MTK

"Néha rálépek Torghelle bokájára" - berobbant az MTK nagy tehetsége

Schäfer András még csak 18 éves, de már rendszeresen játszik az NB II listavezetőjénél. Interjú.
Privacsek András 2017. szeptember 28., csütörtök 17:49
Schäfer András még csak 18 éves, de már rendszeresen játszik az NB II listavezetőjénél. Interjú.
Szerző: Privacsek András 2017. szeptember 28., csütörtök 17:49

"Az MTK-nál megtanítottak focizni"

A csapattársaid azt mondják, hogy kemény, vagány srác vagy, aki senkitől nem ijed meg a pályán. Igazuk van?

 - Örülök, ha így látják. A keménység és a határozottság mindig jellemző volt rám. Szombathelyen leginkább ezzel tűntem ki, meg a gyorsaságommal, az MTK-nál viszont megtanítottak focizni is. Fekszik nekem ez kispasszos játék, érzem is, hogy sokat fejlődtem.

Torghelle Sándor szerint annyi rúgást még az ellenféltől sem kap, mint tőled edzésen...

 - Előfordult már, hogy ráléptem a bokájára…Ezerrel pörgök az edzéseken is, fiatal vagyok, be kell bizonyítanom, hogy helyem van a csapatban. A srácok most már megszokták, hogy ilyen vagyok, eleinte persze folyamatosan hallgatnom kellett a megjegyzéseiket. Örülök egyébként, ha edzésen vagy meccsen „beszólogatnak”, mivel ezek építő jellegű kritikák.

A szakemberek a keménységeden kívül a technikai tudásodat és a fejjátékodat is kiemelik. Sőt, Garami Józsi bácsi egyenesen Bozsik Józsefhez, az Aranycsapat legendájához hasonlított…

 - Nagyon jólesnek ezek a dicséretek, Józsi bácsié pedig különösen, még akkor is, ha túlzónak érzem. Azért is örülök az ő szavainak, mert az első három meccsen, amelyeken élőben megnézett, nem ment jól a játék, mégis látott bennem valamit.

Azt is kiemelik veled kapcsolatban, hogy kis túlzással szinte minden poszton tudsz játszani.

- Voltam már a védelem minden részén, most ugye középpályást játszom, de előfordult, hogy centerként számítottak rám. Legszívesebben belső védő lennék, de úgy érzem, hogy a 180 centimmel alacsony vagyok hozzá, viszont egy-két centi még van bennem….

Rudolf sem úszta meg

Mondtad, hogy a csapattársaid már megszokták a stílusodat, az ellenfelek, hogy viszonyulnak hozzá?

- A Nyíregyháza elleni meccsünk előtt Sanyi mondta, hogyha Rudolf ellen úgy játszom, ahogy ellene szoktam edzéseken, akkor dupla üdítőm lesz. Lett is dupla üdítőm…Nem nagyon nézem, hogy ki az ellenfél, játszom azt, amit tudok, teljes erőbedobással. Persze, ez nem mindig tetszik mindenkinek. Volt olyan, hogy az ellenfél kapusa beszólt, konkrétan annyit mondott: „mit akarsz te kis t…ny?”. Rosszul tette, mert Sanyi azonnal megvédett és elküldte őt máshová….

Jelenleg az U19-es válogatottal készülsz a hollandiai Eb-selejtező tornára. Mekkora különbséget látsz az NB II és az utánpótlás válogatott között?

- Most, hogy minden meccsen pályára lépek az MTK-ban, érzem, hogy óriási a differencia. Az U19-ben még nem játszik mindenki felnőtt focit, lassabb a gondolkodás, a párharcok kevésbé vérremenőek. Ez azonban normális, hiszen minden korosztálynak megvan a sajátossága. Úgy látom viszont, hogy nagyon erős keretünk van, továbbjuthatunk a selejtezőkből.

Mi lehet számodra a következő lépcsőfok?

- Igaz, az előző szezonban két meccsen pár percet már játszottam az NB I-ben, a nagy álmom, hogy rendszeresen pályára léphessek az élvonalban. Azt most még nem tudom megmondani, hogy képes lennék-e ott egyenletes, jó teljesítményre. Az a célunk, hogy megnyerjük a másodosztályt és szeretnék meghatározó játékos lenni az NB I-ben is.

PRIVACSEK ANDRÁS

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Pál
A 26 éves szélső, Fabian Reese a napokban a csapat nevében látogatást tett Dárdai otthonában, a célja pedig az volt, hogy meggyőzze a magyar trénert a júniusban lejáró szerződésének meghosszabbításáról.
Magyarokat igazol?
Csepregi György
Három magyar játékos (ebből egy játszik itthon) van a belga élvonalba feljutó Beerschot magyar sportigazgatójának, Csepregi Györgynek a listáján. (Sportrádió)
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Tovább az összes átigazoláshoz