Fotó: haladas.hu

NB II: "Gyakorlatilag a térdemből eltűnt a porc" - visszavonult a Honvéd korábbi házi gólkirálya

Sorozatos sérülései miatt felhagyott a profi futballal Délczeg Gergely, aki immáron a Haladás szakmai stábját erősíti.
Nyikes Zoltán 2022. július 12., kedd 13:35
Fotó: haladas.hu
Sorozatos sérülései miatt felhagyott a profi futballal Délczeg Gergely, aki immáron a Haladás szakmai stábját erősíti.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. július 12., kedd 13:35

A 34 éves Délczeg Gergely egy éve igazolt a Haladásba, ám sérülései és műtétje miatt mindössze kétszer volt kezdő, hatszor csereként lépett pályára. Pedig jól indult számára a szezon, a nyitányon remek gólpasszt adott Tóth Milánnak, ám rögtön megsérült.

Mivel a sérülések később sem kerülték el, úgy döntött: abbahagyja a futballt.

Ám Szombathelytől és a Haladástól nem szakadt el: Délczeg – Sipos Norbert mellett – Németh Szabolcs vezetőedző munkáját segíti másodedzőként. A korábbi másodedző, Paulik István közben az NB III-as Cigánd trénere lett - írja a haladas.hu.

Délczeg 103 NB I-es meccsén 21 gólt szerzett, 94 NB II-es meccsen 29 találatig jutott. Nyolc Európa Liga-selejtező meccsen két gólt vágott a Honvédban - a 2012/13-as szezonban a kispestiek házi gólkirálya is volt 10 találattal -, de megfordult a REAC-ban, a ZTE-ben, a Siófokban, a Paksban, Kisvárdán és Dorogon is.

– Sajnos gyakorlatilag a térdemből eltűnt a porc, a végén már csak nagy fájdalmak árán tudtam edzeni – mondta Délczeg Gergely. – Be kellett látnom: már nem tudok úgy teljesíteni, ahogy elvárható tőlem – ez bizony nagyon rossz érzés volt.

Mióta a Haladásba igazoltam, az első meccsen elszakadt a combhajlító-izmom, aztán télen volt egy porcműtétem és még kisebb húzódásokkal is bajlódtam. Megmondom őszintén, már készültem az edzősködére – persze nem így akartam befejezni pályafutásomat.

Ha egészséges vagyok, még folytatom és játékosként tudtam volna segíteni a csapatnak. Ám így erre nem volt esélyem. Megvan a C-licencem és amikor Kisvárdán futballoztam, egy évet edzősködtem az ottani U10-es csapatnál. Ahogy mondani szokták: amikor egy kapu bezárul, egy másik kinyílik. Németh Szabolccsal régóta jó viszonyban voltam, kapóra jött ez a lehetőség. Természetesen még csak a szakma elején járok és élvezem, hogy nem kell annyit futni, mint a srácoknak…Komolyra fordítva: úgy érzem, edzőként is elfogadtak a fiúk, azt, hogy átálltam a másik oldalra – gördülékenyen megy a közös munka. Jónéhány csapatban megfordultam, sokat tapasztaltam, tudok nekik segíteni, tanácsokat adni. Másrészt be tudom mutatni a gyakorlatokat és amikor edzésen kevesen voltunk, volt, hogy be is szálltam. Mivel világéletemben csatár voltam, elsősorban a támadók mozgásáért, helyezkedéséért felelek. De folyamatosan képzem magamat, hamarosan újabb edzői tanfolyamot kezdek el. Teljesen más ez a mostani feladatom, mint amikor játékos voltam. Sokkal többet kell dolgozni és komoly felelőséggel jár ez a munka. Óriási megtiszteltetés, hogy ennél a nagy múltú klubnál dolgozhatok, hálás vagyok a lehetőségért – szeretném ezt meghálálni. Szerintem jó kis stábot alkotunk, nagyon sokat tanulok Szabitól.

Olvastad már?
Nikolicsot három külföldi csapattal is szóba hozták, de állítólag magyar megkeresése is van - sajtóhír
A lengyel sajtó szerint a csatár képviselői a Legiával és a Málagával is egyeztettek, de végül egyik üzlet sem jött létre. Az Interia Sport azt írja, ciprusi és magyar megkeresése is van Nikolicsnak.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC / Kisvárda
Kisvárdai alapember tart a Vidihez
A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását Bohdan Melnik, az NB I-től búcsúzó Kisvárda 27 éves középályása.
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Tovább az összes átigazoláshoz