Véber bejelentette: Nagy változások jönnek Nyíregyházán

A Szpari vezetőedzője nem teljesen forgatja fel a csapatát, de taktikát vált.
Dudás Gábor 2017. február 28., kedd 20:25
A Szpari vezetőedzője nem teljesen forgatja fel a csapatát, de taktikát vált.
Szerző: Dudás Gábor 2017. február 28., kedd 20:25

Véber György már a ZTE elleni 3-1-s vereség után elmondta, hogy a feljutás helyett alighanem szerényebb célokat kell kitűzniük maguk elé, és arra is utalt már, hogy lehetnek személycserék a csapatnál.

Ezt erősítette meg keddi, a klubhonlapon adott nyilatkozatában is.

 

- Két meccs elment, és rá kell jönnie egy edzőnek, ha valami nem működik. A tapasztalatokat levonva az a bátor, agresszív, az ellenfél térfelén letámadáson alapuló játék amit beharangoztam működött tét nélküli meccseken Törökországban, de nem működik a két bajnoki meccs alapján. Változtatnom kell. Ez nem azt jelenti, hogy teljesen felforgatom a csapatot, de két vereség és hat kapott gól után több már nem fér bele. Kettőt vissza kell lépni, hagyni kell a bátor letámadásról szóló történetet, egy zárt védekezést kell elővenni, ami nem jelenti azt, hogy feladjuk a támadás lehetőségét, főleg nem hazai pályán. De szinte minden gólunkat kontrából kaptuk, és mindig hátrányba kerültünk. Nem védőkkel lesz telerakva a csapat, hanem mindenkinek más lesz a feladata. A csapat készült, tud más rendszert játszani - mondta a Nyíregyháza vezetőedzője.

A tréner még egyszer értékelte a Zalaegerszegen történteket is.

- Sokáig nem történt semmi, de két hibából előbb kapufát lőttek a zalaiak, majd egy potyagólt kaptunk. A fiatal Ötvös Bence hibázott, de csak akkor fogja megtanulni a szakmát, ha műveli. Vállaltam, hogy játszatom, mert kivívta magának az edzésmunkája alapján, és tanult az esetből. Jó futballista, de rutint kell szereznie. Az, hogy hátrányba kerültünk, megint megadta a meccs alaphangját. A második félidőben nem kezdtünk rosszul, de a második gól előtt mi támadtunk, majd egy labdavesztés és 70 méteres indítás után a ZTE támadója eredményes volt. De még mindig nem ment el a meccs, mert gyorsan válaszoltunk, és a harmadik gól előtt is nekünk volt egy nagy lövésünk, egyenlítés helyett azonban kaptunk egy újabb gólt. Látom a hibákat amiket elkövettem, elkövettünk, és ha kell, akkor legyen olyan a meccs mint a Szeged elleni volt, mindegy milyen góllal, csak nyerjünk - mondta Véber.

TABELLA: Az NB II állása itt - kattints!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz