NB II: Nyolc edzőt is eltiltottak - "Klopp nálunk fél évet kapna"

Hihetetlen eltiltás hullám söpört végig az NB II-ben az utolsó 3 hétben. A Fegyelmi Bizottság összesen 14 mérkőzésre szóló eltiltást szabott ki az elmúlt három fordulót követően a kluboknál dolgozó szakembereknek, stábtagoknak.
Szerkesztő 2016. május 28., szombat 21:00
Hihetetlen eltiltás hullám söpört végig az NB II-ben az utolsó 3 hétben. A Fegyelmi Bizottság összesen 14 mérkőzésre szóló eltiltást szabott ki az elmúlt három fordulót követően a kluboknál dolgozó szakembereknek, stábtagoknak.
Szerző: Szerkesztő 2016. május 28., szombat 21:00

Összesen öt vezetőedző kapott 14 mérkőzésre szóló eltiltást eddig májusban, a lista további három edzővel egészül ki, de tiltottak el technikai vezetőt és masszőrt is fegyelmi vétség miatt.

Íme, az NB II-es bajnokságban májusban kiszabott büntetések listája:

Edzők:
Mihalecz István (ZTE, vezetőedző) - 1 meccs
Kopunovic Goran (Siófok, vezetőedző) - 2 meccs, amelyet 1-re mérsékeltek
Feczkó Tamás (Balmazújváros, vezetőedző) - 1 meccs
Miskei Attila (Budaörs, vezetőedző) - 1 meccs
Bene Ferenc (Gyirmót, vezetőedző) - 1 meccs
Krecska János (Gyirmót, edző) - 3 meccs
Holanek Zoltán (Gyirmót, edző) - 1 meccs
Raffai Rudolf (Csákvár, edző) - 1 meccs

Technikai személyzet:
Szekeres Szabolcs (ZTE, technikai vezető) - 1 meccs
Darvay Miklós Alex (Balmazújváros, masszőr) - 2 meccs

Természetesen adja magát a kérdés, miért történik mindez. Megváltozott volna a játékvezetők hozzáállása, esetleg a fegyelmi bizottság "keményített" be, vagy éppenséggel a bajnoki hajrában a kispadok viselik egyre nehezebben a feszültséget?

"Nő a feszültség - az NB II-ben is rutinos bírókra lenne szükség a bajnoki hajrában"

Két érintett szakember beszélt a csakfoci.hu megkeresésére arról, ők hogyan látják ezt az eltiltáshullámot, ami végigsöpör a hazai másodosztályon újabban. Elsőként a Zalaegerszeg szakvezetőjét kérdeztük meg az esetéről.

- Én azt érzem, hogy szigorúan a paragrafus alapján döntenek, az felülír mindent, erre utólag döbbentem rá - mondta honlapunknak Mihalecz István, a ZTE vezetőedzője. - Amiatt a tény miatt tiltottak el, mert bementem a pályára, azt, hogy miért mentem be, azt nem vizsgálták, pedig esetemben főként az történt, hogy az egyik játékosomhoz mentem oda, mert azt éreztem, ha nem nyugtatom meg, pirosat fog kapni. Hogy máshol mi a helyzet ezen a téren, arról nem tudok mit mondani, de azt mi is érezzük, hogy iszonyatosan nő a feszültség a bajnoki hajrában, Zalaegerszegen is van egy elvárás, aminek elérését sikerként élnénk meg. Szerintem egyébként hasznos lenne, ha a szezon hajrájában az NB II-ben is a legmagasabban jegyzett és legtapasztaltabb bírók vezetnék már a meccseket, most hétvégén például a rutinos Solymosi Péterre bízták a Kisvárda elleni rangadónkat, amit jó döntésnek ítélek meg. Mondjuk az engem kiállító Karakó Ferenc is a rutinos bírók közé tartozik, de az ominózus mérkőzésen ez nem érződött. Természetesen szögezzük le gyorsan, még mielőtt saját magunkat felmentenénk, hogy a Szeged elleni, végül 1-1-el záruló bajnokin nem lett volna szabad addig elvinni a történetet, hogy a játékvezető tévedései befolyásolhassák a meccset, be kellett volna lőni 1-0 után a helyzeteinket.

"Figyelembe kell venni, hogy a futballpálya nem templom"

Goran Kopunovics, a Siófok vezetőedzője a Szolnok elleni mérkőzés után kapott kétmeccses eltiltást, mivel az indoklás szerint a technikai zónát elhagyva a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott. A Fegyelmi Bizottság azonban tárgyalás után megfelezte az edző büntetését.

- Soha nem vitatkozom a bíróval, nem szoktam kommentálni az ítéleteit sem – kezdte Kopunovics a csakfoci.hu-nak. - Az viszont figyelembe kell venni, hogy a futballpálya nem templom. Minden edző más vérmérsékletű, nagy emóciók dolgoznak bennünk, aki ismer engem, tudja, hogy 120 fokon égek. Jürgen Klopp például nálunk az első mérkőzése után öt meccset kapna, utána pedig félévre eltiltanák. A szolnoki összecsapás nekünk nagyon fontos volt, hiszen a döntetlen azt jelentette, hogy matematikailag is bennmaradtunk, éppen ezért egy nagyon zaklatott találkozó volt, két 11-essel és két piros lappal. Az egyik után valamit odaszóltam a mérkőzés hevében a negyedik bírónak, meg az ellenfél kispadjának. Ez azonban nem eltervezett mutatvány volt a részemről, az adott szituáció hozta ki belőlem. Tisztelem a bírókat, ha esetleg hibáznak is, tudom, hogy nem direkt teszik. A játékvezetőknek a meccsek előtt érdemes felkészülniük a két csapatból és nekik is el kell fogadniuk, hogy mi edzők ebből élünk, ezért előfordulhatnak forró pillanatok. A Fegyelmi Bizottság meghallgatott, elmondtam az érveimet, és mivel ott is úriemberek ülnek, megértették és mérsékelték az eltiltásomat. Ezt a döntést teljesen korrektnek tartom, így hétvégén már a kispadon ülhetek.(Fotó: zaol.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Lovrencsics Gergő
Horvát lapértesülés szerint a 34 éves, lejáró szerződésű jobbhátvéd is azon labdarúgók között lehet, akik elhagyják a Hajduk Splitet.
Budafok
Hosszabbítás
A klub meghosszabbította a 22 éves hálóőr, Oroszi István szerződését.
Gyirmót
Három távozó
A Gyirmót szakmai vezetése úgy döntött, hogy három lejáró szerződésű labdarúgónak nem kínál szerződéshosszabbítást, így Nagy Patrik, Simon András és Herjeczki Kristóf is távozik - írja a gyirmotfc.hu.
Tovább az összes átigazoláshoz