Mint ismert, az MLSZ elnöksége hétfőn úgy döntött, hogy beszünteti az NB II-es és az NB III-as bajnokságot is. A feljutókat és a kiesőket a tabella jelenlegi állása szerint határozzák meg, így az biztos, hogy a Közép-csoport és a Keleti csoport élén álló PMFC, illetve DEAC feljutott.

A harmadik feljutó helyet illetően azonban nem egyértelmű a helyzet, mivel információink szerint a Nyugati csoportot vezető Érd nem kért NB II-es licencet, míg a legjobb második Szentlőrinc nem biztos, hogy tudja vállalni a másodosztályú küzdelmeket.

– Beadtuk a licenckérelmünket az NB II-re, tavaly elfogadták, nagy valószínűség szerint ezzel idén sem lesz gond – mondta a csakfoci.hu-nak Kovácsevics Csaba, a Szentlőrinc szakosztályvezetője.  – Arról azonban még nem született döntés, hogy el tudunk-e indulni a másodosztályban. Nagyobb költségvetésre lenne szükségünk és csak akkor vágunk bele, ha adott lesz az anyagi háttér.

A feltöltési szabály alapján abban az esetben, ha a Szentlőrinc nem tudná vállalni az NB II-t, a másodosztály legjobb kiesője, jelen esetben a Tiszakécske megtarthatná tagságát.

Ez azt jelentené, hogy a döntés legnagyobb vesztese a III. Kerületi TVE lehet, amely szeretett volna feljutni, folyamatosan faragta le hátrányát az Érddel szemben és a bajnokság felfüggesztésekor már csak egy ponttal volt lemaradva Kemenes Szabolcs csapata az éllovastól. A jelenlegi helyzetben azonban úgy tűnik, hogy az óbudaiaknak minimum újabb egy évet várniuk kell az NB II-es szerepléssel.

Megerősítve: Az NB II-ben kapott munkát a Zalaegerszegről elküldött edző