NB II: Végleges a keret a Vasasnál - ezek a nagy célok az új idényben

Új és egyedülálló stadionjában a Vasas komoly terveket szövöget a hétvégén rajtoló szezonra. A játékoskeretet is ehhez építették fel. Szurkolói ankétot tartottak Angyalföldön.
Dudás Gábor 2019. július 29., hétfő 11:33
Új és egyedülálló stadionjában a Vasas komoly terveket szövöget a hétvégén rajtoló szezonra. A játékoskeretet is ehhez építették fel. Szurkolói ankétot tartottak Angyalföldön.
Szerző: Dudás Gábor 2019. július 29., hétfő 11:33

Vasárnap este, az új Illovszky Rudolf Stadion VIP-termében került sor a Vasas FC bajnoki rajtját megelőző szurkolói ankétra.

Domonyai László klubigazgató arról beszélt, hogy mi az a négy objektív tény, ami segítheti az angyalföldi csapatot a hétvégén kezdődő szezonban.

- Ezen a nyáron birtokba vettük a nemzetközi standard méretű, hibrid borítású edzőpályánkat, ami eddig nem állt rendelkezésünkre. Korábban két kis pályán kellett gyakorolni, ami mondani sem kell, nem volt ideális a felkészülés szempontjából. A második nagy segítség a stadion, amelynek minden szegletébe belekerült a Vasas, egy olyan csoda, ami megérint minden Vasas-szurkolót. Bátran kijelenthetem, hogy ez több, mint bármelyik másik stadion itthon. Ebből következik a harmadik tény, mégpedig az, hogy eddig idegen stadionban játszottuk a hazai mérkőzéseinket, most azonban egy igazi szentélyben fogadhatjuk az ellenfeleket, ami hatalmas előny.

A negyedik és szintén nagyon fontos dolog az, hogy a keret az első perctől összeállt, június 24-én a szakmai stáb a végleges kerettel kezdhette meg a felkészülést, ami egyedülálló.

Ez már 100 százalékosan Szanyó Károly csapata, azokkal a játékosokkal, akiket ő szeretett volna, és azokkal a stábtagokkal, akiket ő kért - idézi a klubvezetőt a vasasfc.hu.

Szanyó Károly vezetőedző a felkészülésről és arról is beszélt, hogy a szurkolók mit várhatnak a csapattól.

- Tisztában vagyunk vele, hogy szurkolók nélkül senkik vagyunk, mi értük játszunk. Olyan támadófutballt szeretnénk behozni ebbe gyönyörű stadionba, ami minden Vasas-szurkolónak tetszeni fog. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy én vagyok az első edző, aki ebben a csodálatos létesítményben vezetheti a csapatot. Ami a felkészülést illeti, a játékosok kéthetes egyéni edzésterv után érkeztek meg, majd egy hathetes intenzív felkészülés következett, melynek elején Ausztriában vettünk részt magaslati edzőtáborban. Abban biztos vagyok, hogy fizikális problémáink nem lesznek. Minden posztra van két jó képességű játékosunk, ami nagy előny. Akaratban, alázatban, fegyelemben és koncentrációban nem 100, hanem 150 százalékot akarunk nyújtani. Nálam biztosan nem fogjuk előre rugdosni a labdákat, hanem felépítjük a játékunkat, erre ugyanis abszolút alkalmas a keret.

Szurkolói kérdésre válaszolva Szanyó azt is elárulta, hogy új játékos érkezése már nem várható. A Fehérvárról végül kölcsönben Mezőkövesdre kerülő Berecz Zsomborral felvette a kapcsolatot a tréner, de az angyalföldiek korábbi középpályása egyelőre nem akart visszatérni. Távozók még lehetnek, például Hrepka Ádám, de amennyiben Borbély Bálint talál magának csapatot, ő is eligazolhat.

A Vasas csapatkapitánya, Balajti Ádám is elmondta, hogy mik a tervei a közelgő idényben.

- Idén egyértelműen a feljutás a célunk, sőt, szeretnénk bajnokságot nyerni. Egy kemény felkészülésen vagyunk túl, az edzőtábor jó volt arra is, hogy a lehető legjobban összekovácsolódjunk az új játékosokkal. Az első fordulóban Dorogra látogatunk, ahol természetesen győzelemmel akarjuk kezdeni a szezont. Bízunk benne, hogy a hazai mérkőzéseinken sokan buzdítanak majd minket ebben a csodálatos stadionban, hiszen ez hatalmas erőt ad nekünk. Nem gondolkodtam a váltáson, itt minden körülmény adott a sikeres szerepléshez. Kiválóan érzem magam a Vasasban - tette hozzá.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Tovább az összes átigazoláshoz