Nem mondott le az NB II-ről a papíron kiesett csapat: "Amit itt felépítettünk, az példaértékű"

Tiszakécskén nem értik, de ha kell, elfogadják, hogy idő előtt voltak búcsúzni kénytelenek a másodosztálytól, ugyanakkor azonnal vissza is jutnának. Emellett azonban arról sem tettek még le, hogy esetleg a zöldasztal mellett biztosítsák bennmaradásukat.
Dudás Gábor 2020. május 10., vasárnap 22:05
Tiszakécskén nem értik, de ha kell, elfogadják, hogy idő előtt voltak búcsúzni kénytelenek a másodosztálytól, ugyanakkor azonnal vissza is jutnának. Emellett azonban arról sem tettek még le, hogy esetleg a zöldasztal mellett biztosítsák bennmaradásukat.
Szerző: Dudás Gábor 2020. május 10., vasárnap 22:05

Mint ismert, az MLSZ elnöksége hétfőn úgy döntött, hogy beszünteti az NB II-es és az NB III-as bajnokságot is. A feljutókat és a kiesőket a tabella jelenlegi állása szerint határozzák meg, így az biztos, hogy a Közép-csoport és a Keleti csoport élén álló PMFC, illetve DEAC feljutott.

Ahogy arról a csakfoci.hu beszámolt, a harmadik feljutó helyet illetően azonban nem egyértelmű a helyzet, mivel a Nyugati csoportot vezető Érd nem kért NB II-es licencet, míg a legjobb második Szentlőrinc nem biztos, hogy tudja vállalni a másodosztályú küzdelmeket. A feltöltési szabály alapján abban az esetben, ha a Szentlőrinc nem tudná vállalni az NB II-t, a másodosztály legjobb kiesője, jelen esetben a Tiszakécske megtarthatná tagságát.

A kécskeiek szakmai igazgatója, Nyilas Elek az M4 Sportnak beszélt arról, mennyire balszerencsésnek tartja csapatát, amiért az NB II. lezárása miatt minden bizonnyal a harmadosztályban kell folytatnia szereplését - hacsak nem alakul a helyzet másként.

- Nem voltunk kieső helyen 26 fordulón keresztül, a tavaszi szezon elején játszottunk az első öttel, a vonal alá estünk, erre bezárták a bajnokságot. Nagyon nehéz erre mit mondani, én azt vártam volna, hogy nem lesz kieső, de ez másik kérdés. Sportolóként felemeljük a fejünket és megyünk tovább, ha kell, az NB III-ba. Szerencsés esetben maradhatunk is, ha valamelyik csapat nem tudja vállalni a másodosztályú szereplést, de ha kell, akkor természetesen nekimegyünk az NB III-nak, és a tervek szerint rögtön megnyerve visszakerülünk a másodosztályba. Azt gondolom, hogy amit itt három-négy év alatt felépítettünk, az példaértékű, ennek a csapatnak ott van a helye legalább az NB II-ben – vélekedett a korábbi válogatott középpályás.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Senkó, Várkonyi, Drazic, Mance
Sallói elmondta, Senkó várhatóan a ZTE testvérklubjánál, a Nafta Lendavánál folytatja, míg a Lendván kitűnően védő Németh Ervin érkezhet. Várkonyit megvennék az MTK-tól. Mance és Drazic is szóba került.
Haladás
Újabb távozó
A kialakult nehéz helyzetre tekintettel a Szombathelyi Haladás újabb játékosa bontott szerződést a klubbal - a 17 éves támadó, Katona István távozott, már vasárnap sem lép pályára Gyirmóton.
Ferencváros
Edzőkérdés
A vezérigazgató elmondta, olyan edzőt keresnek, akinek van nemzetközi tapasztalata, ezért Máté Csaba visszahozatalára nincs esély.
Tovább az összes átigazoláshoz