Nem kegyelmezett a Szpari: itt a döntés a súlyos sérülést okozó játékosról

Az NB II-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus hivatalos oldalán jelentette be, hogy felbontotta Gulyás Máté szerződését, Zoran Spisljak vezetőedző ügyében tárgyalást kér a szabolcsi klub.
Csakfoci Admin 2019. szeptember 24., kedd 13:21
Az NB II-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus hivatalos oldalán jelentette be, hogy felbontotta Gulyás Máté szerződését, Zoran Spisljak vezetőedző ügyében tárgyalást kér a szabolcsi klub.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. szeptember 24., kedd 13:21

Honlapunkon is beszámoltunk arról a múlt hét folyamán, hogy a Nyíregyháza Spartacus közleményben jelezte, az ETO FC Győr elleni mérkőzésen történtek miatt belső vizsgálatot indított. A klub vezetése ennek eredményeképpen úgy döntött, hogy felbontja Gulyás Máté szerződését, miután a 31 éves védőt kiállították a múlt szerdai bajnokin a hosszabbításban Szimcso Viktor ellen elkövetett belépője után, valamint az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) három hónapra elmeszelte sérülés okozása miatt.

Mint ismert, a múlt héten szerdán lejátszott ETO FC Győr-Nyíregyháza NB II-es bajnoki 94. percében olyan súlyosan megsérült a hazaiak támadója, Szimcso Viktor, hogy keresztszalag-szakadása és porcleválása miatt 8-12 hónapig harcképtelenné vált. Az összesen öt piros lapot hozó feszült találkozó részleteiről, illetve a szereplők közül többeket is megszólaltattunk.

Az ügyben kapcsolatban pedig kártérítési pert indíthat a győri klub, amiről a győriek ügyvezetője Soós Imre nyilatkozott a Borsnak. Mellette a győriek technikai vezetője, Nagy Ádám először a csakfoci.hu-nak beszélt a Gulyás-féle belépő következményeiről.

Az eset videón

 

Az ETO FC Győr hétfő délelőtt hivatalos honlapján közölte, hogy el kellett halasztani Szimcso műtétjét, miután az előkészületeknél kiderült, hogy

A STOPLI OKOZTA SEBEK VIKTOR LÁBSZÁRÁN OLYAN MÉLYEK, HOGY FERTŐZÉSVESZÉLY MIATT KOCKÁZATOS LENNE AZ OPERÁCIÓ, ÍGY AZT EL KELL HALASZTANI A SEBEK GYÓGYULÁSÁIG.

Alább a győriek közleményét változtatás nélkül közöljük.

Gulyás Máté belépőjének eredményeként nem csak a szalagok és a porc sérült meg Szimcso Viktor térdében, hanem a lábszárán is komoly sérüléseket okoztak a stoplik. A sebek olyan közel vannak a műtéti területhez, hogy az orvosok túl kockázatosnak ítélték meg a beavatkozást, így meg kell várni a sebek teljes gyógyulását, mielőtt Viktort megműtenék. Ezek alapján az operációt várhatóan 1-2 hét múlva tudják végrehajtani.” - olvasható a Rába-partiak hétfői kommünikéje.

Gulyás Máté 2018-ban érkezett Nyíregyházára, az elmúlt szezonban 26 bajnokin lépett pályára, 25 esetben kezdőként, idén pedig eddig hét mérkőzésen szerepelt.

A Győrben történtek kapcsán Purguly Árpád három mérkőzésre szóló eltiltását elfogadta a klub, de itt még tart a belső vizsgálat. Zoran Spisljak vezetőedző szintén három bajnokira szóló eltiltása ügyében viszont tárgyalást kér a Nyíregyháza Spartacus FC a szövetségtől. Erre akár már a héten sor kerülhet.

Olvastad már?
Kockázatos a szétrúgott játékos műtétje – közleményt adott ki az ETO
Az ETO FC Győr hivatalos oldalán közleményben tudatta, hogy el kellett halasztani Szimcso Viktor műtétjét, aki a múlt hét szerdai Nyíregyháza elleni bajnokin hajrájában szenvedett súlyos sérülést Gulyás Máté belépője után.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Kisvárda
Milos Kruscic
A csakfoci.hu információi igaznak bizonyultak: a Kisvárda vezetőedzője lett az Újpestről távozott Milos Kruscic.
Tovább az összes átigazoláshoz