Fotó: mtkbudapest.hu

Bognár: "Ezzel a problémával minden csapat küzd Magyarországon" - az MTK szakmai igazgatója elmondta, ki lesz a legkomolyabb ellenfelük az NB II-ben

Az MTK Budapest szakmai igazgatója, Bognár György online szurkolói ankét keretein belül válaszolt a drukkerek kérdéseire.
Nyikes Zoltán 2022. július 16., szombat 12:21
Fotó: mtkbudapest.hu
Az MTK Budapest szakmai igazgatója, Bognár György online szurkolói ankét keretein belül válaszolt a drukkerek kérdéseire.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. július 16., szombat 12:21

Várható-e még igazolás?

– Várható, mert menet közben kijönnek olyan problémák, amivel az elején ugyan számoltunk, de nem tettünk lépéseket – kezdte az MTK Budapest Facebook-oldalán Bognár György. – Például szerintem négy középcsatárra, pozíciós centerre szükségünk van, jelenleg pedig három van a keretben,

közülük sajnos Futács Márkó megsérült, ráesett a vállára, több hét pihenő vár rá. Ugyanígy a vállára esett Németh Krisztián, de még nem tudjuk a diagnózist, reméljük, hogy nem lesz hosszú kihagyás.

Ugyan vannak fiatal jó játékosaink az NB III-as csapatban vagy az ifiben, de egy 17 éves centerre építeni a támadójátékot nem túl ötletes.

A védelemről

– Én is úgy látom, hogy a belső védő pozícióban egy meghatározó vezéregyéniségre szükség van. Jelen pillanatban ez valóban nem adott, próbálkoztunk Rajkovic honosításával, de ez az üzlet egyelőre nem jött össze. Olyan nyílt focit játszunk, hogy az ellenfél térfelén próbáljuk tartani a labdát és minél több helyzetet kialakítani, ettől nyilván az egész térfelünk szabad, tehát szükség van a magabiztos belső védőkre, akik irányítani tudnak és a sebességük is megvan.

Ezzel a problémával minden csapat küzd Magyarországon, nem csak mi vagyunk így. Nagyon nehéz kimagaslóan jó belső védőt találni.

A jelenlegi helyzetben ezt a problémát meg fogjuk tudni oldani, bízom abban a 3-4 fiúban, aki itt van.

A keretekben való átjárásokról

– Egy csapat állandóan változik, sérülések, más problémák miatt. Egy csapat soha nincs kész, bekerülni könnyebb, mint bent maradni. Az élet alakítja a csapatot, állandó improvizációt igényel.

Az NB II megnyeréséről

– Teljesen kézenfekvő kérdés, szeretném, ha ez azért menne. Tudom, hogy nem lesz sétagalopp, van egy pár év tapasztalatom az NB II-ben. Nagyon nyögvenyelős meccsek és nehéz második félidők várnak ránk, sokszor 90-95 percig is kell pörögni, hogy egy meccset megnyerjünk. A nagy számok törvénye alapján és a képességekre alapozva úgy gondolom, hogy ezt a bajnokságot meg tudjuk nyerni. Mindig van egy sötét ló, aki az adott szezonban jól szerepel, például tavaly ilyen volt a Kecskemét, előtte pedig a Budafok.

Az MTK mellett a Gyirmót a legkomolyabb ellenfél, de nem azért, mert éppen most esett ki az NB I-ből. Az a fajta foci teljesen más, mint amit mi játszunk. Csertői Aurél játéka, hogy 1-0-ra megnyerik a meccseket, ez szerintem az NB II-ben ülni fog.

A szurkolókról

– Ha nem megy úgy a játék, a szurkolónak jogában áll véleményt nyilvánítani, ez is belefér. Ha valami nem tetszik, nyugodtan megmondhatják. Nem működik mindig minden olajozottan, lesznek rossz meccseink, amikor nyerünk, és lesznek jó meccseink, amikor nem nyerünk. Hozzátartozik a játékhoz. Egy normális szinten a kritikát el kell tudni viselni, a vereségek hozzátartoznak a sporthoz, épp ezért próbálom én is úgy nézni a saját csapatomat, hogy belefér egy-egy baki, de utána olyankor a következő 3-4 meccsen ez ne forduljon elő.

Olvastad már?
Légiósok: Ajánlatot kapott, távozóban a Vidi magyar kiszemeltje - sajtóhír
Egy meg nem nevezett csapattal tárgyal a Dallas Schön Szabolcs klubváltásáról - árulta el az amerikai együttes vezetőedzője. Korábban megírtuk, hogy a magyar válogatott játékos megszerzése felmerült a Vidinél is.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Orosz Pál az átigazolásokról
Az FTC vezérigazgatója elárulta, Jansennek komoly helyekről voltak más ajánlatai. A játékoskeret kapcsán arról beszélt, "nagy mozgásokra nem kell számítani".
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Tovább az összes átigazoláshoz