Az év magyar botránymeccse után egy edzőt is kirúgtak – ellentámadásba ment át a Nyíregyháza

A másodosztályú Nyíregyháza vezetősége a súlyos sérülést okozó Gulyás Máté után közös megegyezéssel szerződést bontott Purguly Árpáddal is.
Nyikes Zoltán 2019. szeptember 27., péntek 13:14
A másodosztályú Nyíregyháza vezetősége a súlyos sérülést okozó Gulyás Máté után közös megegyezéssel szerződést bontott Purguly Árpáddal is.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. szeptember 27., péntek 13:14

Továbbra sem csillapodnak a kedélyek a múlt hét szerdai ETO FC Győr-Nyíregyháza NB II-es bajnoki balhét követően. Mint ismert, a találkozó 93. percében Gulyás Máté, a vendégek játékosa azonnali piros lapot kapott, amikor beleszállt a győriek 21 éves támadójába, a labdát épp eltoló Szimcso Viktorba, aki olyan súlyos keresztszalag-szakadást szenvedett, hogy 8-12 hónap kihagyás vár rá.

A brutális szabálytalanságot követően a szereplők közül többen is nyilatkoztak a csakfoci.hu-nak, az ETO-nál szándékos szabálytalanságot emlegettek, a Szparinál pedig rasszizmust.

Olvastad már?
"Most ugassatok!": Így szólt ki a Győrben súlyos sérülést okozó játékos – a botrány részletei
A balhés jelentekkel és súlyos sérüléssel is tarkított összecsapás után a csakfoci.hu-nak nyilatkoztak a szereplők közül többen is az ETO és a Nyíregyháza bajnokiját követően.
Elolvasom

Mint ismert, az esetet követő napokban a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága azt a döntést hozta, hogy három találkozón nem ülhet a kispadra a 76. percben kiállított asszisztensedző, Purguly Árpád, valamint a lefújás után szintén a kiállítás sorsára jutó Zoran Spisljak vezetőedző, a Nyíregyháza pedig nem kegyelmezett Gulyás Máténak, akivel szerződést bontottak.

A Szpari pénteki közleményéből kiderül, nem a súlyos sérülést okozó játékos az egyetlen, akitől elköszöntek.

– A találkozó során a hazai kispad felől rasszista átkiabálások történtek. Purguly Árpád asszisztensedzőt különböző jelzőkkel kiegészítve románozták, aki aztán a provokáció után elhagyta a kijelölt zónát, átment a hazaiakhoz, amiért kiállították. Az ő ügyében az MLSZ határozatát elfogadtuk. Közöltük a trénerrel, hogy cselekedete nem volt méltó a Nyíregyháza Spartacus múltjához, a klub szelleméhez, még akkor sem, ha inzultálták,

így vele közös megegyezéssel szerződést bontottunk

– mondta Kozák Attila ügyvezető.

A közlemény azt is kiemeli, hogy a belső vizsgálat során megállapították, hogy a pályán többször provokálták a győri játékosok Busai Attilát és Tóth Barnát is.

– Nem egyedi volt az eset, az ETO korábbi ellenfelei közül is volt olyan játékos aki elmondta, őt is folyamatosan inzultálták. Próbálták a játékvezetőt is befolyásolni, hogy a Szpari játékosait állítsák ki – olvasható a hivatalos oldalon.

– Nagyon sajnáljuk a sérülést, Máté már az öltözőbe érve telefonon elnézést kért, nem akart sérülést okozni. A lefújás után aztán – és ez a felvételeken is látszik – Zoran Spisljak vezetőedzőnk kezet fog Boér Gáborral, majd a játékvezetővel is. Mielőtt az öltözőbe indult, szeretett volna személyesen jobbulás kívánni Szimcsó Viktornak, így odament hozzá. Ekkor felé is rasszista kijelentések hangzottak el, negatív jelzőkkel kiegészítve szerb származását illetően. A vezetőedzőnk is kiállítást kapott, és három mérkőzésen nem irányíthatja a csapatot – mondta Kozák Attila ügyvezető.

A közlemény teljes szövege itt olvasható.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2980192012121854&id=136348383172912&__tn__=K-R

Neked ajánljuk
Átigazolások
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Kisvárda
Milos Kruscic
A csakfoci.hu információi igaznak bizonyultak: a Kisvárda vezetőedzője lett az Újpestről távozott Milos Kruscic.
Tovább az összes átigazoláshoz