Fotó: honvedfc.hu

Pinezits a Honvéd eddigi NB II-es szerepléséről: "Próbára tesz minket az élet"

Pár éve akár NB I-es rangadónak is beillett a Honvéd-Haladás mérkőzés. Hétfőn azonban az NB II-ben találkozik egymással a két csapat.
Csakfoci.hu 2023. augusztus 27., vasárnap 15:01
Fotó: honvedfc.hu
Pár éve akár NB I-es rangadónak is beillett a Honvéd-Haladás mérkőzés. Hétfőn azonban az NB II-ben találkozik egymással a két csapat.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. augusztus 27., vasárnap 15:01

- Megnéztük az ellenfelünket, miközben azon dolgozunk, hogy erősítsük a saját játékunkat, mert látjuk, hogy van még hová javulnunk - mondta Pinezits Máté a honvedfc.hu-nak. - Annak viszont mindenképpen örülök, hogy a srácokon azt láttam az elmúlt napokban, hogy még elszántabbak lettek. Egy-egy történés, esetünkben például a siófoki vereség után mindig az a fontos, hogy az milyen reakciót vált ki a játékosokról, én is kíváncsian vártam, hogy amikor elkezdjük a heti munkát, akkor mik lesznek a reakciók. Csapatként és egyénileg egyaránt jó visszajelzéseket kaptam, fokozott becsvággyal végezte a keret a munkát, aztán persze a kulcs az, hogy a mérkőzésen ebből mennyi valósul meg.

Az eddigi öt találkozóval kapcsolatban Pinezits kiemelte, hogy négyszer is meg tudták szerezni a vezetést (az ötödik meccs 0–0 lett), sőt mind a négy alkalommal volt lehetőségük arra, hogy további gólokat lőjünk, viszont végül csak kétszer tudtunk nyerni.

- Erre úgy tekintek, hogy próbára tesz minket az élet, nekünk pedig ki kell állnunk a próbát és úgy dolgoznunk, hogy sikeresek legyünk – hangsúlyozta a Honvéd vezetőedzője.

A Honvéd a 8. helyről várja a folytatást.

Olvastad már?
Interjú: "Az a legfontosabb, hogy ezt a rémálmot kitöröljük" - Holman a Slovanról, magyarságról, a Fradiról és a Honvédról
Tisztában van vele,hogy nincsenek könnyű helyzetben és az NB II egy nehéz küldetés. Holman Dávid hat év után igazolt haza és tudja, hogy vezéregyéniséggé kell válnia a fiatal Honvédban. Beszélt a csapaton belüli fő feladatáról, elmondta azt is, mit gondol arról, hogy Siófokon "kikérdezte" őket a Honvéd-tábor. Az interjúból kiderül, hogy 16 évesen majdnem be kellett fejeznie a focit, szót ejtett a Fradiba való berobbanásáról, majd távozásának okáról, és a Slovan-mezben hallgatott magyar Himnuszról is.
Elolvasom

NB II, 6. forduló

vasárnap
17:30
Mosonmagyaróvár - BVSC
Budafok - Kozármisleny
Soroksár - Nyíregyháza

19:00
Vasas - Siófok
Kazincbarcika - Ajka
PMFC - Gyirmót
Szeged - Csákvár
ETO - Tiszakécske

hétfő
20:00
Honvéd - Haladás

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ricardo Moniz
Hosszabb távra is kinevezhetik
A holland edző vezetésével négy bajnokin kilenc pontot szerzett, kiharcolta az európai kupát, így elérte a szezoncélt a Zürich.
Fradi
Edzőkérdés
Marek Papszunt nevezte ki új edzőjének a Raków. A Fradival is hírbe hozott edző kapcsán a Csakfoci korábban jelezte, hogy nem benne gondolkodnak az FTC-nél.
Fradi
Játékoseladások?
"Csak különleges ajánlat esetén engedünk el játékost" - utalt Hajnal Tamás többek között Marquinhos vagy Varga Barnabás esetleges értékesítésére. (M4 Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz