Megvan a Diósgyőr első téli igazolása - EL-csapattól érkezett az új szerzemény

A Diósgyőr hivatalos honlapján jelentette be Marko Malenica szerződtetését, aki az idény végéig az NK Osijektől kölcsönben szerepel a miskolciaknál.
Csakfoci Admin 2021. január 5., kedd 9:59
A Diósgyőr hivatalos honlapján jelentette be Marko Malenica szerződtetését, aki az idény végéig az NK Osijektől kölcsönben szerepel a miskolciaknál.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. január 5., kedd 9:59

Marko Malenica Eszéken lett labdarúgó, az élvonalban 19 évesen mutatkozott be. Két féléves kölcsönjáték kivételével az NK Osijek kapuját védte egészen tavaly nyárig, és közben sorra kapta a meghívókat a horvát korosztályos válogatottakba. A 26 éves korára rutinosnak számító kapus 12 Európa Liga-selejtezőn védett az NK Osijek színeiben.

- Egy napja érkeztem, és belülről csak a DVTK Medicalt és az irodákat láttam, de a lelátóról impozáns a DVTK Stadion is. Ebben a helyzetben nekem, a csapatnak és az egész klubnak a bennmaradás kiharcolása a legfontosabb, amiért részemről mindent meg fogok tenni. Bízom benne, hogy minél több mérkőzésen védhetek, és bebizonyíthatom, miért vagyok Diósgyőrben.

- Marko Malenica egy remek adottságokkal rendelkező, jó képességű hálóőr. Branislav Danilović továbbra is küzd a deréksérülésével, nem tudjuk, mikor állhat ismét bajnoki mérkőzésen a kapuba, ezért a biztonság kedvéért kapust kerestünk a sűrű tavaszi programra. A kapusokkal kapcsolatban fontos még megemlíteni, hogy fiatal akadémistánk, Bánhegyi Bogdán - fejlődése érdekében - a jövőben is az első csapat edzéseit látogatja - mondta a klubhonlapnak Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója

Malencia a 2018/2019-es idényben 36 bajnokin 10 alkalommal őrizte meg hálója érintetlenségét. Tavaly nyáron a lengyel Lech Poznań csapatának adták kölcsön, ahol csak a kupában és a második csapatban védett, a bajnokságban és az EL-selejtezőkön a kispadon ült.

Ezért kérte a kölcsönszerződés felbontását.

A hét elején elvégezték az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokat, majd aláírta a szerződését, ami az átigazolási időszak első napján lép életbe. Addig klubja tudtával és engedélyével vesz részt a DVTK edzésein és a felkészülési mérkőzéseken.

Olvastad már?
NB I: Jó ütemű edzőváltás, thriller az utolsó fordulóban, extra hajrá – így úszta meg eddig a kiesést a Diósgyőr
Amióta 12 csapatos az NB I, szinte minden szezonban a bennmaradásért harcolt a Diósgyőr. Az elmúlt öt évben sokszor állt már nagyon közel a kieséshez, de ilyen nehéz helyzetben még nem volt, mint most. Így sikerült eddig megúszni az osztályváltást.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Kazincbarcika
Varga Attila
A Kazincbarcika a mai nappal felmentette a munkavégzés alól Varga Attila vezetőedzőt. Az új szakvezető személyéről a későbbiekben ad tájékoztatást a klub.
Kecskemét
Uros Djuranovic
A szerb élvonalbeli Kolubara együttesében folytatja Uros Djuranovic, aki Kecskeméten létszámfölöttivé vált.
ETO FC Győr
Csonka Bonifác
Az ETO közös megegyezéssel szerződést bontott Csonka Bonifáccal - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz