A Honvédtól távozó tréner: "Fényes jövő előtt áll a magyar foci" – fel akar hagyni az edzősködéssel

Giuseppe Sannino a magyar labdarúgást dicsérte, és állítása szerint az edzői karrierjének befejeztével sportigazgatóként dolgozna tovább.
Csakfoci Admin 2020. április 24., péntek 20:20
Giuseppe Sannino a magyar labdarúgást dicsérte, és állítása szerint az edzői karrierjének befejeztével sportigazgatóként dolgozna tovább.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. április 24., péntek 20:20

Giuseppe Sannino március közepén távozott a Honvéd vezetőedzői posztjáról. Az 62 éves az elmúlt időszakban több ízben is beszámolt az olasz sajtóban a Magyarországon eltöltött időszakáról. A napokban újabb lapnak nyilatkozott, melyben kiemelte, edzői karrierje után más szerepkörben képzeli el a jövőjét.

- Nagyon jól éreztem magam Magyarországon. Budapest egy rendkívüli város, fényes jövő előtt áll a magyar labdarúgás. Új stadionok és akadémiák vannak a fiatalok számára, akik a legmodernebb létesítményekben élnek, tanulnak és edzenek. Az új stadion májusban kerül átadásra, melyet egy év alatt építettek fel. Négy mérkőzést játszottunk az Európa Ligában, ahonnan büntetőkkel estünk ki. A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet előtt a negyedik helyen álltunk a bajnokságban, és elődöntősök vagyunk a Magyar Kupában - kezdte az olasz La Provincia Pavese hírlap online kiadásának Giuseppe Sannino, aki még a Honvéd edzőjeként Magyarországon két hétig házi karanténban volt, miután pár napra hazautazott Varésébe.

- Időközben a vírus is megjelent Magyarországon, utána az edzői stábom tagjai is hazatértek. A vezetőséggel egyeztetve úgy döntöttem, felmondok. Az egészségügyi válság közepette hazavezettem Olaszországba.

A jövőjével kapcsolatos kérdésre válaszolva a szakember elmondta, egy új szerepkörben képzeli el magát.

- Néhány évig még edzőként dolgoznék tovább, aztán majd szeretnék sportigazgató lenni. Iránymutatásokat adnék a kluboknak, felismerve bizonyos értékeket, amelyek elvesztek a mai futballban - fogalmazott.

Olvastad már?
Sannino őszintén a kispesti karanténról: "Másképp néztek rám, mintha pestises lettem volna"
A Budapest Honvéd korábbi vezetőedzője, Giuseppe Sannino az egyik olasz regionális lapnak felelevenítette azt az időszakot, amikor Magyarországon két hétig karanténban kellett lennie, miután pár napra hazautazott Varesébe.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz