Fotó: MTI

Révész: "A játékosaink nagy része kényszerből maradni fog" - az alapember azonban az NB I dobogósánál folytatja

Révész Attila bejelentette, hogy Ötvös Bence a Paksban folytatja karrierjét. Emellett is számos érdekességről beszélt.
Budai László 2024. május 14., kedd 10:06
Fotó: MTI
Révész Attila bejelentette, hogy Ötvös Bence a Paksban folytatja karrierjét. Emellett is számos érdekességről beszélt.
Szerző: Budai László 2024. május 14., kedd 10:06

A Kisvárda sportigazgatója, Révész Attila a Kossuth Rádiónak beszélt az NB II-be kiesett csapat előtt álló feladatokról. A sportvezető többek között azt is elárulta, a szakmai stábban történhetnek komolyabb változások.

- Ezzel az intenzitással fogom (végezni az NB II-t), mint amit az utóbbi időben már vállaltam. Az akadémiai munka az időm nagy részét fölemészti és a többi ténykedésem is. Tehát a felnőttcsapatot a szakmai stábnak kell vinni, ott elképzelhető, hogy lesznek változások, nagyon nem vagyok elégedett a munkával. Nagyon nagy az érzelmi kötődés, bizonyos szempontból ez hátráltatja a csapatot, nekem sokkal több szakmaiság kell - mondta Révész. Azt nem tudni, hogy ez mennyiben érintheti Feczkó Tamás vezetőedző helyzetét, ugyanis Révész két hete még így fogalmazott a Csakfocinak: "Feczkó Tamás marad vezetőedző, hiszen remekül elsajátította a szakmai filozófiámat, felesleges lenne mással kísérletezgetni". 

Révész mostani interjújában a keret átalakításáról is szót ejtett, és elárulta - amit a Csakfoci korábban előre jelzett -, hogy egyik alapembere az NB I dobogósánál folytatja.

A játékosainknak a nagy része kényszerből maradni fog. Akit tudunk, természetesen értékesítünk, és szeretnénk hozni majd néhány játékost, de 60-70 százalékban ez a keret megmarad. Azok a játékosok, akiknek a szerződésük lejár - Melnyk, Ötvös -, vagy már találtak csapatot, vagy tárgyalás közepén állnak és távoznak. Ötvös már aláírt Paksra, ő ott folytatja.

Végezetül azt is megerősítette, hogy továbbra is külföldi játékosokkal tervezi a másodosztályú idényt.

- Az NB II-ben a másfajta futballigény, a párharcdominancia miatt meg is kell hagynunk a rutinosabb, erősebb, magasabb külföldi játékosokat, de gazdaságilag sem érné meg elküldeni őket, mert sokkal nagyobbat veszítünk az elengedésükkel, mint amit az NB II-ben a minimális központi támogatással kapnánk.

Olvastad már?
Így befolyásolhatja több csapat sorsát, ha nem kap licencet a hatalmas bajban lévő Haladás - a részletek
Nincs licence a következő szezonra, lemondott a vezetőedző és az ügyvezető is. Egyelőre kilátástalannak tűnik a korábbi NB I-es klub jövője. Egy biztos, hétfőn este a Vasas ellen játszik a Haladás az NB II 32. fordulójában. Minden más bizonytalan a szombathelyi klubot illetően.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ricardo Moniz
Hosszabb távra is kinevezhetik
A holland edző vezetésével négy bajnokin kilenc pontot szerzett, kiharcolta az európai kupát, így elérte a szezoncélt a Zürich.
Fradi
Edzőkérdés
Marek Papszunt nevezte ki új edzőjének a Raków. A Fradival is hírbe hozott edző kapcsán a Csakfoci korábban jelezte, hogy nem benne gondolkodnak az FTC-nél.
Fradi
Játékoseladások?
"Csak különleges ajánlat esetén engedünk el játékost" - utalt Hajnal Tamás többek között Marquinhos vagy Varga Barnabás esetleges értékesítésére. (M4 Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz