Fotó: mlsz.hu

Magyar válogatott: Durva, de a legjobb nyolc csapat közé várják az Eb-n Szoboszlaiékat külföldön - itt az erősorrend

A csoportellenfelek közül csak Németország előzi meg Magyarországot az egyik külföldi portál erősorrendjében.
Nyikes Zoltán 2024. március 29., péntek 9:43
Fotó: mlsz.hu
A csoportellenfelek közül csak Németország előzi meg Magyarországot az egyik külföldi portál erősorrendjében.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. március 29., péntek 9:43

A hétközi Eb-pótselejtezőket követően teljessé vált a nyári Európa-bajnokság 24 csapatos mezőnye, ennek apropóján a nemzetközi goal.com frissítette szubjektív erősorrendjét, amely azt mutatja meg, kinek mekkora esélye van a végső győzelemre.

Legutóbb decemberben rangsorolta az akkor még csak 21 ismert együttest a portál, akkor a magyar válogatott az előkelő hetedik helyen állt, ezúttal Marco Rossi csapata visszacsúszott, de még így is helye van a legjobb nyolc között, azaz a portál szerint akár a negyeddöntőig is eljuthatnak honfitársaink.

– Lehet, hogy a célvonalon inkább csak átbotladozott, de tagadhatatlan, hogy Magyarország hihetetlenül sokat fejlődött a 2022-es világbajnokságról való lemaradás óta. Marco Rossi együttese Alex Petkov utolsó percben szerzett öngóljának köszönhetően 2-2-es döntetlent ért el Bulgáriában, és ezzel zsinórban harmadszor is kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra. A sztárjátékos Szoboszlai Dominik a csoport utolsó mérkőzésén megmutatta klasszisát, a Liverpool kiváló középpályása kétszer is betalált a Montenegró elleni 3-1-es győzelem alkalmával, amely megpecsételte a csapat veretlenségét. Magyarország egyértelműen nem a legerősebb csapattal rendelkezik, de a Szerbia elleni hazai és idegenbeli győzelem azt mutatja, hogy nem szabad lebecsülni. A gyenge skót csapattól, a fogatlan Svájctól vagy akár a házigazda Németországtól sem kell tartaniuk – írja a Goal a 8. helyre rangsorolt magyar válogatottról.

Az újabb válogatott szünet után is tartja első helyét Franciaország, a portál szerint a Németország ellen elszenvedett vereség a felkészülési mérkőzésen ugyan felhúzta a szemöldököket, és láthatóan vannak gyenge pontjaik - például jobbhátvéd poszton -, de továbbra is a legerősebb és legizgalmasabb kerettel rendelkeznek. A Goal a második helyre Portugáliát, a harmadikra Belgiumot, míg a negyedikre Angliát várja.

A magyar válogatott csoportellenfelei közül Skócia csak a 20., Svájc a 16., míg Németország az 5. pozícióban található a szubjektív rangsorban. Szoboszlaiék megelőzik többek között Hollandiát, Horvátországot, Dániát és Ukrajnát is.

A Goal legfrissebb erősorrendje

1. Franciaország
2. Portugália
3. Belgium
4. Anglia
5. Németország
6. Spanyolország
7. Olaszország
8. Magyarország
9. Ausztria
10. Hollandia
11. Horvátország
12. Dánia
13. Törökország
14. Ukrajna
15. Szlovákia
16. Svájc
17. Csehország
18. Szlovénia
19. Románia
20. Skócia
21. Szerbia
22. Lengyelország
23. Albánia
24. Grúzia

Olvastad már?
Rossi zsenijei, vezérei és „vasalói”: Ezekben a játékelemekben a legerősebb a válogatott - elemzés
Nézzük meg, mi a baj, vagy éppen mitől működik! A Csakfoci képzeletbeli boncasztalán a magyar futball éppen aktuális kérdései, vitatott ügyei, megosztó személyiségei. Szakmai titkokat keresünk. Vágjunk bele! - Élveboncolás.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Kisvárda
Figyelmeztetés a légiósoknak
Az NB I-es klub egy jogi szakértőn keresztül adott ki hivatalos közleményt a légiósok helyzetével kapcsolatban.
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz