Moniz a rasszizmus miatti levonulásról: "Szégyen, ami itt történt. Gratulálok a Honvéd-szurkolóknak!" – Courts nem hallott semmit

A ZTE holland vezetőedzője szerint az ilyen megnyilvánulásokkal mindenki csak veszít. Courts a meccs közben nem hallotta a huhogást, de a támogatásáról biztosította kollégáját.
Nyikes Zoltán 2022. október 22., szombat 17:12
A ZTE holland vezetőedzője szerint az ilyen megnyilvánulásokkal mindenki csak veszít. Courts a meccs közben nem hallotta a huhogást, de a támogatásáról biztosította kollégáját.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. október 22., szombat 17:12

Megírtuk, hogy nem mindennapi jelenetek játszódtak le a Zalaegerszeg-Budapest Honvéd NB I-es találkozón szombat délután, miután a hazaiak vezetőedzője, Ricardo Moniz lehívta a játékosait a pályáról, mert rasszista rigmusokat hallott a Honvéd-szurkolóktól. Ezt követően percekig állt a játék, végül Dragóner Attila sportigazgató beszélte rá az edzőt és a játékosokat, hogy nem folytassák a mérkőzést.

A lefújást követően Ricardo Moniz az M4 Sportnak beszélt a szituációról.

– Mind a két oldalon tiszta szívvel állnak ki a csapatok játszani, ugyanakkor az ilyen majomszerű gúnyolódásnak, rasszista megjegyzéseknek nincs helye a pályán. Ha ilyen történik, azzal mindenki veszít. Meg kell védenem a játékosaimat, meg kell védenem Manzingát. Szerdán a kupameccsen is egy hasonló eset történt. Itt minden játékos egyenlő, ezt nem szabad megengedni a fociban.

Mind a két oldalon jó játékosok vannak, de ez egy szégyen, ami itt ma történt. Én odamentem elmagyarázni a dolgokat a játékvezetőnek, de ő meg sem hallgatott, hanem egyből egy piros lapot kaptam. Ezt nem szabad megengedni, mert gyerekek is nézik a meccset és elveszítjük azokat az értékeket, amiket képviselni szeretnénk.

Tíz napon belül ez volt a harmadik meccse a csapatnak, fáradtak voltak a játékosok, ennek ellenére úgy gondolom, hogy az első tíz percben jól játszottunk, voltak lehetőségeink és ha azokat érvényesíteni tudjuk, akkor hasonló meccs lehetett volna, mint a Paks ellen. Az látszott, hogy fáradtak voltunk, a második félidőben pedig az imént említett események történtek, ami miatt nagyon mérges voltam. Egy kicsit meghaltunk a mai nap folyamán, de holnap újra fel kell támadnunk és tovább kell menetelnünk. Gratulálni szeretnék a Honvédnak és a szurkolóinak– fűzte hozzá ironikusan Moniz.

A sportcsatornának a Honvéd trénere, Tam Courts is elmondta véleményét az ominózus játékmegszakításról.

– Nem igazán volt egyértelmű számomra, hogy mi történt, csak annyit láttam, hogy volt egy kis összezördülés a játékosok között, aztán beszéltem a ZTE vezetőedzőjével aki azt mondta, mintha rasszista megjegyzések érkeztek volna a lelátóról, én nem hallottam a meccs alatt semmi ilyet. Természetesen az kihívást jelentett, hogy egy 10 perces szünet után a játékosok újra a meccsre tudjanak koncentrálni. Ebben a helyzetben a támogatásomról biztosítottam a ZTE vezetőedzőjét, de utána a mérkőzésre igyekeztünk koncentrálni már – nyilatkozta Courts az M4-nek.

Olvastad már?
NB I: ZTE-levonulás, Samperio-dupla, négy meccs után nyert újra a Honvéd
A Budapest Honvéd légiósa kilenc perc alatt duplázott, majd a második játékrészben már sajnos nem csak a fociról szólt a mérkőzés.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Profi szerződés
Profi szerződést kötöttek 16 éves támadójukkal, az U17-es válogatott Egri Imrével, aki már a klub U19-es együttesében bizonyít.
U Craiova 1948
Giovanni Costantino
Giovanni Costantino októberben lett az FC U Craiova 1948 vezetőedzője, azonban most távozik a román klubtól.
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Tovább az összes átigazoláshoz