NB I: A Honvéd Zalaegerszegen menekült el az utolsó helyről - videó

Magabiztos, 4-2-es egerszegi győzelemmel szerezte meg második sikerét a Budapest Honvéd a bajnoki idényben, így ellépett az OTP Bank Liga utolsó helyéről.
Dudás Gábor 2020. október 4., vasárnap 16:54
Magabiztos, 4-2-es egerszegi győzelemmel szerezte meg második sikerét a Budapest Honvéd a bajnoki idényben, így ellépett az OTP Bank Liga utolsó helyéről.
Szerző: Dudás Gábor 2020. október 4., vasárnap 16:54

I. félidő:

A ZTE-Honvéd mérkőzést a vendégcsapat kezdte jobban az OTP Bank Liga 6. fordulójában, Gazdagék már a 7. percben megszerezték a vezetést: Kamber jobb oldali bedobását Lovic csúsztatta meg, Tamás Krisztián pedig a hosszún érkezve a hálóba fejelte a labdát volt csapata kapujába (0-1). A balbekk nem is ünnepelte látványosan a gólt.

Ezt követően ismét a vendégek veszélyeztettek Balogh révén: labdát szerzett a támadó, majd 18 méterről nem sokkal a bal kapufa mellé lőtt. A 21. percben Gazdag szerzett labdát, majd laposan tálalt középre az érkező Zsótérnak, de Lesjak az utolsó pillanatban be tudott vetődni a lövésbe.

Nem sokkal később, a 29. minutumban Szendrei vette át a labdát, majd fordult a kapura és 19 méterről jobbal kilőtte a jobb alsót (0-2).

A 33. percben Gazdag lőtt közelről, Demjén nagy bravúrral védeni tudott, a játékvezető nem ítélt gólt, a visszajátszások alapján azonban a labda áthaladt a gólvonalon.

Olvastad már?
Ezért jön a VAR az NB I-be is: A ZTE-Honvéd meg nem adott gólja videón
A ZTE-Budapest Honvéd bajnoki 33. percében úgy tűnt, Gazdag Dániel szabadrúgásból megszerezte a vendégek harmadik gólját is Zalaegerszegen, Bognár Tamás játékvezető azonban nem adta meg a találatot.
Elolvasom

II. félidő:

A második félidőt is a vendégek kezdték jobban: Mezghrani kapott remek indítást a jobb oldalon Gazdagtól, majd a beadása megtalálta az érkező Balogh Norbertet, aki közelről a kapuba lőtt (0-3). Gólöröme nem aratott nagy sikert a ZTE-szurkolók körében...

Ezt követően főként mezőnyjáték folyt a pályán, egyik csapat sem tudott kialakítani nagyobb helyzetet, a zalaiak mentek előre, de nem volt átütőerő a játékukban.

A 72. percben aztán mégis szépített a ZTE: Könyves vett át egy előre ívelt labdát a büntetőterületen belül, majd Tujvel mellett a kapu felé továbbított, az érkező Dragóner pedig az üres kapuba lőtte a labdát (1-3).

A Honvéd azonban a csereként beállt Traoré góljával a 86. percben visszaállította a háromgólos különbséget (1-4), így Koszta hiába talált volt csapata hálójába a ráadásban, az már csak a szépítésre volt elég (2-4). A Honvéd Diósgyőr után Zalaegerszegen is három pontot szerzett, így ellépett az OTP Bank Liga utolsó helyéről.

OTP Bank Liga, 6. forduló:

ZTE - Budapest Honvéd 2-4 (Dragóner 72., Koszta 94., ill., Tamás K. 7., Szendrei 29., Balogh N. 49., Traoré 86.)

A meccs minden fontos mozzanata percről percre itt! 

ZTE: Demjén - Tanasin (Szalai, 46.), Lesjak, Bobál D., Gergényi - Vass P. (Szánthó, 46.) Bedi, Sankovic, Favorov (Koszta, 39.) - Könyves, Babati

Bp. Honvéd: Tujvel - Mezghrani, Kamber, Lovric, Batik, Tamás K. - Szendrei (Craciun, 87.), Hidi (Baráth 81.), Gazdag (Tóth-Gábor, 87.), Zsótér (Nagy G., 77.) - Balogh N. (Traoré, 77.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
Tovább az összes átigazoláshoz