Fotó: haladas.hu

NB III-as mentőövet kaphat a Haladás - ez a feltétele az indulásuknak

Az biztos, hogy az NB II-ben nem szerepelhet a következő idényben a nagymúltú Haladás, de a harmadosztályú licencet egyelőre megkapta - igaz, maradt még egy komoly és a jövő hétig teljesítendő feltétel. 
Csakfoci.hu 2024. május 28., kedd 19:27
Fotó: haladas.hu
Az biztos, hogy az NB II-ben nem szerepelhet a következő idényben a nagymúltú Haladás, de a harmadosztályú licencet egyelőre megkapta - igaz, maradt még egy komoly és a jövő hétig teljesítendő feltétel. 
Szerző: Csakfoci.hu 2024. május 28., kedd 19:27

Mint arról beszámoltunk, a Haladás egy gyirmóti vereséggel köszönt el a másodosztálytól, miután a vasiak nem kaptak licencet a következő idényre. A találkozón (és azt követően is) mintegy 400 szombathelyi drukker buzdította végig, egyszersmind búcsúztatta a csapatot.

A nagymúltú gárdára még a megszűnés árnyéka is rávetődött a napokban, de úgy tűnik, megmenekülhet és az NB III-ban indulhat a szombathelyi csapat. Legalábbis a jelek szerint NB III-as indulási engedélye lesz a Halinak, ha teljesít egy fontos feltételt a jövő hétig a Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága felé.

A Haladás közleményben számolt be a legújabb fejleményről.

A Szombathelyi Haladás Kft. a 2024/25-ös bajnoki évre szóló NB III-as (harmadosztályú) licenc iránti kérelmet nyújtott be. Ezt az Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága elfogadta - az NB III-as licencet megadta, azzal a feltétellel, hogy legkésőbb 2024. június 5-én 12 óráig igazolja NAV és Önkormányzati-helyi adóigazolások megküldésével, hogy nincs köztartozása. Ellenkező esetben az MLSZ Versenybizottsága a Szombathelyi Haladás nevezési kérelmét el fogja utasítani

- írja a klubhonlap.

A Haladás NB II-es búcsúja az NB III-as feljutási harcra is hatással lehet:

Olvastad már?
NB III: Kisorsolták az NB II-be jutásról döntő osztályozók párosításait - ez a csapat akkor is feljut, ha elveszíti a párharcot
A Békéscsaba nyeregben érezheti magát, hiszen ha osztályozón nem sikerül kiharcolnia a feljutást, akkor a Haladás kizárása miatt az NB III legjobb fel nem jutott csapataként is osztályt ugorhatnak.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz