ZTE

Sallói: "Talán még a vérmesebb szurkolóink sem gondolták volna, hogy ilyen jó focit játszunk majd" – az erősítésekről is beszélt

A ZTE-sportigazgató számára csalódás, hogy a helyi szponzori bevételeik nem emelkedtek az NB I ellenére sem. Az újonc célja 40 pont, 40 gól, a TOP10 elérése és vitézkedés a Magyar Kupában.
Nyikes Zoltán 2019. november 8., péntek 19:33
A ZTE-sportigazgató számára csalódás, hogy a helyi szponzori bevételeik nem emelkedtek az NB I ellenére sem. Az újonc célja 40 pont, 40 gól, a TOP10 elérése és vitézkedés a Magyar Kupában.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. november 8., péntek 19:33

Tizenegy fordulót követően az NB I 11. helyén áll az újonc Zalaegerszeg két győzelemmel, négy döntetlennel és öt vereséggel. A zalaiak sportigazgatója, a legtöbbször szókimondó Sallói István a ztefc.hu oldalnak adott interjújában értékelte a bajnokság egyharmadát, beszélt a tervekről és az esetleges átigazolásokról is.

– A bajnokság előtt három konkrét célkitűzést fogalmaztunk meg. A hazai átlagnézőszámokat tekintve szeretnénk a Ferencváros után a másodikok lenni, ez a friss statisztikák szerint az első körben sikerült, és ezt szeretnénk a jövőben is megtartani – kezdte a sportigazgató a klubhonlapon. – Megfogalmaztuk, hogy a Magyar Kupában szeretnénk tavasszal is állva maradni és komoly célokért küzdeni, eddigi két kupameccsünket megnyertük, és a Szarvas ellen jó esélyünk van arra, hogy bejussunk a legjobb 16 közé. A harmadik célunk az, hogy a bajnokságban a TOP10-ben végezzünk, ehhez jelenleg egy hajszálnyi hiányzik, hiszen mindössze kevesebb győztes meccsünk miatt szorulunk a vonal alá.

Sallói hozzátette, a csapatjátékuk annak ellenére, hogy a keret jóval lassabban állt össze, mint szerették volna,  már az első fordulótól működött, és abban a stílusban játszanak azóta is, amit elképzeltek.

– Gyorsan felvettük az NB I ritmusát,

jó focit játszik a csapatunk, tudunk dominálni, szép támadásaink vannak, sok gólt lövünk.

Egy olyan meccsünk sem volt, amelyben ne lett volna benne a győzelem lehetősége, de a hatékonyságban sokat kell fejlődnünk.  Ha legalább az egyik döntetlenre végződő mérkőzésünket megnyertük volna, akkor pontok tekintetében is jól állnánk, de így jogosan lehet hiányérzete a szurkolóknak. Azt gondolom, csak a rutintalanságunkból adódott, hogy olyan bajnokikon nem tudtunk pontot vagy pontokat szerezni, ahol ennek a lehetősége már a kezünkben volt – folytatta a sportigazgató, majd kitért arra, van-e jelenleg edzőkérdés a ZTE-nél. – Az edzőkérdés nálunk a tulajdonos hatásköre, de szerintem edzőkérdés ott merülhet fel, ahol az edző elveszíti az öltözőt, kilátástalan a játék és nem lehet látni a fejlődési lehetőségeket, de erről nálunk szó sincs.

Elégedettek vagyunk dr. Dobos Barnáék munkájával, mert rövid idő alatt sikerült kialakítani azt a játékstílust, amit kértünk tőlük.

Talán még a vérmesebb szurkolóink sem gondolták volna, hogy ilyen jó focit játszunk majd, és ilyen sok gólt lövünk. Sokat egyeztetünk a keretről, ellenfelekről a szakmai stábbal, látom, hogy az edzéseken milyen sokat dolgoznak a hibák kiküszöbölésén, így bízunk a hatékonyabb folytatásban is.

Sallói meghatározta, hogy  a tervük 40 pont, 40 gól, a TOP10 elérése és vitézkedés a Magyar Kupában. Bíznak benne, hogy a második körben a jó játék mellé az eredmények is jönnek majd.

– Nyitott szemmel járunk a játékospiacon és tervezünk télen erősítéseket, de ez természetesen pénzkérdés is. A válogatott szünetben le fogunk ülni a tulajdonos úrral és a vezetőedzővel, és közösen átbeszéljük, hogy szakmailag milyen változásokat javasolnánk, és hogy a tulajdonos anyagi lehetőségei mit engednek meg, mert a helyi szponzori bevételeink nem emelkedtek az NB I ellenére sem, ami azért csalódás kissé számomra – mondta Sallói a klubhonlapon.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest/Paks
Rácz Gergő
Az MTK végleg megvásárolta Rácz Gergőt a Paksi FC-től, miután a 27 éves kapus a tavaszi idényben kölcsönben erősítette a fővárosiakat.
NB II
Bejelentették az új edzőt
Hivatalos bejelentés: NB II-es csapatnál nevezték ki a Vidivel Magyar Kupát nyert edzőt.
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Tovább az összes átigazoláshoz