ZTE

Kezdeményező játékot ígér a ZTE új trénere: "Olyan játékosokat fejlesztünk, akik a különbséget jelenthetik"

A ZTE új vezetőedzője, Ricardo Moniz elmondta, szeretne a csapattal közönségszórakoztató futballt játszani.
Póczik Dávid 2022. május 26., csütörtök 18:10
A ZTE új vezetőedzője, Ricardo Moniz elmondta, szeretne a csapattal közönségszórakoztató futballt játszani.
Szerző: Póczik Dávid 2022. május 26., csütörtök 18:10

Ahogyan szerdán beszámoltunk róla, a Zalaegerszegi TE a Ferencváros korábbi trénerét, Ricardo Monizt nevezte ki vezetőedzőnek. A holland szakember hároméves szerződést írt alá a zalai klubbal, kinevezése után pedig először a klub hivatalos honlapjának beszélt az első benyomásairól.

- Boldog és büszke vagyok arra, hogy a klub rám gondolt. Dragóner Attilát már ismertem a Fradiból, Magyarországra pedig szívesen tértem vissza, mert az itt élő emberek szenvedélyesen szeretik a futballt. Szeretném segíteni a klubot a céljai elérésében, a fiatal magyar tehetségek fejlesztésében, az innovációban és a nemzetközi kapcsolatok építésében is - kezdte Moniz.

Az 57 éves szakember kitért arra is, miért választotta a kék-fehér együttest, valamint azt is elárulta, milyen focira számíthatnak a csapat szurkolói.

- Gyorsan döntöttem, mivel tetszett a felvázolt projekt és azok a célok, amit a Zete kitűzött maga elé. A vezetőség elmondta, hogy távolról indultak és azt is, hogy szeretnének tovább fejlődni. Véleményem szerint már az is szép teljesítmény, amit az elmúlt években felépített a klub, az én feladatom pedig az, hogy egységet kovácsoljak és örülök, hogy bíztak bennem - fogalmazott.

Kezdeményezni szeretnénk a játékot, nem pedig beállni a kapunk elé. Fontos, hogy együtt kell élni a játékkal, minden edzésen, minden mérkőzésen; a fiatal játékosoknak pedig hinniük kell, hogy odaérhetnek az első csapatba. Természetesen az eredmény fontos, de nem csak nyerni szeretnénk a mérkőzéseken, hanem közönségszórakoztató futballt is játszani.

Az interjú végén Moniz elmondta, 120 százalékot vár el a csapattól, amelynek egyébként "rendben van" a kerete, de így is a fejlődés a cél.

- Erős csapategységet várok és a teljesítményt illetően is javulást. Szeretnék olyan játékosokat fejleszteni, akik majd a különbséget jelenthetik a pályán. Csodát nem várhatunk egy év alatt, de a legjobbamat fogom nyújtani és igyekszem minden játékost inspirálni, hogy a legjobbat hozza ki magából. Szeretném, ha egy intenzív, tempós és jó attitűddel rendelkező csapat lennénk - zárta az újdonsült vezetőedző.

Olvastad már?
A Diósgyőr reagált az átigazolási hírekre: a gólkirály jön, Könyves marad, de vannak, akik eladók - részletek
A DVTK szakmai vezetője elmondta, a miskolci klub a következő szezonban Könyves Norberttel és Lukács Dániéllel képzeli el a támadósorát.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest/Paks
Rácz Gergő
Az MTK végleg megvásárolta Rácz Gergőt a Paksi FC-től, miután a 27 éves kapus a tavaszi idényben kölcsönben erősítette a fővárosiakat.
NB II
Bejelentették az új edzőt
Hivatalos bejelentés: NB II-es csapatnál nevezték ki a Vidivel Magyar Kupát nyert edzőt.
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Tovább az összes átigazoláshoz