DVTK: "Már ősszel edzőt kellett volna váltanunk" - a klubnál átalakul a bérezési struktúra is

A DVTK többségi tulajdonosa, dr. Magyar Mátyás szerint a DVTK-nak már ősszel le kellett volna váltania Kondás Elemér vezetőedzőt.
Póczik Dávid 2022. június 12., vasárnap 14:37
A DVTK többségi tulajdonosa, dr. Magyar Mátyás szerint a DVTK-nak már ősszel le kellett volna váltania Kondás Elemér vezetőedzőt.
Szerző: Póczik Dávid 2022. június 12., vasárnap 14:37

A Diósgyőri VTK szezonjáról beszélt a klub többségi tulajdonosa, dr. Magyar Mátyás, aki az interjúban elmondta, a piros-fehéreknek még ősszel edzőt kellett volna váltaniuk - olvasható a boon.hu-n.

Az őszi, Szeged elleni forduló után már mindenképpen váltanunk kellett volna. Addigra ugyanis már teljesen egyértelműen látszódott, hogy nem olyan a játékunk, mint amilyennek lennie kellene egy feljutásért harcoló csapatnak. Nem volt meg az az érzés, hogy olyan erő épül a csapatban, amivel egy idő után minden együttes ellen dominálni tudunk. Viszont ezt követően kezdődött a hihetetlen őszi veretlenségi sorozatunk...

Egy éve a DVTK-tól 21 játékos távozott, és összesen 19 új labdarúgó érkezett, így a borsodiak kerete teljesen átalakult.

- Az előttünk végzett Kecskemétnél is óriási változások történtek a ke­retben. Mi nem voltunk képesek olyan szériára tavasszal, amilyenre a Kecskemét vagy a Vasas. Előbbi 13 veretlen meccsel fejezte be az évadot, utóbbi pedig az egész tavasz folyamán veretlen maradt. Olyan játékot nyújtottak, ami alapján el kell ismerni, hogy megérdemelten jutottak fel - folytatta.

A Diósgyőri bérezési struktúra megváltozik a következő szezontól, az interjúban dr. Magyar elmondta, mi ennek az oka.

A bérköltségkeret nem változik a DVTK-nál, változatlanul jól lehet keresni magyar és főleg NB II.-es viszonyok között, de az alapfizetés és a prémium százalékos aránya módosul. Előbbi 60-70 százaléka lesz a bérköltségnek, és utóbbi nagy része akkor jár majd, ha sikerül elérni a célt, a feljutást. Nem járnánk jobban, ha olyan játékosokat hoznánk magas alapfizetésért, akik elhitetik velünk, hogy tudnak focizni. Nekünk olyan játékos kell, aki szeret focizni, akar is, eredményt akar elérni, sikeres akar lenni. És igen, szerintem lesznek olyan játékosok, akik számára ezek a feltételek megfelelőek, és a mi elvárásainknak is megfelelnek.

Dr. Magyar Mátyás az interjú zárásában arról beszélt, milyen viszonyt ápolt a csapat a szurkolókkal a szezon során.

- Az egyik játékostól azt hallottam, hogy nehéz olyan környezetben futballozni, amikor a saját csapatának drukkerei szidják. Ezek után azt a kérdést tettem fel, hogy amikor aláírták a szerződésüket, tisztában voltak-e azzal, hogy a DVTK-nak fanatikus szurkolótábora van, illetve azzal, hogy mi a cél. És persze lehet, hogy olykor a drukkerek megnyilvánulása bénítólag hatott a játékosokra, de nagyon sokszor extra energiát is kaptak a lelátóról - zárta a többségi tulajdonos.

Olvastad már?
Mezőkövesd: Az elmúlt szezon gólkirály-jelöltjével erősítenének - sajtóhír
Korábban Újpesten is megfordult Remzifaik Selmani, aki a múlt szezonban 15 góljával a góllövőlista harmadik helyén zárt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Légiósok
Lovrencsics Gergő
Igaznak bizonyultak a horvát sajtóhírek, a korábbi magyar válogatott játékos elismerte, hogy távozik a Hajduk Splittől.
NB I
Iván Alex
Holland, belga és magyar élvonalbeli csapat is érdeklődik Iván Alex, a Spartak Trnava játékosa iránt, akinek nemrég járt le a szerződése a szlovák élvonalban szereplő gárdánál - számolt be a hírről a kisalfold.hu.
Tovább az összes átigazoláshoz