Vignjevic: "Mit mondhatnék?", Radoki: "A kapott 4 gól kevés is", Csertői: "A srácok kitettek magukért" - edzői értékelések

Rebrov örült, hogy akkor sem volt füttyszó, amikor hátrakerült a labda, Horváth Ferenc szerint semmivel nem játszottak rosszabbul a Vidinél, Fernando elvesztett alázatról beszélt.
Csakfoci Admin 2019. február 23., szombat 22:06
Rebrov örült, hogy akkor sem volt füttyszó, amikor hátrakerült a labda, Horváth Ferenc szerint semmivel nem játszottak rosszabbul a Vidinél, Fernando elvesztett alázatról beszélt.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. február 23., szombat 22:06

Újpest - DVTK 5-0

Nebojsa Vignjevic (Újpest): "Tökéletes mérkőzés volt. Mit mondhatnék? A játékosok mindent elmondtak a pályán nyújtott teljesítményükkel. Láttuk, hogy mire volt képes a DVTK a Vidi ellen, ezért nem engedtük, hogy azt a játékot játsszák, agresszívak akartunk lenni. Jókor szereztük az első gólt, de aztán nem voltunk elég agresszívak, ezen később változtattunk: a második gól után megjött az önbizalom, gratulálok a játékosaimnak.

A verseny a posztokért mindig jót tesz a csapatnak, bár nem lesz könnyű dolgom az összeállítással. Solomon center, de a szélen is bevethető. Traoré (az Újpest ma bejelentett igazolása - a szerk.) olyan csapatokban játszott, mint a Monaco vagy a CSZKA Moszkva. A téli átigazolási időszakban annyi ajánlata volt, hogy folyamatosan fennállt a veszélye, hogy kap egy visszautasíthatatlan ajánlatot, ami egyébként még most is lehetséges. Nem játszott április óta, de nem is fél évre szerződtettük. Időbe telik, amíg formába lendül, de addig is 20-30 percekre a segítségünkre lehet. Nehéz a helyzetem, de a verseny ösztönzi a játékosaimat. Harcolunk a harmadik helyért, de már a második sincs messze. Az európai futballporondon szeretnénk játszani."

Fernando Fernández (DVTK): "Először is gratulálni szeretnék az Újpestnek, nagyon megérdemlik. Nem tudtunk semmit megvalósítani a futball olyan mint az élet, ha elveszted az alázatodat, veszítesz. Most visszatértünk a földre, alázattal kell tovább dolgoznunk, hogy pontokat szerezzünk.

Nagyon mérges voltam, mert az a fajta játék, amit mi szoktunk játszani, nem működött. Tudtuk, hogy az Újpest letámad, de ezt nem tudtuk megakadályozni, nem tudtuk teljesíteni azt, amit gyakoroltunk. Tudtuk, hogy nehéz lesz bennmaradni, 8 meccsen át szereztük a pontokat, most azt elrakhatjuk egy dobozba, és koncentrálhatunk a maradék 11-re. Pozitívum Orosz Doni bemutatkozása, ő az egyik legnagyobb tehetségünk. 16 éves, sok mindenben kell még fejlődnie, de értékes perceket töltött a pályán."

FTC - Puskás Akadémia 4-0

Szerhij Rebrov (Ferencváros): "Nagyon komolyan készültünk erre a mérkőzésre és tudtuk, hogy mit fog játszani az ellenfél. Az első félidőben intenzíven játszottunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, de akkor még nem sikerült betalálni. A második félidőben a gólok is jöttek, több gólt is szerezhettünk volna. Örülök a három pontnak, megérdemeltük a négy nullát és a győzelmet, de ezt a mérkőzést rögtön le kell zárnunk. A szurkolók jó játékot láthattak, és akkor sem volt füttyszó, amikor hátrakerült a labda. Nagy támogatást kaptunk tőlük, amit meg is érdemeltek a játékosaim."

Radoki János (Puskás Akadémia): "Súlyos vereséget szenvedtünk, és mondhatni még ez a kapott négy gól kevés is volt. Egyetlen párharcot sem nyertünk és az elejétől fogva azt lehetett látni, hogy a Fradi mindenképpen meg akarja nyerni a mérkőzést. Minden párharcot megnyertek, és mindent százszázalékosan kiviteleztek. Harminc perc után cserélnünk kellett, mivel Hegedűs megsérült, és utána már csak kettőt tudtunk változtatni, ami megnehezítette a dolgunkat. A második félidőben eladtunk egy labdát, majd büntetőt ítéltek ellenünk, és utána a harmadik gól egy kontratámadás végén született. Nagyon jól tudtuk, hogy a Fradi a kontrákra fog játszani. A Fradi egy magasabb osztályban játszott, mint mi, hagytuk őket érvényesülni."

