Fotó: mtkbudapest.hu

Elnézést kért a magyar klub az antiszemita szurkolói miatt: "Mélyen elhatárolódunk a viselkedéstől" - közlemény

A Siófok támogatja az MTK elleni mérkőzés után történtek alapos kivizsgálását, ami után ők is megteszik a szükséges intézkedéseket.
Nyikes Zoltán 2022. október 24., hétfő 11:01
Fotó: mtkbudapest.hu
A Siófok támogatja az MTK elleni mérkőzés után történtek alapos kivizsgálását, ami után ők is megteszik a szükséges intézkedéseket.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. október 24., hétfő 11:01

Vasárnap megírtuk, hogy az MTK Budapest közleményt adott ki, miután az NB II-es klub tudomást szerzett arról, hogy a Siófok elleni hazai bajnoki után a vendégszurkolók egy csoportja antiszemita, gyűlölködő rigmusokat skandálva fenyegette meg a fővárosi drukkerek egy részét, és a beszámolók alapján a verbális mellett fizikai támadásra is sor került.

Az MTK kiemelte, hogy a stadion 1-es kapujánál történteket megengedhetetlennek tartja, a klub eddig és ezek után sem fogja csendben eltűrni az ilyen jellegű viselkedést, amelynek nincs helye sem a futballpályákon, sem a közéletben.

Az üggyel kapcsolatban reagált a Siófok is, amely a honlapján azt írja, hogy sajnálattal értesültek a történtekről.

– Elnézést kérünk a klub részéről a tulajdonos, a vezetőség, a csapat és a jó érzésű, kulturált szurkolóink nevében is. Mélyen elítéljük és elhatárolódunk a közleményben jelzett szurkolói viselkedéstől.

Egyetértünk és támogatjuk az ügy alapos kivizsgálását, mely után mi is megtesszük a szükséges intézkedéseket, mert valóban nincs helye a labdarúgó pályákon sem az antiszemita és rasszista megnyilvánulásoknak – olvasható a közleményben.

Olvastad már?
Reagált az MLSZ a ZTE-Honvéd botrányára és levonulására: "A legszigorúbban büntetheti a cselekményt"
Az MLSZ közleményben reagált a Zalaegerszegen történtekre, amelyek után eljárás indulhat a szövetségnél.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Callum Styles
Angol sajtóhírek szerint valamivel több mint 2 millió fontos kivásárlási záradék szerepel Callum Styles szerződésében.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Angol sajtóhírek szerint a Championshipben vitézkedő Birmingham mellett az MLS-ben szereplő Philadelphia Union és a Toronto is ajánlatot tehet Brandon Ormonde-Ottewillért.
DVSC
Marko Milosevic
A nezavisne.com szerint Marko Milosevic kapus távozik a klubtól télen, miután alig jut játéklehetőséghez. A 32 éves játékos márciusban igazolt a Lokihoz és 11 tétmeccsen védett.
Tovább az összes átigazoláshoz