Giuseppe Sannino tavaly május végén lett a Budapest Honvéd vezetőedzője, miután Supka Attilát váltotta a kispadon. A kispestieknél 10 hónapot sem tölthetett el, eltiltások és kéthetes karatén is gátolta a munkáját – bár a Magyar Kupában elődöntőig vezette a csapatát -, mégis március közepén közös megegyezéssel felbontották a szerződését. Az olasz szakember az egyik regionális olasz napilapnak felelevenítette azt az időszakot, amikor Magyarországon két hétig karanténban kellett lennie.

Egészséges voltam, de a vezetőség kérésére otthoni karanténba kellett vonulnom – kezdte Giuseppe Sannino a prealpina.it-nek. A szombaton lejátszott, Puskás Akadémia elleni mérkőzés után valóban pár napra hazamentem Varesébe, aztán hamarosan tetőzött a koronavírus-fertőzések száma Lombardiában. Amikor visszatértem Budapestre, az ügyvezető igazgató közölte, nem mehetek az edzőközpontba annak ellenére, hogy nincs lázam vagy más tünetem. Egyfajta elővigyázatosság volt a felfüggesztésem. Tizennégy napig nem hagyhattam el a házat, senkivel sem találkozhattam. A hír az egész világon körbefutott, amikor visszatértem edzést tartani,

az emberek másképp néztek rám, egyesek például törölték a találkozókat, közös vacsorát, mintha pestises lettem volna.

A 62 éves tréner a távozásának körülményeiről a következőképpen reagált.

Először, amikor karanténba kerültünk, a segédedzőm (Alessandro Recenti – a szerk.) azonnal vissza akart térni Olaszországba, mivel Bergamóból származik, és úgy érezte, nem hagyhatja egyedül a családját. A kapusedző a szerződésbontás után hazautazott Szerbiába, és én is hazatértem még mielőtt a határokat nem zárták le, majd újból karanténba kerültem. Az első házi karanténban töltött időszak alatt nem tudtunk edzést tartani, vagy bármi mást csinálni, de se nem mentettek fel, se nem távolítottak el – jelentette ki korábban Sannino, akinek összesen 296 nap és 36 tétmérkőzés jutott a Honvédnál.

Sannino a szerződésbontása előtt rendkívül gyengén szerepelt csapatával a bajnokságban, hiszen az utolsó négy meccsén a megszerezhető tizenkét pontból csak kettőt szerzett, így a kispestiek a hatodik helyen állnak a koronavírus-járvány miatt szüneteltetett bajnokságban. Utódja ideiglenesen a Budapest Honvédnál legendának számító Pisont István lett.

Megvan, ki lehet a Honvéd edzője az idény végéig: “A Fradi és a Vidi utolérése nem cél sem költségvetésben, sem fizetésekben”