Hivatalos: Schön Szabolcs külföldre igazol a szezon végén - “évtizedes” üzletet köthettek

Az MTK Budapest hivatalos oldalán jelentette be, hogy Schön Szabolcs az MLS-ben szereplő FC Dallas együttesében folytatja pályafutását. A klub közleménye kiemeli, hogy az ügylet keretén belül az MTK Budapestet átigazolási díj illeti meg, de a megállapodás további opciókat és bónuszokat is tartalmaz.
Csakfoci Admin 2021. április 7., szerda 18:12
Az MTK Budapest hivatalos oldalán jelentette be, hogy Schön Szabolcs az MLS-ben szereplő FC Dallas együttesében folytatja pályafutását. A klub közleménye kiemeli, hogy az ügylet keretén belül az MTK Budapestet átigazolási díj illeti meg, de a megállapodás további opciókat és bónuszokat is tartalmaz.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. április 7., szerda 18:12

Az MTK Budapest közleménye szerint a klub az egyeztetések során végig azt az álláspontot képviselte, hogy a játékos a lehető legtovább segíthesse a tavaszi idény során a csapata szereplését a bajnokságban és a kupában, ezért Schön Szabolcs már az amerikai bajnokság rajtja után, de még az MLS átigazolási időszakának lejárta előtt, május elején csatlakozik leendő klubjához.

A hírek szerint egyébként az elmúlt évtizedet tekintve ez lesz a legnagyobb összeg, amelyet magyar játékosért egy hazai klubnak kifizetnek, a díj pedig tovább nőhet bizonyos feltételek teljesülése esetén, és az MTK komolyan érdekelt lehet a továbbértékesítésben is.

- Korábban is elmondtam, hogy egy 18 éves játékosnál az egyik legfontosabb dolog, hogy helyesen mérje fel a lehetőségeit a felnőtt futballba való átmenet során, én az MTK Budapestnél éreztem olyan folyamatokat, ahol ez biztosítottnak tűnt. Remek döntést hoztam az MTK-ba való szerződésemmel és a hazatéréssel, de a rövid távú célom már akkor is egyértelműen az volt, hogy 2-3 éven belül vissza tudjak térni külföldre. Örülök, hogy erre most lehetőségem nyílik. Az MTK Budapest nagyon sokat segített nekem ennek az elérésében, kezdve a vezetőktől, a szakmai stábon át, a játékostársakig. Ezért szeretnék köszönetet mondani mindenkinek! Az FC Dallas megkeresése után ezért sem gondolkodtam sokat, hiszen ez egy remek lehetőség számomra. Az MLS az elmúlt 4-5 évben nagyon sokat fejlődött, amíg korábban főként a tapasztalt játékosok leigazolása jelentette a szakmai fejlődés irányát, egy ideje már megfigyelhető, hogy a fiatal játékosokat remekül felépítik és reális esély van számukra tovább szerződni, akár topligákba is. A magam részéről örülök, hogy hivatalosan is lezárult az ügyem, mert nem szeretném, ha a következő hetekben bármi elvenné a figyelmemet arról, hogy a lehető legjobban szerepeljek. Gólokat szeretnék lőni és gólpasszokat adni annak érdekében, hogy a jelenlegi csapatommal minél eredményesebb szezonhajrát tudjunk elérni, motivál, hogy a bajnokságban és a kupában is a lehető legtovább jussunk - mondta a klubhonlapnak Schön, aki a hivatalos megállapodást követően köszönetet mondott az MTK-nak.

Schön 2019 elején szerződött az Ajax Amsterdamtól az MTK-hoz, ahol be is mutatkozott az NB I-ben. A jelenleg 20 éves szélső az azóta eltelt bő két év során egyre inkább lett értékes tagja a fővárosi kék-fehéreknek, eddig 55 tétmérkőzésen 14 gólt szerzett és 10 gólpasszt jegyzett.

Olvastad már?
Az MTK tulajdonosa évi 2-3 millió euróért adna el játékost, emelné az NB I létszámát és látja a borzasztóan elrontott dolgokat – Tilos Passzolni!
Schön Szabolcs eladásával újabb szintet lépett az MTK Budapest a játékospiacon - mondta a klub tulajdonosa. A nyilvános szereplésektől általában elzárkózó Zakor Sándor a csakfoci.hu-nak arról is beszélt, hogy nem a játékos értékesítés jelenti a legnagyobb nehézséget, hanem nemet mondani a beérkező ajánlatokra, hiszen soha nem céljuk a kiárusítás, játékost ugyanis azért adnak el, hogy teljesen üzleti alapokra lehessen helyezni a klubot. Hozzátette, minden egyes beérkező fillért visszaforgat, hiszen a célja, hogy a kék-fehérek futballklubja minden váratlan helyzettől függetlenül stabilan tudjon működni éveken át. Beszélt Varga Roland megszerzéséről, az MTK-ba vágyó magyar játékosokról, arról is, végül miért nem magyar edző mellett döntött, de részletezte azt is, miért nem menne be soha az öltözőbe. Kifejtette, miért tartaná jónak a létszámbővítést, és azt is, miért módosítana a központi pénzek elosztási rendszerén. Tilos passzolni! Zakor Sándorral, aki 2019 nyara óta az MTK labdarúgóklubjának kizárólagos tulajdonosa.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
BVSC
Polonkai Attila
Honlapunk úgy tudja, hogy Polonkai Attila a legesélyesebb jelölt az NB II-es BVSC-nél.
Tovább az összes átigazoláshoz