Az MLSZ változtassa meg a végeredményt! - közleményt adtak ki a botrányos bajnoki után

Felülvizsgálati kérelemmel fordult az NB III-as PMFC-t működtető Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN) az MLSZ versenybizottságához a vasárnap lejátszott Pécs - Dabas bajnoki mérkőzésen történtek miatt.
Privacsek András 2018. május 29., kedd 17:34
Felülvizsgálati kérelemmel fordult az NB III-as PMFC-t működtető Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN) az MLSZ versenybizottságához a vasárnap lejátszott Pécs - Dabas bajnoki mérkőzésen történtek miatt.
Szerző: Privacsek András 2018. május 29., kedd 17:34

Íme, a PMFC közleménye a klub hivatalos honlapján:

A találkozó a 92–93. percében Barna Gábor játékvezető Nagy Márk játékvezetői asszisztens jelzésére les címén érvénytelenítette a PMFC által a vendégcsapatnak lőtt gólt. Mivel az ítélet a szurkolók szerint téves ítéleten alapult, a „B-közép”-szektorban helyet foglaló mintegy 10–15 felháborodott szurkoló letörte a szektort a pályát elválasztó kerítés egyik ajtaján szabályosan felszerelt lakatot, és bement a pályára…

A PSN Zrt. vezetősége, bármilyen okra is legyen visszavezethető, minden ilyen jogsértő cselekményt elítél, azoktól személyesen és szervezetileg is elhatárolódik; illetve, a jelzett szurkolók ellen megteszi a szükséges jogi lépéseket (feljelentést).

A PSN Zrt. házigazdaként természetesen minden jogos rendezői felelősségét elismeri, de úgy ítéli meg, hogy rendezőként az adott helyzet kezeléséhez, illetve általában is a mérkőzésen valamennyi körülményhez képest az ez esetben elvárható minden szükséges intézkedést megtett. Rendezői a kialakult helyzetet szakszerűen kezelték, fizikai erőszakot nem alkalmaztak, csak a játékvezetők és a klubház tényleges megvédéséhez szükséges mértékben léptek fel a szurkolókkal szemben.

FRISS: Két pécsi szurkoló már a rendőrségen – megvádolták őket a balhés meccs miatt

A PSN Zrt. emellett kedd délelőtt egy „felülvizsgálati kérelemmel” fordult az MLSZ Versenybizottságához. Ebben a helyzet újbóli elemzését, illetve azt kérte, hogy az MLSZ vizsgálja meg a találkozó végeredménye megváltoztatásának a lehetőségét – akár a meccs újrajátszásával. Okként a leshelyzet téves megítélést, az asszisztensi tévedést (amely az MLSZ szabályzatai szerint önmagában „óvásra” nem ad okot) megjelölve. Valamint azt, hogy a játékvezetőnek sem a hosszabbítást idejét mutató jelzését nem látta, sem a találkozó lefújását jelző sípjelét nem hallotta senki. Továbbá, mert a tévesnek vélt játékvezetői ítélet nemcsak a találkozó, de a bajnokság végkimentelét is befolyásolhatja.

A PSN Zrt. ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a szakmai stáb és a játékosok is tudják, hogy a bajnokságnak ezzel még nincs vége. Sőt matematikai esélye még a bajnoki cím megszerzésére is van a PMFC-nek, így minden erejükkel a zárófordulóra (Iváncsa–PMFC június 3., vasárnap, 17.30) történő maximális felkészülésre és annak a találkozónak a megnyerésére készülnek. Jelen sajtóközlemény szabadon felhasználható.

Olvastad már?
Óriási balhé és félbeszakadt meccs Pécsen: A szurkolók a bírókra támadtak - videók
A PMFC feljutásába kerülhet a vitatott bírói ítélet és az azt követő botrány. Videók az esetről és a pályára törő szurkolókról.
Elolvasom
Címkék: #MLSZ #NB III #PMFC
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Mohamed Ali Ben Romdhane
Tunéziában azt írják, hogy az Al Ahlyhoz igazolhat Mohamed Ali Ben Romdhane, honlapunk azonban úgy értesült, hogy a Fradinál egyelőre nem jelentkezett az egyiptomi csapat az üzlettel kapcsolatban.
ETO FC
Kuznyecov Szergej
Korábbi hírünknek megfelelően Kuznyecov Szergej lett a győriek új vezetőedzője.
ETO FC
Távozik a vezetőedző
Az NB II-ben szereplő ETO FC vezetősége szerződést bontott az első csapatot irányító Antonio Munozzal.
Tovább az összes átigazoláshoz