Fotó: mlsz.hu

Nem mindennapi megoldás egy templomban: Az orgonakoncert közben a német-magyar Eb-meccset is vetíteni fogják élőben

Különleges meccsnézésre készülnek Springe városában.
Nyikes Zoltán 2024. június 3., hétfő 16:28
Fotó: mlsz.hu
Különleges meccsnézésre készülnek Springe városában.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. június 3., hétfő 16:28

Természetesen már Németország is focilázban ég és mindenki nagyon várja a közelgő Európa-bajnokságot, ezért fordulhat elő olyan helyzet, hogy szokatlan helyen és szokatlan módon is figyelemmel lehet majd követni a Németország-Magyarország csoportmérkőzést.

Springe városának futballmúzeuma idén 20 éves és amellett, hogy a június 14-i, Skócia elleni nyitómérkőzésen meghívott sztárvendégek társaságában ünneplik a múzeum születésnapját, néhány nappal később élőben közvetítik a Németország-Magyarország csoportmérkőzést is a Szent András-templomban. Az eseményt pedig még inkább különlegessé teszi majd, hogy Carsten-Stephan Graf von Bothmer berlini zongoraművész és zeneszerző ad orgonakoncertet a mérkőzés közben.

– Valószínűleg még soha nem volt élő zenei interpretáció egy Európa-bajnoki mérkőzésről Springében – idézi a múzeum elnökhelyettesét, Dieter Gabrielt a Neue Deister-Zeitung. Megjegyzik, hogy Carsten-Stephan Graf von Bothmernek van már tapasztalata abban, hogy élőben, filmekkel szinkronban is képes játszani orgonán, ám vélhetően futballmérkőzés közben még ő sem adott koncertet, ezért magas szintű improvizációs készséggel kell majd előrukkolnia.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik, a szurkolókat viszont már 17 órától várják a Szent András-templomban, ahol lefotózhatják magukat az Eb-trófea másolatával.

Fontos-e az eredmény a válogatott két felkészülési mérkőzésén? Kattints ide és szavazz!
Olvastad már?
Magyar válogatott: Állítsd össze Rossi Írország elleni kezdőcsapatát!
Lépj öt percre Marco Rossi helyébe és szavazd meg az Írország elleni kezdőcsapatot!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
A lengyel másodosztályú - de kupagyőzelme miatt az EL-ben induló - Wisla Krakówhoz utazott orvosira a jelenleg szabadon igazolható, legutóbb Újpesten szerepelt Kiss Tamás. (NSO)
Fehérvár FC
Mi lesz Fiola Attilával?
Továbbra sem dőlt el, hol folytatja pályafutását Fiola Attila. Az 59-szeres válogatott védő szerződése június 30-án lejárt, így jelenleg szabadon igazolható. (nso.hu)
Vasas/Szentlőrinc
Két fiatalt kölcsönadtak
A Vasastól érkezik kölcsönben az NB II-es Szentlőrinchez Rab Boldizsár és Szabó Benjámin. Előbbi védekező középpályásként, utóbbi jobb oldali szélső védőként vethető be.
Tovább az összes átigazoláshoz