi edzésre utazás költsége

Azt is írják, hogy további bruttó 5,7 millió forintot fizetnek ki az önkormányzat felé a stadion bérlésére.

"De természetesen a legbüszkébbek arra vagyunk, hogy a mi pályázataink alapján minden kisgyermek és szülő ezen körülmények között dolgozhat és töltheti idejét, hiszen hét éve a stadiont, előtte a kis „Lurkó” műfüves pályát nyertük pályázaton. Tavaly a Sportház teljes felújítását végeztük el saját erőből, pályázat útján. Óriási dolog, hogy Kozármislenyben is van modern LED pályavilágítás – mindez önkormányzati támogatás nélkül, az önkormányzat vagyonát növelve" - zárul a beszámoló.

Olvastad már?
Magyar válogatott: Durva, de a legjobb nyolc csapat közé várják az Eb-n Szoboszlaiékat külföldön - itt az erősorrend
A csoportellenfelek közül csak Németország előzi meg Magyarországot az egyik külföldi portál erősorrendjében.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz