Hétfő este vált hivatalossá, hogy az NB II-es bajnokság befejezésének közismert rendkívüli körülményei miatt a a Szeged-Csanád Grosics Akadémia és  Joao de Oliveira Janeiro kölcsönösen megköszönte egymásnak a közel másfél éves együttműködést, és a klub közös megállapodással felmentette az edzőt a további munkavégzés alól.

Honlapunk ezt követően előre jelezte, hogy a jelöltek között szerepel a legutóbb az élvonalbeli Zalaegerszegi TE FC-nél tevékenykedő Dobos Barna is, kedd délután pedig hivatalossá is vált a kinevezése.

– Egy erős gazdasági és sportszakmai háttér, valamint a közös akarat mind szükséges ahhoz, hogy  reális cél legyen az élvonalba kerülés. Szeged, mint az ország egyik legnagyobb városa, ezzel az infrastruktúrával és ezzel a szeretettel, amivel a város a labdarúgás felé fordul, ezzel a szurkolótáborral mindenképpen megérdemelne egy elsőosztályú klubot. Én is ezen fogok dolgozni. De csak lépésről lépésre szabad haladni. A rövodtávú cél az, hogy ott legyünk az NB II-ben az élmezőnyben – nyilatkozta a szegediek klubhonlapján Dobos, akivel kétéves szerződést kötött a klub. – Az elsődleges, hogy minél eredményesebb legyen a csapat. Ezt az adott kerethez igazítva kell kihozni a csapatból. Úgy gondolom, hogy Szeged vonzó lehet minden játékosnak, ezért bizakodó vagyok azzal kapcsolatban, hogy milyen együttessel tudunk nekivágni a következő szezonnak.”