Olvastad már?
Agyrázkódás és CT-vizsgálat a Puskás játékosánál: "A fél arcát nem érzi" – videó
A csakfoci.hu helyszíni információi szerint kórházba kellett szállítani a Puskás Akadémia játékosát. Hegedűs János agyrázkódást szenvedett egy ütközés során, és további vizsgálatok várnak rá a nap folyamán. Értesüléseinket a felcsútiak vezetőedzője, Radoki János is megerősítette a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.
Elolvasom

Paks - DVSC 2-1

Csertői Aurél (Paks): „Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidőben irányítottuk és uraltuk a játékot. A második játékrészben, a bekapott gól után kicsit nyitottabban kellett játszanunk, amiből a DVSC-nek adódtak is további lehetőségei. Némi szerencsével azonban sikerült megfordítanunk a találkozót, és nagyon akartuk ezt a győzelmet. A srácok végig hajtották a meccset és kitettek magukért. A szerencsén felül nem kell tovább magyarázkodnunk, megérdemeltük a három pontot.” (paksifc.hu)

MOL Vidi FC - Haladás 1-0

Marko Nikolic (MOL Vidi FC): “Gratulálok a játékosoknak, jó hozzállással játszottak és fontos három pontot szereztek. Három mérkőzést nyertünk zsinórban, ezeken egy gólt kaptunk, így kell tovább haladnunk, meccsről meccsre a céljaink felé. A Haladás jól megszervezte a védekezését, tíz emberrel a labda vonala mögött játszottak, a gyors szélsőik miatt pedig veszélyesek kontrákból. Az elején nem vállaltunk nagyobb kockázatot, de az utolsó félórában már igen, hiszen nem sikerült gyorsan “megnyitnunk” a meccset egy korai góllal. De a fegyelmezettség, szervezettség rendben volt végig. Kicsit nehéz volt talaj, és mivel sokat kellett várni a vezető találatra, némi idegességet is fel lehetett fedezni a pályán, de a lényeg, hogy megszereztük a három pontot.” (molvidi.hu)

Horváth Ferenc (Haladás): “Azt gondolom, hogy már sokadszor fordul elő, hogy jól futballozunk, vannak lehetőségeink, de nem tudunk élni vele. Az ellenfél csapata ilyenkor rúg egy gólt, amivel a mérkőzést általában meg is nyerni. Semmivel nem futballoztunk rosszabbul, mint a Vidi. Megtettünk mindent, egy pontot biztosan megérdemeltünk volna, de talán hármat is.” (molvidi.hu)

Mezőkövesd - Kisvárda 2-2

Kuttor Attila (Mezőkövesd): "Elég érdekes mérkőzésen vagyunk túl, és nem gondolom, hogy újdonságot mondok azzal, hogy hidegzuhanyként ért minket a meccs eleje. Gyors két gólt kaptunk pontrúgásból, innen kellett felállnunk. Viszont, amit mínusz kettőről a csapat előadott, az előtt le a kalappal, mert minden erényünket megmutattuk 0-2 után, és azt a belső tartásunkat, ami jellemez minket. Felálltunk a padlóról, kiegyenlítettünk, és úgy gondolom, meg is nyerhettük volna a találkozót." (mezokovesdzsory.hu)

Dajka László (Kisvárda): "Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, bátran felmentünk az ellenfél térfelére, és nem is engedtük kibontakozni a hazai csapatot. Pontrúgásokat sikerült kiharcolnunk ezáltal, amelyekből kettőt is gólra tudtunk váltani. Aztán természetesen egy kicsit megállt a gépezet, ellenfelünk is más fokozatra kapcsolt. Be is szorultunk, 2-0 után pedig sokszor butaságot is csináltunk, felmentünk letámadni, amikor ilyen állásnál nem feltétlenül kellett volna. A félidőben bementünk 2-1-gyel az öltözőbe, ahol megbeszéltük a teendőket, mert tudtuk, hogy nagyon nehéz második felvonás vár még ránk. Ott az eleje a hazaiaké volt, jött is az egyenlítés. Nem tudok teljes mértékben örülni ennek a döntetlennek, de akár ki is kaphattunk volna amellett, hogy mi is megszerezhettük volna a győztes találatot a végjátékban. Mindezek tükrében igazságosnak nevezhető a pontosztozkodás." (mezokovesdzsory.hu)

Honvéd - MTK Budapest 2-1

Supka Attila (Honvéd): "Fontos mérkőzést tudtunk megnyerni, ami azért is érdekes, mert sok ilyen meccset rontottunk el. Nagyon jó mérkőzés volt, ehhez az MTK játéka is kellett, mindkét csapat gólra törően játszott. A félidőben is azt kértem a csapattól, hogy maradjunk fent, de belehibáztunk a játékba, és így egy 11-esből kiegyenlített az ellenfél. Próbáltunk letámadni, labdát szerezni, és abból helyzeteket kialakítani. Ez sok esetben sikerült, így megérdemelten nyertünk."

Feczkó Tamás (MTK Budapest): "Az első félidőben is lett volna lehetőségünk, hogy vezetést szerezzünk, de sajnos a Honvéd talált be először egy olyan támadás és 11-es után, amelyet megelőzően nekünk kellett volna büntetőt kapni, hiszen Gera ellen szabálytalanság történt - ez egy meccset befolyásoló hiba volt. Mégis fel tudtunk állni, volt a második játékrésznek egy olyan szakasza, amikor a döntetlent is csalódásként éltem volna meg. Akkor kaptuk a gólt, amikor nekünk kellett volna betalálni. Egyszerűen olyan periódusban vagyunk, amikor nekünk minden kifelé pattan, az ellenfélnek meg befelé, de ha egy csapat ilyen keményen dolgozik, mint a miénk, a mellé vissza fog pártolni a szerencse. A futball ezzel együtt nem mindig igazságos, ez minimum egy ikszes meccs volt."

Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz